שאלה למושב AEO

שאלה למושב AEO

שלום, הגשתי בקשה ל PR ביולי 06 מאז אני חייה קנדה על ויזת לימודים. לפני כחודשיים הגשתי ל SERVICE CANADA בקשה ל AEO (יותר נכון המעביד הגיש) והיום קיבלנו מכתב שזה אושרוהועבר ל CIC. מיד שלחתי לשגרירות בארץ את העתק המכתב. מנסיונך, מה הצעד הבא? כמה זמן אתה חושב שיקח לקבל בדיקות? ועוד שאלה, כשמבקשים להפקיד דרכונים, איפה צריכים להפקיד אותם (בהנחה שאני גרה בקנדה) ותוך כמה זמן בערך מקבלים חזרה? חג שמח ותודה מראש

gilad_no

New member
דרכונים שולחים לבפאלו

וזה לוקח עד שבועיים. לחילופין את יכולה לנסוע\לטוס לשם והם יחתימו הכל באותו יום.

לא שולחים לבאפאלו אם התיק בתל אביב......

להערכתי משלוח של ה AEO לא מספיק. צריך גם מכתב נלווה שבו את מבקשת לזרז את הטיפול בתיק על ידי העברתו לעיבוד מועדף (PRIORITY PROCESS ), הואיל ויש לך AEO......כרגע אני מציע שאם עבר מספיק זמן ממשלוח ה AEO תשלחי להם אי מייל ותשאלי האם התיק מספר ######### הועבר כבר לעיבוד מועדף עקב קבלת ה AEO. תוך יום אני מניח שתקבלי תשובה חיובית .......את אמורה לקבל את הבדיקות שבוע עד 10 ימים אחרי ה אי מייל, בהתאם לקצב בעבודה של רשות הדואר. את יכולה לדעתי לגשת כבר לקונסוליה ולהזמין לתיק את תעודת הרישום הפלילי. את הדרכונים תצטרכי לשלוח לתל-אביב לאחר שתקבלי מכתב שמודיע לך שהתיק אושר ושעלייך להפקיד דרכונים. יגיע גם טופס לתשלום אגרה (190 דולר נדמה לי), וטופס שמבקש ממך למלא גובה וצבע עיניים. הם יחזירו את הדרכונים בדואר רשום, כך שתכנני להיות בלי דרכון כ 3 שבועות אם זה הולך עם פדקס ו כ 5 שבועות אם את משתמשת בדואר......אם יש מי מסביבתך שנוסע לישראל אפשר לשלוח את הדרכון למשפחה, שתפקיד וותאסוף חזרה פיזית.

תודה על התשובה ו..

לא הסברתי את עצמי כראוי, שלחתי להם (רק אתמול) את ה AEO עם מכתב מלווה שמסביר שהם צריכים להעביר למסלול המהיר. השאלה היא: א. מאיפה יש להם אימייל שלי (לא זכור לי שביקשו בשום שלב) ב אם עשיתי תעודת יושר ביולי 2006 ,אני עדיין צריכה לעשות שוב (ובספט' 2006 עשיתי קנדי- זה שנשלח לאוטווה ואח"כ לשגרירות). ג. אם אני נוסעת לארץ להפקיד את הדרכונים, עושים את זה במקום? תודה

לא חראם לנסוע לארץ להפקיד דרכונים ?

כשאפשר לעשות את זה בזיל הזול בדואר אקספרס? אם מפקידים את הדרכונים ביום שלישי, בדרך כלל מקבלים אותם חתומים ביום חמישי של אותו שבוע. החתמת הדרכונים מתבצעת ביום רביעי שבו אין קבלת קהל בשגרירות. אם יש לחץ זה לוקח עוד שבוע אבל זה נדיר. אין להם את ה אי-מייל שלך אם לא מסרת להם אותו, אבל אם בדואר שלחת בקשה לעבור למסלול המזורז, תקבלי בדואר רגיל את הניירת לרופא תוך כשבועיים-שלושה. ה אי מייל שלהם מופיע בקישור, אבל אין טעם ולא כדאי לשלוח אי מייל כל עוד לא נתת להם צ'אנס של בערך חודש לעבד את התיק, ולשלוח לך את הניירת. חכי למכתב שלהם, אבל תעודת יושר תקיפה לשנה ולכן סביר שהם יבקשו חדשה.

למעלה