שאלה למומחי צפון הודו

לימור75

New member
שאלה למומחי צפון הודו

אנחנו יוצאים ב 24/7 ל24 יום והפעם לצפון. השאלה מה עדיף: טיסה ת"א-דלהי-לה, משם למנאלי, לעמק פרוואטי לדרמסלה וחזרה לדלהי או הפוך: דלהי - דרמסלה - פרוואטי - מנאלי - לה וטיסה דלהי והביתה. אם אפשר גם נימוק - זה יהיה נפלא.

yoavip

New member
לי נראה שעדיף...

נראה לי שעדיף להתחיל בדרמסלה ולעלות ללה. אין נימוק פשוט עניין של הרגשה - עדיף לעלות ולהתרחק... אתם עושים קילומטרז רציני - שיהיה בהצלחה ובכיף !

לימור75

New member
תודה, ועוד שאלה

האם יש דרך לטוס גם ממנאלי ללה או להיפך ולהמנע גם בדרך חזרה לנסוע יוממים בקור?

muga

New member
אני דווקא חושבת הפוך

שכדאי לטוס מדלהי ללה ומשם להתחיל להדרים. 2 סיבות עולות על דעתי - יותר קל ככה להתחיל טיול מאשר בנסיעה ארוכה הרבה יותר קשה למצוא טיסה ליציאה מלה (נורא עמוסות..) ולא, אין טיסות ממנאלי ללה - יש מדלהי, צ'אנדיגר, סרינגר..

לימור75

New member
במחשבה שניה - האם לוותר על לה?

העירו לי שאנחנו מנסים להפיק יותר מדי, יחסית לזמן שנהיה, ושצריך לקחת בחשבון זמן הסתגלות לגובה. האם מישהו התנסה ויכול להגיד האם לוותר על לאדאק ולהשאר רק בהימאצ'ל פראדש? כלומר - דלהי- דרמסלה - פרווטי - קולו - מנאלי, לעשות הכל לאט, ולהסתפק במה שמספיקים?

kogawa

New member
טיול של 3.5 שבועות

טיול של 3.5 שבועות לדעתי צריך להיות טיסה ללה וכחמישה ימים עד שבוע באזור בקצב איטי, יומיים נסיעה למנאלי ויום שם, יום נסיעה למניקארם ויום שם, יום טיול לפולגה או קאלגה (זהירות, כפרים המגדלים עשבים!) יום לקירגאנגה ויום חזרה, יום התרגעות במניקארם והפעם במלון טוב עם מרחצאות חמים, נסיעת נצח למקלוד-גאנש וכארבעה ימים שם, יום נסיעה לאמריצר ומספר שעות במקדש הזהב (רצוי גם למחרת בבוקר), ומשם לדלהי. אם נשאר זמן 5 שעות לג'אייפור או 4 שעות לאגרה או אפילו סיבוב ג'אייפור אגרה וחזרה אם הזמן מרשה. ותהנו - אני יודע שאני הייתי... יובל

עמית22

New member
הספק

בכל פעם שלא הלכתי למקום שהוא MUST (לפי איזו הגדרה עלומה משהו) הייתי אומר לעצמי: "כל מה שלא הספקת, סיבה מצויינת לחזור"
עדיף להנות מדבר אחד מאשר לעשות שני דברים בצורה לא מושלמת...

ronyboy

New member
בלה לא הייתי אז קשה לי להמליץ או לא

אבל 24 יום זה לא הרבה זמן ואני אישית הייתי הולך רק על הימאצ'ל שאטרקציות לא חסרות בה ויחסית היא נוחה לטיול. אגב לגבי קולו - זאת בעיקר עיר מעבר, אני לא הייתי מתעכב בה יותר מדי אלא תופס את האוטובוס הבא... ועוד המלצה - שווה לעצור במקומות כמו נגאר, מאנדי, רוולסאר, וטאטאפני ואולי אפילו קצת שימלה שיש להם הרבה יותר להציע מקולו.

