שאלה למושבניק או למישהו שמכיר את הלו"ז ...

שאלה למושבניק או למישהו שמכיר את הלו"ז ...

דרך קוויבק... מושבניק, כתבת כי ידוע לך שההגירה דרך קוויבק קצרה יותר מהפדרלית...האם תוכל לתת לו"ז משוער דרך קוויבק בהשוואה לפדרלית....האם יש דברים מהותיים שונים, כמו סוג הטפסים וכו'... האם ידוע לך היכן ניתן ללמוד צרפתית ברמה הדרושה לראיון ( בהנחה שיש רק ראיון בע"פ....תקן אותי אם אני טועה..) תודה רבה על תשובתך וחג שמח לכולם...

אני מטורונטו, ולא מכיר מספיק את תהליך קוויבק

נחכה בסבלנות עד שגלעד או אחרים שעשו אותו לאחרונה ייכנסו לשרשור הזה. אבל הבנתי שבגדול זה לוקח עד שנה, ושאפשר ללמוד צרפתית בסיסית מצויינת ובזול, בגופים שקשורים לשגרירות הצרפתית בתל אביב.

gilad_no

New member
קוויבק

הערה מקדימה: אני עשיתי את התהליך מתוך קנדה עצמה ולא בת"א (הייתי באותו זמן על תקן של אישור עבודה) סה"כ התהליך לקח 6 חודשים מרגע הגשת המסמכים הראשוניים ועד ביצוע הלנדינג עצמו. ישנו ראיון שבו שואלים אתכם על עצמכם. על הלימודים באוניברסיטה, עבודה קודמת, למה אתם מעוניינים להגר דווקא לקוויבק וכו'. בנוסף ישנם מספר שאלות כלליות על קנדה ועל קוויבק (מי ראש ממשלת קוויבק, מה התעשיות העיקריות, ערים גדולות וכו'). אצלנו היה ראיון מאוד ארוך שלקח כמעט שעה. הם נכנסו לפרטים מאוד קטנים (התחילו לשאול את אישתי על עבודת הגמר שלה וביקשו ממנה להסביר בדיוק מה היא עשתה בה) בתחילת הראיון שאלו אותנו אם אנחנו מעדיפים ראיון באנגלית או בצרפתית. השתדלנו לענות בצרפתית כמה שיכלנו. דברים שלא הבנו, שאלו אותנו באנגלית, וכאשר לא יכלנו לענות בצרפתית, עברנו שוב לאנגלית. כתבתי זאת כבר פעם, ואני אחזור שוב: התחושה הסובייקטיבית שלי הינה שהם שמים יותר דגש על הבנה מאשר דיבור. בנוסף הם רוצים לראות נכונות להיטמע בתרבות ולאו דווקא להראות זיקה כעת. אם אתם תספרו שלקחתם קורס של צרפתית, ותבקשו שהראיון ייתקיים בצרפתית, ותנסו לענות ככל שתצליחו (אצלנו היו מאוד סבלניים למרות שהיה לנו קשה עם השפה), נראה לי שהם יעריכו את זה וזה יהיה לטובתכם. ההוכחה שלי לעניין (שוב, אל תתפסו אותי במילה) היא שלמרות שאני דיברתי בעיקר באנגלית, ואישתי דיברה בעיקר בצרפתית (היא לקחה קורס בצרפתית), המראיינת דירגה אותנו כמעט באותה רמת שפה (אישתי 6 ואני 5), כנראה בגלל שאני הבנתי אותה יותר טוב מאשר אישתי. לאחר קבלת האישור (לנו נתנו תשובה במקום שהם שמחים לקבל אותנו), מקבלים מכתב מהם שאותו אמורים לצרף לטפסים האחרים. בשלב זה מתחילים את התהליך הפדראלי במסלול מקוצר (שולחים טפסים - כולל את האישור של קוויבק, מחכים לבדיקות רפואיות ומבצעים לנדינג)

האם קיימת האפשרות להגיש בקשה במסלול ...

הפרובנציאלי(קוויבק) ואם זה לא הולך (אני חוששת אך ורק מהראיון בצרפתית..), לנסות שוב ומייד במסלול הפדרלי? האם אפשרי ואם כן האם זה לא גורם לעיכוב במסלול הפדרלי?.....תודה

gilad_no

New member
אי אפשר להגיש לשני המסלולים באותו זמן

אם אני לא טועה, בפדראלי שואלים אם ניסית להגר פעם (פדראלי או ספציפית קוויבק), אבל עדיף שהמושבניק יענה על השאלה לגבי הפדראלי. אם בפדראלי לא שואלים כלום, אין לך מה לחשוש מכיוון שקוויבק עצמאים ולדעתי הם לא משתפים מידע עם ההגירה הפדראלית כל עוד שלא הגעת לשלב הנ"ל. בכל אופן, לא ניתן לבצע את 2 המסלולים באותו זמן.

ראשית, תודה על התגובות המהירות....ועוד...

