שאלה למומחי משק זמיר + התייעצות לגבי כמות

שאלה למומחי משק זמיר + התייעצות לגבי כמות

לראשונה אני מתכוון לבצע הזמנת בשר דרך משק זמיר (גיתי) אותו אכלתי כבר כמה פעמים... מה שאני מתלבט זה: האם לקחת אנטריקוט ארגנטינאי או אנטריקוט ישראלי? מה מניסיונכם טוב יותר? לגבי כמות בשר - אני מתעתד לקנות הן אנטריקוט,פרגיות,כנפיים\שוקיים: אנו ניהיה 15-16 חבר'ה בני\בנות 30 כשהפילוח יהיה בערך חצי גברים חצי נשים (8-8/-8-7). במידה ומדובר לרוב ב"אכלנים" רגילים מבחינת כמויות עם פה ושם כאלה ש"יודעים לאכול"...משהו כמו 4-5 חבר'ה כאלה...כמה הייתם ממליצים לקנות (בק"ג) מהאנטריקוט,פרגיות,כנפיים\שוקיים? עד שליש מהחבורה יודעת לאכול בשר...השאר רגילים ולבטח נסתמים לאחר סטייק,פרגית,שוק עוף. תודה רבה!
 

uriler

New member
העצה הכי טובה לדעתי היא פשוט לדבר עם גיתי

(אם אתה יכול להגיע לשם - מה טוב, הביקור שם הוא חוויה :)) לגבי האנטריקוט - אם תגיע לשם, אני מאמין שתקבל טעימה (כשהייתי שם פעם אחרונה עם התלבטות דומה גיתי פרס לי חתיכה, קצת פלפל שחור גרוס ומלח גס - וידעתי להחליט לבד שהישראלי מוצא חן בעיניי).
 
אינני יכול להגיע לשם...

אך אני בהחלט יכול לשוחח עם גיתי...(-: בתור אושייה נכבדת בפורום - סומך על טעמך ואני הולך על האנטריקוט הישראלי. תודה!
 

danbaratz

New member
ישראלי וכמויות

תמיד עדיף מקומי על קפוא, גם אידאולוגית גם מבחינת טעם ומרקם. לגבי כמויות, 15 איש אני לא מפלה גברים נשים וטף כול אחד אוכל 350 גר'. נכון, יש גיבורים שאוכלים קילו ויש אמיצים שאוכלים מאה גרם, ככה ש350 זה ממוצע טוב, פלוס עוד קילו שיהיה מה לאכול כשכולם מתפזרים. אתה צריך 6 קילו בשר 3 קילו אנטריקוט, פרוס לסטקים של 200 גרם או כגוש 1.5 פרגית 1.5 כנף במקום פרגית הייתי לוקח נקניקיות, אבל טובות, איזה פטרוצ'ן או צוריסו טוב כנפיים גם ניתן להמיר ב1.5 ברוסט חזיר שלם עם עור ברוטב BBQ אצלנו המעבר מעוף לחזיר עבד מצויין ורק התואר "כנפי חזיר" דבק בחזה. אם לא אוכלים חזיר תגיד נמצא משהו אחר.
 
מסכים איתך ש-350גרם לראש זה אידיאלי...

אני חשבתי על תפריט דומה למה שאתה כתבת רק בשילוב של שוקיי עוף משופדים על שיחים באיזו מרינדה במקום הכנפיים... *גוש 3ק"ג אנטריקוט שלם (אולי אפילו 2 גושים בני 1.5ק"ג כ"א). *1.5 פרגיות במרינדה (סוייה דבש\צ'ימיצ'ורי\שמנ"ז-תבלינים...וכ'ו). *1.5 שוקיים עוף במרינדה (סוייה דבש\צ'ימיצ'ורי\שמנ"ז-תבלינים...וכ'ו). הגיוני להמיר 1.5ק"ג כנפיים ב-1.5ק"ג שוקיים (שבהם הרבה יותר בשר מאשר בכנפיים)? אני לא חושב שהחבר'ה אוהבים נקניקיות...כמו כן - בשר חזיר? אוהבים אך לא בטירוף...בסה"כ חזיר בשר ממש לא איכותי (לעומת המרקם המשגע של בקר והרכות של עופות). תודה רבה!
 

