שאלה למומחי הפורום ומכובדיו

שאלה למומחי הפורום ומכובדיו

אני בן 42, שוקל 75 ק"ג גובה 177 ס"מ. לא התאמנתי מס' שנים עקב פציעה (פריצת דיסק בצוואר וכן קרע בגיד בכף הרגל). מצבי הרפואי השתפר, חזרתי להתאמן. מפאת קוצר זמן אני רץ, ללא חימום לפני או אחרי (אני משתעמם מחימומים, וגם מהליכות...). לא קל לי בכלל אבל אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, פעמיים ריצה של 4-5 ק"מ ופעם 8 ק"מ. 8 ק"מ אני רץ כרגע ב-55 דקות. שתי שאלות: 1. הברכיים בשבועיים האחרונים מאותתים חזק, רגישות, כואבות ומטרידות גם במצב מנוחה. האם צריך להפסיק? האם זה סימן לעומס או נזק? 2. אחרי האימון, אני מתקלח ארוכות (מים קרים) אבל למרות זאת מזיע בטירוף למשך כחצי שעה אחרי (נכנס להתקלח שוב...). האם יש למישהו תובנות לגבי הנ"ל?

טלי step in

New member
מבינה לליבך

1. לגבי הברכיים - הורד עומס, תנוח שבוע ותעקוב מה קורה, יכול להיות שהכאב יעבור לבד. במידה והכאב נשאר באימונים/ במנוחה לך לבדוק את הברכיים. אני מציעה שלפני שאתה חוזר מהמנוחה תתייעץ עם מאמן לגבי בניית תוכנית אימונים אישית מדורגת ! ייתכן גם שצריך מדרס, בקיצור לך להיבדק על מנת לא ליצור נזק נוסף. אם יאמרו לך לא לרוץ - ישנם פעילויות אחרות שהן אנרגטיות שיכולות להתאים כמו אופניים/ מכשיר אליפטי ששומרים טוב יותר על הברך והגב. 2. חחח, לגבי ההזעה והמקלחת ברור. אתה נורמאלי. בהצלחה, טלי קסורלה מאמנת כושר 054-4341696

עליך להבין

כי סוד האימון הוא בהתמדה, לכן חשוב למצוא פעילות אשר מצד אחד אתה יכול להתמיד בה לאורך זמן ומצד שני שלא תהיה בעלת סיכון לפציעות. לצערי אני חושש כי הריצה זו פעילות בעלת סיכון לפציעות, (אימפקט גבוה העלול להזיק לא רק לברכיים אלא גם לגב) לכן ממליץ להפחיתה לפעם בשבוע ולשלב פעילויות אחרות, כגון אופניים/ קרוס/ שחייה. ממליץ להתיעץ עם אורטופד או/ו פיזיוטרפיסט שיבדקו את מבנה הרגל / כף רגל , וגם לבדוק סגנון ריצה. יכול להיות שאתה זקוק למדרסים. בנוסף ממליץ לשלב אימוני כוח לחיזוק. מצרף לינק למאמר בנושא לגבי הזיעה לאחר האימון, חילוף החומרים נשאר גבוה גם לאחר האימון, ככל שכושרך ישתפר התופעה תפחת אך לא תעלם, ללא קשר אנו נמצאים כיום בתקופה בה הלחות היחסית גבוה מאד ולכן חשוב להיות ערניים לגבי מכת חום , במיוחד כאשר מתאמנים בחוץ.

תודה רבה לכם

אין לי בעיה להתמיד, אני מוכן לכך. אני רק לא רוצה להרוס את הברכיים בדיעבד. אנסה מחר שוב לרוץ, אם הכאבים ימשכו, אלך לאורטופד שלי ואתייעץ בהתאם, שוב תודות.

Fit2day

New member
תקשיב לגוף שלך

1.הברכיים יכולות לכאוב מהרבה מאד סיבות, הסיבה הנפוצה ביותר וההגיונית מתיאור המקרה שמתאר כאן.אתה לא מתאושש מאימון לאימון והתחלת לגרום נזק (ככל שמזהים את זה בשלב מוקדם יותר - זה עובר מהר יותר ובתקופה הראשונה זה עדיין הפיך). ההמלצה, או מה הייתי עושה אם אלו היו הברכיים שלי : 1.קודם כל מנוחה מוחלטת למפרק הברך (למעט מה שאתה צריך להסתובב ביום-יום). שיפור ההתאוששות ע"י שיפור שעות שינה, שיפור תזונה.קרח לעיתים (כמה פעמים ביום-כמה דקות). (אורטופד או רופא משפחה יכולים לרשום לך כדורים אנטי-דלקתיים וזה לא במקום מנוחה רק משפר התאוששות). כמה זמן? 2.הייתי סופר כמה ימים לוקח (בלי מאמץ) עד שהכאבים/רגישות עוברת ביום-יום (בלי מאמץ) ולוקח את אותו פרק זמן כביטחון (מנוחה) עד להוספת מאמץ. 3. חזרה לפעילות מתאימה , בהדרגה, תוך אי הזנחת חיזוק שרירים, הקשבה לגוף. שים לב - אם ללא מאמץ הכאבים פוחתים החל מהימים הראשונים (2-4) אז זה סימן טוב , אם אתה מרגיש שהכאבים מתגברים אפילו ללא מאמץ - לך להיבדק אצל רופא בהקדם. חשוב לציין שאף אחד בפורום (כולל אותי) לא יכול לאבחן את הברכיים שלך דרך האינטרנט , ואם אינם רופאים מתאימים אז גם לא במציאות. ההמלצות כאן הם למקרים נפוצים העונים לתיאור דומה לשלך. אביעד - AviadTheCoach מאמן כושר אישי

למעלה