אין ברצוני לבצע את שני התהליכים ביחד....אך רציתי לדעת אם יש אפשרות, במידה וההליך הפרובנציאלי נכשל, לנסות את ההליך הפדראלי, מייד אחריו.... מבחינת ניקוד אין לי , לדעתי, בעיה....אך מאחר ואתם אומרים שההליך הפרובנציאלי מהיר הרבה יותר( כשנה או פחות....??), רציתי לנסות להגר דרך קוויבק. אך מאחר ואינני שולטת בצרפתית אזדקק לקורס....ולכן אני חוששת מהראיון בצרפתית..וחשוב לי לדעת אם הניסיון הזה עלול לפגוע באפשרות שלי להגר דרך ההליך הפדראלי....מודה על ההיענות לעזור...אשמח לדעתכם...חג שמח...

dannyk27

New member
הדבר העיקרי שיש לברר בהגשה מישראל

היא מתי יערך הראיון. זהו העיקוב העיקרי למיטב ידיעתי כאשר מגישים בתל אביב, שכן המראיינים אינם יושבים דרך קבע בשגרירות אלא מגעים מס' פעמים בודדות בשנה לערוך ראיונות. בהצלחה

בוקר טוב וחג שמח

בנוגע להתליך של קוויבק- הוא אכן קצר יותר מהתהליך הפדרלי, אני בכל זאת לא חושבת שהוא יכול להקחת פחות משנה במידה ואת עושה אותו מתוך ישראל. אני יודעת שישנם אנשים בפורום שהמתינו לראיון כשנה וחצי (אחרי הראיון זה עוד מספר חודשים), אך מדובר בעיקר שאנשים שהגישו די מזמן (2005-2006), לפי מה שאני יודע תהיום זמני ההמתנה לראיון קוצרו (עדיין לא יצא לי לדבר עם מישהו שהמתין פחות משנה לראיון), ולפי המתכונת החדשה זה באמת אמור לקחת עד שנה המתנה מרגע פתיחת התיק. באשר לצרפתית: כאשר את ממלא טפסים את מסמנת מהי רמת האנגלית ומהי רמת הצרפתית שלך. בראיון שלך הם מצפים ממך פחות או יותר לרמה שציינת. את השפה את יכולה ללמוד בהרבה דרכים- בתי ספר לצרפתית, מכון לצרפתית בשגרירות צרפת או מורה פרטי, הכל תלוי עד כמה את רוצה להיות מוכנה לראיון. אם יש לך נכונות, סובלנות ורצון ללמוד שפה חדשה , התהליך הזה יכול להתאים לך היות ולא מדובר במבחן אלה אך ורק ראיון בע"פ. בהצלחה!

תודה על התשובות...האם ידוע לכם....???????

במידה והראיון לא מספיק טוב, האם זו עילה לפסילת המועמדות שלי?( בהנחה שכל השאר עומד בקריטריונים?....) והאם במידה ולא הצלחתי בתהליך דרך קוויבק, האם יתאפשר לי לנסות ולהגיש מייד דרך התהליך הפדרלי ללא בעיה?.? תודה וחג שמח...

לא ידוע לי מה קורה

לא ידוע לי מה קורה במידה ואת לא עוברת את קוויבק בנוגע למסלול הפדרלי... תראי, אם את מכוונת לזה מספיק ומוכנה להשקיע בלימוד השפה (ואני די מתכוונת ללהשקיע, כי למרות שיש אפשרות להעביר את הראיון באנגלית, תמיד צריכים להיות מוכנים למראיין פחות נחמד), אם אין לך איזה מגרעות מיוחדות, אין סיבה שלא תעברי את הראיון.

gilad_no

New member
לגבי הראיון,

כן, זה פוסל את המועמדות שלך. למראיין סמכות בלעדית אם לתת לך את האישור של קוויבק או לא. לאחר שקיבלת את האישור, את עוברת למסלול הפדראלי.

גלעד, למה כוונתך...?

כשאתה אומר שלאחר קבלת האישור אני עוברת למסלול הפדראלי? לא כ"כ הבנתי מהו סדר הדברים לפי דבריך....תודה על ההבהרה....

סדר הדברים

מה שקורה בתהליך זה ככה: בהתחלה את מגישה את כל המסמכים למסלול של קוויבק אותם מעבירים לשגרירות קוויבק בצרפת (במידה ומגישים בארץ). את ממתינה לראיון, במידה ואת עוברת אותו את מקבל מה שנקרא Certificat de selection du Quebec. אישור הפרובינציה על כך שהיא בחרה בך. לאחר מכן, היות וקוויבק היא עדיין מאחת הפרובינציות של קנדה, את מגישה את המסמכים לתהליך הפדרלי המזורז יחד עם האישור שקיבלת מפרובינציית קוויבק. מכאן לא לוקח בד"כ הרבה זמן עד לבדיקות רפואיות וכו'. הכוונה היא שאם את לא עוברת את הראיון את לא יכולה להמשיך הלאה בתהליך.

למעלה