שאלה למורעלות ההריון...

שאלה למורעלות ההריון...

האם לחץ הדם ירד לערכים הגיוניים אחרי הלידה, או שנשארתן למזכרת עם לחץ דם גבוה? אצלי, יותר משנה ושלושה חודשים אחרי, המחוג נעצר על 150/95 ומסרב לרדת. אני עדיין לוקחת תרופות (שאותן נצטרך להחליף לקראת ההריון הבא). האם דיברו איתכן על הסיכוי לכך שהרעלת תחזור בהריונות הבאים?

אהלן אינה ברוכה הבאה, תרשמי לנו קצת

פרטים, איזה שבוע? תאריך לידה? משקל מורעלות הריון... אהבתי ולשאלתך- לי בערך חצי יום אחרי הלידה הכל חזר לקדמותו כאילו לא היה, גם לחץ הדם וגם תפקודי הכבד והכליות זה היה פשוט מדהים ברגע שניתחו אותי והפסיקו את ההריוןהגוף שלי התאושש לגבי השאלה השנייה- הרופאה שלי אמרה לי שרעלת זו תופעה של הריון ראשון ואין הכרח שזה יחזור ושאני אפילו לא אהיה בהריון בסיכון גבוה במידה וההריון הבא יהיה תקין אבל כמובן שאי אפשר להבטיח, לא יודעים עדיין את הסיבה לרעלת הריון (שוב זה מה שנאמר לי, אני לא מוסמכת בנושא) מזדהה עם כל החששות שלך, גם אני בפאניקה לגבי ההריון הבא

הי ורד! שבוע 30+5, 845 גרם, 24.1.01

איך אמרה אמא שלי כשהיא נולדה? ויי ויי, היא כל כך-קטנה! ואבא שלי עונה: 845 גרם אבל כולם שלנו! אני די מייסרת את עצמי שלא "נזהרתי", עבדתי במשרה מלאה פלוס עד היום שבו קרקעו אותי (יצאתי מהעבודה למדוד לחץ דם ולא חזרתי - אפילו לא העברתי כרטיס!), למרות שמשבוע 15 לחץ הדם שלי לא ממש היה בסדר. נסעתי לחו"ל בשבוע 19 והרופא שלי לא הניד עפעף, רק איחל לי חופשה נעימה. בשבוע 25 קורקעתי הביתה, שבוע אחרי כן התגלתה בעיה בזרימת הדם בחבל הטבור והעיפו אותי על טיל לתה"ש, שם נשארתי חודש. בהריון הבא אני גוזרת על עצמי שמירת הריון קפדנית

אאאאיייייננננההההה!!!!!!!!!

שנים שלא דיברנו. טוב שיש אינטרנט! האמת?, חשבתי עלייך לא מזמן והרגשתי ממש מגעילה שלא התקשרתי... תסלחי לי, טוב? איזה כיף שאת כאן! מה שלום יערה? כבר גדולה בטח! תפרסמי תמונות, פליז! לגבי הרעלת-הרופאים אמרו לי שאני בסיכון יותר מאלה שלא היתה להן רעלת לפני. לחץ הדם נעלם דקה לאחר הלידה. מדהים, לא?

אינה-ראיתי עכשיו את התמונה של יערה.

היא פשוט מהממת! מקסימה אמיתית. תהנו ממנה באושר ובבריאות.

את באמת לא בסדר!!!../images/Emo25.gif

יקירתי - לא עבר יום שלא בדקתי בפורום מה שלומך ומה שלום גיאגיא הגיבור! באמת לא בסדר שלא התקשרת כשהחלפת 15 חיתולים ביום למסכן הקטן! התמונות שלו פשוט ממיסות, עם החיוך והלחיים המתוקות (הוא עוד ישתמש הרבה בחיוך, כשהוא יתכוון לעשות דברים שאמא לא מרשה!) כיף בבית, אה? ממה שאני זוכרת את 3 החודשים הראשונים שלנו בבית, פחות או יותר לבשתי את יערה רוב שעות היממה. עבר לה, עכשיו היא רוצה להתפנק עלי רק כשהיא עייפה או חולה - בשאר הזמן היא עסוקה בלגלות (ולפרק) את העולם! רשמתי אותה למשפחתון החל מיולי, כן, גם היום הזה מגיע... לא ייאמן. פגשתי בסופר-פארם את אחת הרופאות מהפגייה, ובמקום להתפעל מהילדה המקסימה שלי היא רק עשתה פרצוף למה לא באנו למעקב במכון להתפתחות הילד בתה"ש!!! (כי אנחנו במעקב במכבי, כי תה"ש רק זימנו אותנו לגיל 7 חודשים מתוקן וזה ממש לא היה לעניין, בעוד שמכבי קיבלו אותנו בערך לאותו יום). עוד אחת שהיתה צריכה להיות רופאה מרדימה. נפלא לפגוש אותך ואת גיא כאן
איזה יופי שהל"ד הרשע ירד - פחות תרופות בבית, יותר עדיף.

אויש, את מתוקה!

גיא כבר היום משתמש בחיוך הכובש כדי שאמא תיקח אותו על הידיים ואמא כמובן נמסה ושוכחת מיד את כוס הקפה שהכינה זה עתה או את הפיפי שהיא היתה חייבת עד לפני שניה. הילדה שלך באמת משגעת ואל תתייחסי לכל מי שמעצבן אותך....תשלחי אותו אלי, אני כבר אראה לו מה זה! איזה כיף שאת כאן! מקווה שלחץ הדם יירד בקרוב ושתרגישי טוב!

אל תאשימי את עצמך, זה הדבר הראשון

שהכנסתי לעצמי לראש אני לא אשמה!!! כשזה קורה זה קורה ושום דבר שהיית עושה, גם אם הייתי עובדת פחות ונחה יותר לא היה משנה את העובדה. חייכתי לנוכח הסיפור שיצאת למדוד לחץ דם ולא חזרת, מוכר ככה זה היה גם אצלי.

anat30g

New member
רעלת הריון

שאלה לי - האם לחץ הדם הגבוה היה מלווה בחלבון בשתן??? רעלת הריון בד"כ כוללת 3 מרכיבים - לחץ דם גבוה, בצקות וחלבון בשתן... בזמנו הסבירו לי שאם אין חלבון השתן אז ייתכן ולא מדובר ברעלת הריון אלא בייתר לחץ דם שפורץ עקב ההריון - אבל לא קשור דווקא להריון - ז"א שגם בלי ההריון ייתכן והיה פורץ לו בשעיטה למעלה. ואצלי זה ירד כמה ימים לאחר הלידה.

לי היו כל השלושה, כשהייתי במיון עשו

לי איסוף שתן ואחרי הניתוח כשבא הרופא לביקור רופאים הוא אמר לי שמצאו לי גרם וחצי של חלבון בשתן שזה המון!!

למעלה