שאלה למושבניק או למי שבא לו לענות

kkkqqq11

New member
שאלה למושבניק או למי שבא לו לענות

שלום רב, ישנו תהליך/טופס שניקרא Arranged Employment. לפי הבנתי, עם מעסיק מעוניין בי הוא צריך רק לחתום על הטופס שהוא מעוניין להעסיק אותי ללא כל התחיבות לזמן או כל התחיבויות אחרות. הטופס נשלח ל HRSDC ולאחר בערך חודש מקבלים PR במקום Work permit. תהליך זה אפשרי רק למי שכבר פתח תיק. 1. האם זה נכון ? 2. מה הקריטריונים להחלטה האם לתת לי PR במקרה זה כגון: תעסוקה במקצוע שלי, חוסר בעובדים מסוג זה) ? 3. אם מעסיק מפרובינציה כגון אלברטה חותם לי על טופס זה ולאחר חודש שאני עובד שם הוא מפטר אותי, האם אני יכול לעבור לכל פרובינציה שאני רוצה ולעבוד שם ? תודה, KKKQQQ11

mike okizitchy

New member
עירבבת המון דברים

אז אני אנסה לסדר אותם:ישנם שלושה מצבים תחת ARRANGED EMPLOYMENT :שניים בהם מגיש הבקשה לPR כבר נמצא בקנדה על ויזת עבודה ואחד שלא.העבודה בכל שלושת המצבים צריכה להיות ברמות הרלוונטיות של ה NOC O,A,B במצב שבו אתה לא נמצא בקנדה המעסיק לא צריך לפרסם ולהוכיח זמינות קנדים למשרה,אבל כשHRSDC מטפלים לך בבקשה(או יותר מדויק מטפלים למעסיק בבקשה)הרקע שלך חייב להיות תואם לדרישות המשרה על פי ה NOC והצעת עבודה צריכה להיות במשרה מלאה ולהיות תקפה לכל אורך תהליך ההגירה.קטע לא פשוט להשיג את הסוג הזה של ARRANGED EMPLOYMENT כיוון שאם זה לא קרוב משפחה קנדי עם עסק,המעסיק הקנדי צריך ממש לרצות אותך בשביל לתת לך הצעת עבודה כשאסור לך לעבוד בקנדה ולא ברור מתי תוכל להתחיל. HRSDC בודק גם את האותנטיות של העסק באמצעות תשלומים של מס וניכוי EI

kkkqqq11

New member
המשך שאלה

שלום מייק, למה אתה מתכוון שההצעה צריכה להיות לכל אורך תהליך ההגירה ? האם המעסיק צריך להתחייב לתקופה של זמן שהוא הולך להעסיק אותי. הסטטוס שלי כרגע הוא שפתחתי תיק ואני ממתין, אם מצאתי מעסיק בקנדה שמוכן להעסיק אותי במקצוע שלי (טכנולוג מזון) כמה זמן לוקח התהליך בו מותר לי להתחיל לעבוד והאם באמת מקבלים PR תוך בערך חודש ? בנוסף, האם הצעת עבודה מעלה את הניקוד ובכמה ? תודה, kkkqqq11

הצעת עבודה נותנת 10 נקודות

יחד עם זאת, אם יש לך את המינימום, אין בתוספת הנקודות *כשלעצמה* יתרון או קדימות. המעסיק לא מתחייב על פרק זמן שהוא יעסיק אותך ואין סנקציה אם הוא לא מעסיק אותך בסופו של דבר (אלא אם הם חושדים שכל העסק הוא קומבינה ולא היתה לו כוונה אמיתית מלכתחילה). לגבי טכנולוג מזון, אם זה מקצוע שמצריך רישוי מקומי בפרובינציה שאתה רוצה לעבור אליה, תצטרך לקבל את ההסמכה המקומית ואז תוכל לעבוד. יש מצבים/מקצועות/פרובינציות שבהם אתה יכול לעבור הסמכה מקומית גם בתור תייר ובכך לחסוך זמן. בקשר לקיצור ההליכים - יש פה אנשים שדיווחו על 3 חודשים מרגע שקיבלו מכתב מאושר מהמעסיק ועד שקיבלו ויזת SW.

ויזת הגירה במסלול SKILLED WORKER

תקרא בקישורי הפורום/שנפ"ץ/מאמרים/ארכיון ותחזור עם יותר ידע בנושא ונשמח לענות נקודתית על שאלות.

mike okizitchy

New member
זה אומר

שעד לרגע שאתה חותם על טופס IMM5259 מול AGENT של CBSA בנקודת הגבול,והופך רשמית לPR,הצעת העבודה בתוקף.

אני אוסיף ואדגיש שקיימת חובת תום לב

אסור להצעת העבודה להיות פיקטיבית. המעסיק צריך להתכוון להעסיק אותך. אתה רשאי לא להתייצב לעבודה אחרי שקיבלת PR , אבל אם אתה רוצה לעבוד אצל המעסיק, זה יהיה תמוה אם הוא יסרב להעסיקך אחרי שבזכות בקשת ה AEO שלו הגעת לכאן...... לכן גם קשה למצוא מעסיק שייתן הצעה פיקטיבית, ואפילו אמיתית. הקנדים מתייחסים לחובת תום הלב בכובד ראש. הן לא רוצים את האחריות, על תהליך הגירה של עובד זר שהם לא ממש מכירים, אפילו אם תהליך ההבאה של עובד זר בהרבה מקצועות הוא קל מהיר וזול יחסית.

pboy31

New member
זה תהליך די מורכב לדעתי

אני קיבלתי את האישור ומנסיוני זה לא פשוט. הקנדים לא פראיירים. דבר ראשון: המעסיק חייב להראות תשלומי משכורת של השנה האחרונה לעובד שכיר אחד לפחות. אם אין לו עובדים שכירים במשך השנה האחרונה לפחות אז אין על מה לדבר גם אם אתה מועמד לראשות ממשלת קנדה. אח"כ הוא צריך להציג את המספרים של העסק בשנה האחרונה וגם זה דבר שלא כל אחד רוצה אבל פחות קריטי. בערך חודש אחרי הגשת הבקשה מתקשרים אל המעסיק וחוקרים אותו טלפונית במשך 15 דקות לפחות למה אתה ורק אתה מתאים לו. אם המראיין לא משתכנע בטלפון שאתה באמת נחוץ אז הוא פוסל את הבקשה. בהנחה שהוא השתכנע ואישר לך את הבקשה אתה מקבל מכתב תוך 10 ימים. שמח וטוב לב אתה מגיש את המכתב בשגרירות אבל שם לא מקבלים את המכתב כמובן מאליו ומתקשרים שוב אל המעסיק לבדוק שהוא אכן רציני. רק אז אפשר לנשום לרווחה.

למעלה