שאלה למורים לגיאוגרפיה

saraint

New member
שאלה למורים לגיאוגרפיה

הבן שלי לומד עכשיו בבית ספר על עונות השנה ועל תנועת כדור הארץ מסביב לשמש. כבר שלושה שבועות המורה מנסה להסביר להם את נושא זוית הפגיעה של קרני השמש בכדור הארץ כגורם לעונות השנה. נראה לי שזה הסבר שגוי או לפחות לא מלא, כי הזוית בעצם מראה על כך שהמרחק מהשמש הוא גדול יותר או קטן יותר, וזה מה שמשפיע על הטמפרטורה (במשולש ישר זוית היתר גדול יותר מכל אחד מהניצבים). אולי הזוית גם כן משפיעה קצת, כי הקרן עוברת דרך שכבת אטמוספירה עבה יותר ומאבדת יותר חום), אבל בתכלס - הנקודה שעבורה נמצאת השמש בזנית היא הנקודה הכי קרובה לשמש, ולכן היא גם הכי חמה. אנא, האירו את עיני כי לא הצלחנו למצוא הסבר מסודר באנציקלופדיות. תודה שרה

איריסשפ

New member
לשרה

באיזו כיתה הבן שלך ? עונות השנה בשום אופן אינן מושפעות מהמרחק מהשמש כי ההבדל במרחק בין קו המשווה לשמש לעומת ההבדל במרחק בין הקוטב לשמש הוא זניח. הענין אכן קשור בזווית ככל שזווית הפגיעה של הקרניים חדה יותר (זוית קטנה) הקרניים מכסות יותר שטח והחום שלהן פחות אפקטיבי. מקום שמעליו השמש נמצאת בזנית הקרניים פוגעות בשטח הכי קטן אבל החום שלהן הכי אפקטיבי. דרך אגב אל ייאוש שמעתי ששאלו בוגרי אוניברסיטה יוקרתית בארה"ב מה גורם לעונות השנה וגם שם לא ידעו. זה קשור גם בפיזיקה וקרניים וכו´ וכו´.

saraint

New member
איריס תודה על ההסבר

ותאמיני לי שהדברים לא הוצגו בצורה הזו באף שלב של הלימודים. אני חושדת שגם המורה לא בדיוק מבינה את הרעיון. אולי אם היא היתה עושה אתם הדגמה פשוטה באמצעות זכוכית מגדלת או עדשה כלשהי, הילדים היו מבינים יותר במקום ההסברים הצולעים שהיא סיפקה להם (בחומר משוכפל, ולא בעל פה כך שאני לא מסתמכת על הזכרון של הבן שלי אלא על מה שהמורה כתבה). ושוב תודה שרה

למעלה