danbaratz

New member
עיניין של טעם, אבל

אם אתה מדבר על איכות, רוצה איכות ומוכן לשלם על איכות אז תוציא את העופות מהמשוואה. העופות בארץ הם ברמה ירודה ביותר מבחינת טעם ומרקם, שלא לדבר בריאותית. לעומת זאת הבקר והחזיר הישראלים עומדים ברמה טובה עד גבוהה בכול מדדי האיכות הבינלאומיים. החזירים הישראלים, בייחוד אלו הנמכרים בדרום, גדלים במשקים מתקדמים ובשרם איכותי ביותר. מוזר שדווקא לעופות יש מוניטין של בשר איכותי. אצלי עוף זה רק ביום יום וגם רק כי הוא זול. אם אתם הרפתקנים ופתוחים לטעמים חדשים ומרגשים אז עוד אופציה זה לקנות רוט פלייש ולעשות שיפודים (מלח פילפל לבן), אשכים, ומוח, אבל זה כבר תלוי בכם. מבחינת טעמים העוף הישראלי הוא מצא נוח לרטבים ותיבול. אני לא אכנס להרצאה על נקניקיות אבל פסילה אוטומטית היא הפסד. יאללה צאו קצת מהקופסא יש עולם שלם טעמים ומרקמים מחוץ לפרגית אנטריקות כנף. שיהיה בתיאבון
 

פוקסי99

New member
על האש

וזאת המרינדה אשר אני מכין כמשרה לשווארמה 2 כפיות פפריקה מתוקה כפית כמון 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית חרדל 1/2 כפית פלפל שחור כפית מלח 4 שיני שום כתושות 1/2 כוס שמן לבחוש הייטב אצלי לא מוכנים לשמוע על מנגל גז ולכן אני משתמש במנגל נירוסטה ארוך אשר נוח מאד לעבודה ועולה 100 שקל כולל הרגליים. מלבה את האש עם מייבש השער של אישתי וכך הגחלים לוחשות ומוכנות מהר יותר. והכל תלוי בטיב הבשר!!!!! אני מבקש מהקצב שיוציא את נתח הצלעות המיושן ויחתוך אות במסור לעיניי לאחר שראיתי את חלוקת השומן והשרירים את בשר ההודו אני קונה כגוש וחותך אותו בבית לפי הגודל הרצוי רוכש שומן ליאה חלקו חותך דק דק לקבב וחלקו ישופד בין חלקי ההודו בשישליק הקבב סודו בטיב הבשר ותיבול קצר של מלח ופלפל שחור גרוס. בהרבה מקרים טיבול ייתר בא להסתיר את טיב הבשר היירוד(בהרבה מפעלים ואטליזים הם טוחנים את השאריות ולא בשר אייכותי ולכן הטיבול המוגזם) וכקניבלים אמיתיים הקינוח הוא כנפיים כאשר מכינים אותם נכון ולא שורפים אותם הם מעדן וכמובן שהיו גם כבדים לפי בקשה גם בכבדים אסור להגיע לצבע חום כהה מאד כי אז מתרבלת מרירות אשר הורסת את הטעם הטבעי המיוחד החישוב הוא 300 גרם בשר לסועד ולכן בחישוב ל20 סועדים הוא בערך 6 קילו בשר כולל אבל אני נוהג להכין יותר עדיף שישאר למחר מאשר ייחסר את יכולה להכין קבבים בשר לסטיקים שישליק וניתן גם כנפיים 3 קילו בשר טחון לקבב בשר ליאה 2 קילו שישליק ו 4 קילו סטיקים 2 קילו את מכינה את הקבבים עם בשר טחון ושומן הכבש (חצי חבילה) וזה יוצא מעדן את חצי החבילה השני של שומן הכבש את חותכת לקוביות קטנות 1/2X1/2 ס"מ משפדת על שיפוד עץ בשר הודו, עגבניה, בצל, ושומן, ומקבלת שיפודים יפים ושומן הכבש יתן טעם נהדר לפני תחילת השיפוד בערך שעה לפני תחתכי ראש של בקבוק ליטר וחצי תמלאי במים ושימי בפנים את שיפודי העץ כדיי שיספגו מים ואז כאשר יהיו על האש לא יישרפו. שאלות נוספות אני כאן פוקסי
 