עמית22

New member
מה את מחפשת?

הטיול שלך גדוש משהו לטעמי, אבל אני הייתי בכל המקומות שכתבת (+ שימלה לשבוע) במשך 3.5 חודשים (והייתי נשאר עוד כמה שנים...). לאן ליסוע, כמה זמן לכל מקום ומה קודם, אלו שאלות שצריך לשאול את עצמך רק אחרי שאת מחליטה מה את רוצה בעצם... את נוסעת לנפוש/לטייל? לטרק/לשבת? לחפש את עצמך/תרבויות זרות? מקדשים/נופים? סטלנות/פעילות? שאנטי/אטרף? כל השאלות הללו (ועוד הרבה שלא חשבתי עליהן) הן חשובות לקביעת המסלול. בניגוד מוחלט למה שנכתב עד עכשיו אני לא אציע לך מסלול אבל לחילופין אומר לך שאם היית שולחת אותי ל- 24 יום להודו הייתי עולה לאחד הכפרים (בפרוואטי/ איזור אלמורה) ולא יורד משם עד הטיסה הביתה (ומנצל את 90 הדולר של הטיסה ללה לעוד עשרה ימים...). אבל זה אני! בכל מקרה, מה שלא תחליטי, אני מאחל לך ולשותפיך לטיול הנאה מוחלטת

לימור75

New member
מהות הטיול

אנחנו (כלומר האיש שלי ואני) נוסעים לשילוב של: ניקוי ראש ומנוחה משנתיים של לחץ בעבודה ובחיים. ניקוי ראש מהמתח שכאן בארץ. (ואני חושבת ששנינו כבר מצאנו את עצמנו ואת הייעוד בחיים) האיש שלי נגד סמים, אז סטלנות לא באה בחשבון, והוא גם לא מסוגל לשבת יותר מדי זמן במקום אחד בלי להשתעמם עד מוות. מצד שני - אני לא בעד מסעות כומתה ברגל, וגם יכולה להרשות לעצמי תנאי מחייה קצת יותר טובים (שירותים, מיים חמים). בהודו כבר הייתי בעבר (בחלק הדרומי), ואלון עוד לא היה. והזמן מוכתב על ידי חופשות ביה"ס והחופשה מהעבודה של בן-זוגי. האם יש שינוי בהמלצות?

עמית22

New member
אז ככה

קודם כל, אלה אם ממש בא לכם לראות את הרמה הטיבטית (הממש מדהימה) אז הייתי מוותר על לאדאק ופוסל גם את להאול ספיטי וקינור (בהימאצ'אל) בגלל הנסיעות הארוכות והמפרכות (אם אף פעם לא הייתם בגובה של מעל 4000 לא כדאי שבטיול כזה קצר תגלו שאתם מאוד רגישים למחלת גבהים). נראה לי מאוד נחמד להתחיל בדראמסלה ומשם להחליט אם, מתי ולאן לזרום (פגשתי עשרות אנשים שנשארו שם יותר מחודשיים...). דרמסלה (כמובן שמדובר על מקלוד גאנג', דרמקוט ובאגסו ולא על דראמסלה העיר ההודית שאין בה הרבה מה לעשות) מקסימה, יש המון מה לעשות ולראות, קורסים מגוונים בכל תחום שהמוח מצליח לחשוב עליו, טרקים נהדרים, טיולי סוסים, מפלים, נוף מדהים של ההימאלייה, טיבטים מקסימים ועוד ועוד. אם תרצו תוכלו להישאר שם את כל הזמן, אם תחליטו שבא לכם להמשיך, קאסול (פארווטי) ומאנאלי נמצאות כולה במרחק 12 שעות... בגדול, זאת הודו ואת היית שם, תכנון מופרז רק מבזבז את הזמן שלך עכשיו, גם ככה מגיעים וכל התוכניות נסחפות למליון כיוונים לא צפויים.

למעלה