שאלה למומחים

gaiegos1

New member
שאלה למומחים

נאמר לי שבזמן עמידת ראש יש סכנה לרישתית העין לאנשים עם בעיות עיניים. עד כמה זה נכון? האם יש מאמר איפושהו בנושא?

Be Yoga

New member
יוגה ובעיות עיניים

בזמן ביצוע תנוחות הפוכות קיים לחץ מתון על רשתית העין ,דבר שעלול לגרום לאי נוחות ואף לנזק למי שקיימות אצלו בעיות ברשתית,לכן יש צורך בשינוי התנוחות לכאלה שלא יסכנו את בריאותו של התלמיד. במצבים אלה חשוב גם להדגיש את עניין ההרפייה באיזור העיניים ונשימה מלאה בתוך האסאנות . במקרים מסויימים רצוי לבקש אישור מרופא העיניים לביצוע תנוחות הפוכות מלאות. Be Yoga

anatina

New member
ואם כבר מדברים על עיניים...

בכל פעם שאני עושה תנוחות הפוכות נוזלות לי המון דמעות מהעיניים- במיוחד מעין ימין. הבעיה מתגברת אם אני מצוננת. מישהו יכול להסביר את העניין?

היפרדות רישתית

הי איתן, ראשית ברכות על האתר היפיפה שלך
בתנוחות ההפוכות, וגם בתנוחות החצי הפוכות זרימת הדם אל הראש מוגברת. לרובנו אין שום בעיה עם זה. לחלק מהאנשים הגברת לחץ הדם עלול לפגוע בשלמות כלי הדם ולגרום לדימום. בעין לחץ מוגבר שכזה עלול לגרור הפרדות רישתית. האוכלוסיה שבסיכון הם אנשים בעלי לחץ דם גבוה, אנשים בעלי הפרעות קצב ותיפקוד לב, ואנשים שהניקוז העיני פגוע, מה שגורר לחץ תוך עיני מוגבר (גלאוקומה). אין זה אומר שאנשים אלו לא יכולים לתרגל יוגה בכלל והיפוכים בפרט, אלא שיש לדעת איך להרגיל את הגוף שלהם למאמץ זה באופן נכון. ענת- בין האף לעין ישנה תעלת ניקוז (בגלל זה אנחנו מרגישות מנוזלות כשאנחנו בוכות). כוח הכבידה ושינוי המנח גורר אצלך דליפה הפוכה. הפיתרון נעוץ אצלך בהפחתת הגודש בנחיר הימני. שבת שלום ורק בריאות אורית

anatina

New member
אורית, נכנסתי לדף שלך

וזה שילוב מגניב לגמרי- מורה ליוגה ווטרינרית. שני דברים שתמיד רציתי לעשות... ובעניין הדליפה מהעין- הבנתי מה את מציעה כפתרון (הפחתת הגודש) אבל איך עושים את זה? והאם זה יכול להזיק?

ענת-

תודה
ניקוי האף עם netti יפתור לך את הבעיה, או לפחות יפחית אותה משמעותית. אם את רוצה הסבר מפורט, דברי איתי במייל [email protected] כן, אני מאושרת בשני עיסוקיי, למרות שהשילוב לא היה מכוון אלא התפתח לכזה.... יום נפלא אורית

anatina

New member
אולי תפתחי יוגה לכלבים וחתולים ../images/Emo13.gif

למרות שלפי התצפיות שלי, הם כבר עושים אותה לבד.

anatina

New member
../images/Emo4.gifזה הקומקום המפחיד הזה?

אני לא כל כך בעניין של קריות מפחידות כאלה...

למעלה