שאלה למומחי/ות חיפוש עבודה

שאלה למומחי/ות חיפוש עבודה

יש לי שתי חברות שמחפשות עבודה באדמיניסטרציה. האם באמת התנאים הם כך כיום, כמו שמציעים להן?

שתיהן מדווחות על קשיים עצומים. הן מתראיינות, אבל תנאי העבודה המוצעים היום, נחשבים לא טובים במושגים מסוימים.

שלשום, אחת מהן קיבלה הצעה למייל - מזכירות, משרה מלאה, 180 שעות חודשיות, 4000 ש"ח בחודש. (לאחר חישוב, יוצא 40 אגורות לשעה יותר משכר מינימום).

לפני חודש, הצעה אחרת - 12 שעות ביום (08:00-20:00), נכונות לשעות נוספות עד 23:00, כולל ימי שישי, זמינות תמידית,
וכמובן מצוינות, כושר ארגון, נאמנות וכולי וכולי בשכר של 5500 ש"ח. (עם שכר כזה אני התחלתי לפני 10 שנים בערך, על משרה של 9 שעות ביום, בלי ימי שישי).

אני שומעת את ההצעות האלו ובאמת שלא יודעת כיצד להגיב. מצד אחד, זו עבודה ופרנסה. מצד שני, אני משווה את זה למה שהיה רק לפני 3 שנים, זה נחשב "שכר רעב",
לעומת התמורה שניתנת, ולאור עליית המחירים של השנתיים האחרונות.

ואני לא יודעת מה זה יותר - מבייש או עצוב.

nathaliesh

New member
כמה אלמנטים

א' - אכן ההצעות האלה לא טובות במיוחד וזאת בלשון המעטה. השנייה ממש מזעזעת.
ב' - השוק גרוע. מאוד. שילוב של המצב הכלכלי העולמי ובישראל והעובדה שאנחנו לפני פסח, שזה תמיד אחד משני הזמנים הכי גרועים במשק לחפש עבודה (השני בראש השנה).
ג' - נורא תלוי אם מדובר באיזור המרכז או מחוצה לו.
ד' - הייתי מציעה לשתיהן להרחיב את החיפוש בענק כולל כל כח אדם, רשתות חברתיות, חבר מביא חבר, כל האתרים וכדומה. שיבינו מה המצב בשוק שלהן. שילכו לחמישה עשרה ראיונות בשביל להבין מה משלמים כרגע באיזור שלהן ולכישורים שלהן ולנסיון שלהן.
ה' - סיכוי טוב שהמצב ישתפר מעט אחרי פסח. כך קורה כל שנה.

בנוסף למה שכתבה נטלי

כשאני מסכימה עם כל הסעיפים שכתבה, זה תלוי בסוג האדמינסטרציה שהן מחפשות ואם יש להן ניסיון. יש נטייה לחשוב שאדמינסטרציה זו עבודה פשוטה שכוללת בעיקר מענה לטלפונים וקפה, אבל ברוב המקרים זה הרבה יותר מזה. פקידות מהסוג שלא עושות הרבה מלבד מענה לטלפונים וכו' באמת משתכרות פחות, כי המעסיקים לא רואים סיבה לשלם יותר וגם לא לחפש עובדות בעלות נתונים גבוהים שישתעממו, וגם התחלופה בעבודות כאלו לרוב גבוהה. מזכירות מסוג אחר, שמנהלות יומנים, מנהלות משרד ועושות דברים רבים אחרים - יכולות להשתכר שכר גבוה יחסית, אבל למשרה כזאת לא יקבלו מישהי בלי ניסיון, רצוי של שנתיים לפחות.

כמו בכל תחום כמעט, גם באדמינסטרציה לא מתחילים משכר גבוה ויש אפשרויות להתקדם. בכל מקרה, שכר של 4000 זה נמוך מאוד, היקף משרה כמו המקרה השני שתיארת זה מוגזם מאוד (במקום כזה הייתי מצפה שיבצעו הפרדה בין מזכירת יום למזכירת ערב), ויש אפשרויות לשילוב של השניים - משרה מלאה "רגילה" בשכר של 5,500-6,000, שזה לא הרבה אבל בשביל שכר התחלתי לחסרות ניסיון זה יפה.

יצאתי מנקודת הנחה שמדובר בחסרות ניסיון, אני באמת מקווה שהמצב לא שונה. השוק במצב גרוע כמו שנטלי כתבה וזה אומר גם שהיצע מחפשי העבודה גדול מאוד, ותמיד יש את מי שמחפשת עבודה כבר כמה חודשים ומרוב יאוש תסכים לכל דבר העיקר שתהיה משכורת, גם אם נמוכה, ותחשוב שמקסימום תחפש עבודה אחרת במקביל. כתבת על השוואה למה שהיה לפני 3 שנים - את צודקת מאוד, גם אני מרגישה את זה בתור מי שעבדה אז בהשמה, אבל את העלייה ביוקר המחיה אף אחד לא לא לוקח בחשבון, ולפעמים נראה שהמעסיקים פועלים הפוך - בגלל שלהם דברים עולים יותר הם מקצצים בשכר של העובדים כדי לאזן. זה לא קיים באופן גורף, אבל נתקלתי במקרים בהם זו הייתה התחושה שנוצרה.

עונה לשתיכן

מדובר בשתי מזכירות מנוסות, של לפחות 5 שנים של ניהול יומנים, תפעול, אדמיניסטרציה וכולי.

אני מסכימה שמדובר בתקופה של חגים וכאלו, אבל עדיין, זה מבאס לשמוע שהתנאים הבסיסיים ככה התדרדרו.
ובאמת שאני לא מצפה להרים וגבעות, אבל שכר בהתאם לכישורים ולרמה..
אני מקווה בשביל שתיהן שהן תצלחנה למצוא משהו במהירה, כי אחת מהן כבר על סף ייאוש....

למעלה