שאלה למושל"ט ולמי שיודע

demasure

New member
שאלה למושל"ט ולמי שיודע

שלום לכולם, אנחנו בהמתנה כמו רוב האנשים לאישור ההגירה לקנדה. בינתיים, עד שיתקבל האישור אנחנו עוברים לבלגיה (בעלי תושב קבע בישראל ואזרח בלגי), ועורכת הדין המייצגת אותנו תקרא לנו ברגע שנקבל את הזימונים לבדיקות.. שאלתי היא כזו: שוטטתי בין הפורומים על מנת לבדוק את נושא ביטוח לאומי ומס הכנסה ואני רואה שהדעות די חלוקות בענין. בעיקרון שנינו שכירים עד לנסיעה (אוקטובר הקרוב), ובהתחלה חשבתי שכדאי לנו להמשיך לשלם את הביטוח הלאומי עד לתקופת המקסימום או עד שנהיה סגורים במאה אחוז שאנחנו לא צריכים לחזור לישראל. אבל מקריאה בפורומים אני מבינה שאולי לא כדאי לעשות את זה כי מס הכנסה יכולים לבוא לפתע ולדרוש תשלומי מיסים בתקופה שאנחנו גרים בחו"ל. התקשרתי למס הכנסה, וקיבלתי תשובה מעורפלת לפיה ההחלטה על תשלום או אי תשלום מורכבת מבדיקה של כמות הימים בהם שהינו בארץ בתוך שנת המס, ומצד שני, הוכחות שונות לפיהן מרכז חיינו אינו בישראל. אני לא רוצה או מתכוונת להשאיר דברים לחסדיהם של פקידים שיחליטו איפה מרכז חיי מצד אחד, מצד שני, האם כדאי לוותר על הביטוח הלאומי כל כך מהר רק בגלל שזה עלול לעורר את מס הכנסה? והאם כדאי לבעלי לוותר על תושבות הקבע שלו בארץ אחרי כל הייסורים והביורוקרטיה שעברנו כדי לקבלה? תודה על העזרה..

predoc

New member
דעתי המלצתי

קודם כל ביטוח לאומי ככלל זה סיוט אני מתכתב איתם תדיר וכבר עיכלו לי את חשבונות הבנק גם של אישתי וזה לאחר שהיינו הכי בסדר הודענו לפני שיצאנו לשליחות. מעדכנים אותם כל הזמן שולחים משכורות. הם לא טורחים לשלוח לנו פנקיסי תשלום לא שולחים פרוט חיובים רק שורות תחתונות תבואו תשלמו ותשתקו. אחרי הפתיחה הזאת. עדיין ממליץ כן לשלם להם וכן לשמור על הזכויות עד שאין זכויות דומות במקום אחר. כמובן שאצלכם זה גם לאבד את תושבות הקבע של בעלך. לעניין מרכז החיים וחיובי מס. העניין הוא אכן לא מוחלט אבל כן מאוד ברור. התנאי הראשון הוא שהייה בחו"ל של לפחות 185 יום בכל שנה. זה אומר מעל חצי שנה בחו"ל מעבר לזה יש באמת את עניין שיקול הדעת של פקיד המס. אבל הם לא יותר מדיי מתחכמים. אם אתם לא משאירים מאחוריכם בישראל שום דבר אין לכם מה לדאוג. שמתחילים להשאיר מאחור דברים זה הולך ונהייה מסובך יותר ויותר. דירה - אם אתם משכירים אותה - אין בעיה. אם היא עומדת מרוהטת רק מחכה לכם לחזור - זה יכול להדליק אצל פקיד המס תהיות . כמובן שתצטרכו להצהיר על הכנסות משכר דירה. ובתצהיר ההון על הדירה. רכב - בעייתי - למה אתם צריכים רכב בארץ שאתם בחו"ל ? כנל על כל נכס אחר עסק פעיל - הכי גרוע. קבלת שכר מכל גורם ישראלי או תשלומים סדירים שלא למטרת השהייה שלכם בחול כגון מלגה וכו. ( גם עם מלגה יכולות להיות בעיות ) כנל דברים אחרים כגון המשך הפרשות לקופות גמל קרנות השתלמות תוכניות חיסכון וכו. כלומר לנסות להפסיק הכל. אם יש לכם דברים רדומים שאתם לא נוגעים בהם - כנראה שלא נורא. אבל מצד שני למה לא לשלוף את זה אם זה זמין ונזיל. עדיף לסגור כמה שיותר חשבונות בנק כמה שיותר כרטיסי אשראי מיד אחרי שמתאקלמים בחו"ל. לדעתי ניתן להשאיר אחד לצורך התעבורה של שכר הדירה אם יש דירה ושאר סידורים שעוד בכל זאת יש בארץ עד למעמד הקבע בחו"ל. בקיצור להראות שהשארתם מאחור מינימום דברים והעברתם את החיים שלכם למקום אחר מחוץ לגבולות המדינה. במקרה כזה גם תשלום לביטוח לאומי יראה רק שמירת זכויות ולא שמירה על מרכז החיים בישראל. אני לא עו"ד ולא רואה חשבון או יועץ מס. סתם מקריאה של אתרים בנושא וגם פסיקות בית משפט בדברים שמגיעים לבית משפט ובתוספת פרשנות אישית ודיעה אישית.

demasure

New member
קודם כל תודה רבה על הפירוט

שנית, בעיקרון אין לנו פה דירה ומכרנו את הרכב. הדבר היחיד שנשאר פה פעיל הוא חשבון הבנק שכן צריך להשאיר חשבון להו"ק לביטוח הלאומי,כמה זוטות ששילמתי בתשלומים, ואנחנו גם לא רוצים לסגור את הכל עד שתהיה לנו חלופה בבלגיה. מעבר לזה אנחנו מבטלים את הכל. דיברתי עם רואה החשבון שלנו (שדרכו קיבלנו החזרי מס וגם היה לנו עסק שנסגר לפני שנה אחרי שהוא פעל שנה). הוא אמר שכעיקרון ישנה אמנה עם בלגיה אבל בהחלט יכול להיות שידרשו מאיתנו הפרשי מיסים כלשהם. מעבר לזה- אם בעלי מודיע שהוא תושב חוץ הוא מן הסתם מאבד את מעמד תושב הקבע שלקח לנו חמש שנים להשיג בגלל שהוא לא יהודי, כך שאם קרה מצב וחזרנו- צריך לעבור את כל התהליך מחדש. אנחנו פשוט לא סומכים על זה שיהיה בסדר, ולא רוצה להגיע לביקור מולדת ולהתחיל להתעסק עם הרשויות ועם שרירות לב של אנשים שאין להם מושג מי אני אבל יכולים לדרוש ממני לפתע סכומי כסף שאין לי ענין לשלם שהרי אני משלמת מס בבלגיה. האמת היא שקבענו פגישה מסודרת עם רואה החשבון בגלל המצב המיוחד, גם תושבות קבע, וכו', אבל לפי מה שאני קוראת אני מרגישה שכדאי להודיע על עזיבה ולא לשלם בט"ל..

למעלה