פוקסי99

New member
אבל!! בכל מקרה ממליץ לדבר עם גיתי

אני מפעם לפעם קופץ למשק זמיר ונהנה לקבל מידע מגיתי וללמוד אחד מהמומחים הגדולים בנושא בשר בארץ
 
תודה על כל המידע...לא בטוח שאני צריך הכל->

היי! פוקסי...כמו תמיד את נמצאת בזמן הנכון ובמקום הנכון עם כל המידע הדרוש ובפירוט מלא! אך מהיכרות עם החבר'ה - הם די אקסלוסיבים (גם אני) בכל מה שקשור לאוכל ולבשר בכלל , יעדיפו להשקיע מהכסף יותר בנישה של גושי הבשר (אנטריקוט\שפונדרה וכ'ו) מאשר בקבבים,כנפיים,כבד וכ'ו. אני גם כזה - אין כמו בשר פרה...כל השאר מקסימום מתאבנים ל"דיגדוג הקיבה"...אך מי צריך "דיגדוג" כשיש את ה"דבר האמיתי" וזה אנטריקוט...שפונדרה? דווקא המרינדה ש"רקחת" נראת לי מצויינת! בהחלט יכול להיות שאשרה בה את חלק מהפרגיות! בשר הודו?! לא יודע...יש לי זיכרונות קולינריים לא טובים מבשר ההודו ולכן אני ממש ממעט להשתמש בזה. למרות שיש איזה חלק בהודו שמאד מזכיר במרקמו ובטעמו את הפרגית...מה שמו? 300 גרם לסועד\ת בהחלט אמור להספיק...כוונתי היא שמירב הארוחה תיהיה סביב גוש הבשר...כמו שפחות להתמלא מנקניקיות,פיתות,סלטים,קבבים וכ'ו... אני יחשב לכל סועד\ת 250 גר' פרה + 100 גר' פרגיות+3 כנפיים לכ"א. הרוב לא "דוחפי בשר"...אוכלים ברגיל , מהסוג שמתמלא לאחר 2-3 כנפיים+שיפוד פרגיות+סטייק... דעתך לפי הנתונים שצירפתי? זה אמור להספיק: 250 גר' פרה + 100 גר' פרגיות+3 כנפיים לכ"א ? תודה רבה!
 

milch

New member
הודו

שאוורמה = ירך, עסיסי יותר ונקי יותר הודו אדום = שוק, יותר גידים
 
אז ירך הודו = פרגיות מבחינת מרקם,רכות,טעם?

היית אפילו אומר שזה טעים יותר מפרגיות? (אני יודע שזה טעם אישי...אך אשמח לשמוע)
 

milch

New member
לא תדע עד שלא תנסה

תראה, פרגית זה מה שנקרא אופיון, "עוף תינוק". מישהו, יש כאלה שטוענים שזה "שיפודי התקווה"או "אווזי", אינני זוכר, שהדביקו את השם הזה לבשר הירך ללא העצם של העוף. ירך הודו הוא יותר בשרי/מוצק מזה של עוף. אני לא חסיד של אף אחד. זה לא שאני לא אוכל, אבל מבחינת "זה ענין של טעם", אז אחד זה נבלה ואחד זה טרפה
, מה שיכבדו אותי אני אוכל, אבל לא אזום הכנה בעצמי. איך שלא יהיה, אם אתה סומך על המקום ממנו אתה קונה - בקש הודו נקבה.
 
נראה לי שאני פשוט אלך לאטליז ויבקש 200 גר'...

אלך לאטליז ויבקש 200 גר' הודו נקבה ויצלה בית על מחבת פסים וינסה... תודה!
 
למעלה