שאלה למורים

dharmatal

New member
שאלה למורים

אני מורה ליוגה שזה מספר שנים לא מלמד.. בעבר לימדתי בעיקר חינם (כי היתה לי עבודה שסיפקה לי הכנסה מספיקה). כיום אני מתכנן לחזור ללמד, אבל בפורמט חדש (לי) - לקחת כסף :) (כן, אני סבור שכיום ,גם כתרגול, עלי לקחת תשלום עבור הידע שיש לי). אז, לשאלתי: כמה לוקחים לשיעור... לפי שעה לפי מה? (אני גר בצפון... גליל מערבי...מיקום בארץ בטח אומר משהו לגבי המחיר) ושאלה למי שמלמד בקאנטרים ומקומות דומים (כי יש לי הזדמנות ללמד שאחד שכזה), מה נהוג לדרוש שם? אני יודע ששם השיעור נמשך שעה. בתודה מראש,

כמה ??????

יש כל מיני שיקולים. 1 - כמה אתה חושב שאתה שווה..... 2 - כמה מקובל באזור. 3 - אם רוצים להשתמש בתשלום כאמצעי לפיתוח רצינות....יש כאלה שאומרים לקחת מראש - חודש מראש, כמה חודשים או שנה...וההיגיון מאחורי זה אומר: שמי שכבר הוציא כסף מהכיס יתמיד, מי שלא לא- מה איכפת לא הוא לא שילם.... 4 - לקחת כמה שיותר....ביוקר, מעיד על רצינות, מקצועיות ויוקרה. בזול - הא, אם זה זול זה בטח לא שווה....זה בטח מסין.... בקשר לקנטרים ומכוני כושר, המחיר נע סביב ה -150 ש"ח (לשעה וחצי) למטה ולמעלה. הם משלמים פר יחידה - יעני 45 ד', והשיעורים לא בהכרח שעה, אני מלמד שיעורים של שעה וחצי.

dharmatal

New member
חחח :)

הממ... אני חושב שאני שווה הרבה.. (אני גם פיזיותרפיסט, שאם מתייחסים לזה אז זה יעלה את המחיר..) כמה מקובל.. לא יודע - אחקור את העניין! (אשתתף באיזה שיעור אצל "מתחרים", חחח). כאמצעי לפיתוח רצינות..מסכים שזה חשוב. יוקר... שוב צריך לדעת כמה זה יקר באיזור הזה - סקר מהו הממוצע. רלוונטי כעת - קאנטרי - אקח לתשומת לבי. תודה רבה.

מה היה לנו.....

ככה באמת זה עובד. סך כל הרזומה הוא אחד הגורמים העיקריים לתמחור העצמי. קח למשל את פרופסור רפי קרסו - אם חשקה נפשך בטיפול בדייקור אצלו - תכין משכנתא... לעומתו אצל מטפל ממוצא - התקציב היומי בסופר יספיק.... ולמה - שנות הפרופסורה שוות קצת יותר מ 4 שנות לימוד במכללה..... רקע בפיזיותרפיה בחלט מהווה שיקול לשיכלול.....

היי, דהרמטל!

הכנס לאתר של ארגון מורי היוגה. תוכל למצוא שם מחירון העונה כמעט על כל הקריטריונים: מדריך, מורה מוסמך, מורה בכיר וכו'. וכן מקומות הוראה: מתנ"סים, גני ילדים, קאנטרי, שיעורים פרטיים ועוד. בהצלחה.

צריך לקחת בחשבון גם את מצב השוק באיזור

מה שהרשימה הזאת לא עושה. בדרום, למשל, (אשדוד, באר שבע) ממש לא ריאלי לדרוש את המחירים שהם מציעים. סליחה שאני כזאת ריאלית

dharmatal

New member
מה שנכון נכון...

ואהבתי את עניין המשכנתא, עד כמה שזה עצוב...

זה מאד תלוי במיקום

תברר כמה עולים חוגים באיזור שלך, וכמובן תוודא שיוצא לך גם משהו מהעניין אחרי שאתה מוריד הוצאות על המקום, הציוד, פרסום וכו' שיהיה בהצלחה

dharmatal

New member
שוב, נכון.

אין ספק ששעור באיזור השרון יעלה יותר מאשר בבאר שבע או בנהריה. אך עוד פרמטרים נוספים... כמו איפה למדת, נסיון ותחומים אחרים שנושקים ליוגה (אלטרנטיביים ולא רק)...

למעלה