שאלה למושב מטורונטו

שאלה למושב מטורונטו

האם pr מקנה את כל הזכויות ללימודי דוקטורט בקנדה עם כל הזכויות והמילגות של אזרח קנדי? תודה

כן, ההבדל היחיד בין PR לאזרח הוא בשאלת הזכות

לבחור ולהיבחר בבחירות מוניציפליות או לממשל הפרובינציאלי והפדרלי. ועוד הבדל קטן, אם אתה שוהה מחוץ לקנדה 3 שנים, אבדת את ה PR , אזרחות אי אפשר לאבד.

אני מניח שמדובר במלגות פרטיות, או מלגות מחקר

שכרוכות בסיווג בטחוני. בפעולות ממשלת קנדה בשגרה לפי החוק תושב ואזרח הם היינו הך למעט הזכות לבחור ולהבחר, והיות סטטוס התושב כרוך באלמנט מסויים של חובת תושבות פיזית. כך שמרבית המלגות הציבוריות פתוחות לכולם. ולגבי שכר הלימוד: תושב ואזרח נהנים שניהם משכר לימוד מופחת. ממילא רוב הדוקטורנטים לא משלמים שכר לימוד כלל.

NorthernStar

New member
דוקטורנטים בהחלט משלמים שכר לימוד

אלא מה? שכר הלימוד יורד לנו מהמימון האוניברסיטאי שאנחנו מקבלות. בחלק מהמקרים הסכום של השכ"ל יורד אוטומטית, ובחלק מהמקרים אנחנו מקבלות את מלוא המימון ואז משלמות. בנוסף, אם אני מקבלת award ממשלתי (כמו הSSHRC, פרס כספי שמספר מוקצב של דוקטורנטיות זוכות בו מדי שנה במדעי הרוח, יש פרסים דומים בתחומי ידע אחרים) - אני חייבת לשלם מתוך סכום הפרס את שכר הלימוד.

האם יש מילגת קיום?

וכמה זה ראלי לעבוד בזמן הדוקטורט? כמובן שיש משפחה לפרנס

tanisha

New member
ז"א חקר דוקטורנטיות במדעי הרוח?

בוביקון

New member
בהחלט יש מלגות קיום

שפתוחות לכולם על סמך הישגים אקדמיים בלבד. גובה המלגה תלוי בתחום יש תחומים שכל מי שמתקבל (אם מתקבל) מקבל מלגה ויש תחומים שלא. אם בן הזוג השני עובד אפשר לחיות בקלות. אם הסטודנט הוא המפרנס היחיד של משפחה אז זו בעיה, למרות שבשלבים מתקדמים יותר מרווחים משכורות יפות בהוראה או מחקר.

למעלה