שאלה למומחים

yogini1

New member
שאלה למומחים

אני מתרגלת יוגה זה זמן רב. אני מנסה להכנס להריון עכשיו ושאלתי היא: האם תירגול רציני שכולל הרבה מתיחות רגליים, ירכיים, אגן והפוכות יכול להפריע לי? או אולי להפך? האם לשנות את אופן התירגול שלי? מה המומחים אומרים?...

סטיוויה

New member
לגבי תנוחות הפוכות(לא שאני מומחית)

אני "סתם" מישהי שהתעמקה בנושא הזה.יש תאוריה שגורסת כי מיום סיום הווסת ועד לביוץ ניתן לתרגל אסנות הפוכות ומיום הביוץ ועד לווסת,כולל(בהנחה שלא נקלט הריון)-להפסיק.כדי לעודד קליטת הריון כדאי לתרגל בדהא קונאסנה או סופטהא בדהא קונאסנה.לעודד זרימת דם אל האיבריים הנשיים;אסנות עמידה מואריציות הלוחם(אני מעדיפה את סגנון שיוואננדה על פני הדינאמיות יותר),טריקונאסנה. ובכלל,יוגה היא בראש ובראשונה הקשבה לגוף.אולי כדאי להתחבר אל אנרגיות יותר רכות.גם תרגול כזה יהיה רציני רק שהוא יאפשר לגוף לקלוט אל תוכו הריון מבורך. בהצלחה ובהנאה
ואולי נתראה בקרוב בפורום לידה פעילה וביתית....

arditisidi

New member
קיים תרגול יוגה

ספציפי לנשים בהריון. את יכולה לבדוק בארגון מורי היוגה או אפילו אצל המדריכה שלך. בהצלחה!

gaiegos1

New member
יוגיני יקרה

טוב שאת כבר מתאמנת, את יכולה להמשיך להתאמן חופשי. הדבר שאתצריכה להזהר ממנו הוא לא להכניס מתיחות יתרה לאזור האגן מפני שבחודשים הראשונים להריון הרחם בונה את עצמו לקראת העובר - תהליך שנמשל חדשיים עד שלוש. זאת הסיבה שבגללה גם מסוכן לבצע תנוחות הפוכות. המנעי מן ההפוכות בתחילת ההריון אבל את יכולה להמשיך להתאמן. אחרי החדשים הראשונים תוכלי לחזור להפוכות אבל תצטרכי יותר קשב באזור הבטן כי העובר מתפתח(תהליך עדין ומורכב בפני עצמו). יותר באיזי יותר לאט אך לא להפסיק להתאמן, הכנת האגן לקראת הלידה מאד תעזור לך ותקל עליך את הלידה ביחוד שמדובר בלידה ראשונה.

למעלה