שאלה למזריקות הקלקסן

שאלה למזריקות הקלקסן

מאחר ואני אחרי הפלה שניה ברצף ב-5 חודשים האחרונים. חשוב לי להתייעץ בנושא הקלקסן. יש לי ברקע בעית קרישות אך שלא מצריכה טיפול לפי חלק מהרופאים(פקטור 5) הריון ראשון ללא שום טיפול - לפי הרופאים !!! הריון שני - קלקסן 40מ"ג + קרטייה = גם הפסיק בשבוע 9. יש לי חששות להריון הבא למינון הקלקסן 60 / 80... מה אתן יודעות לגבי המינון ? לפי מה קבעו לכן ? יש כן מישהיא שגם ניסתה הריון עם קלקסן ולא הלך ? לכמה מעלים אחרי זה ? מיואשת...

danielle111

New member
כמות הקלקסן בדר"כ נקבעת לפי משקל הגוף

בזמן ההריון כשגילו לי כריש דם שקלתי כ-80 ק"ג ולכן נתנו לי קלקסן במינון של 80 מ"ג

אבל הם טוענים שלי אין בעיה

ולכן צריך רק טיפול מונע של 40 !!! אני לא רגועה עם זה. אני צריכה רופא שבעד לתת יותר.

ככה זה אצלי...

קודם כל - אל ייאוש, יהיה טוב!! שאלה שאני חייבת לשאול - מתי התחלת לקחת את הקלקסן בהריון השני שנפל? אצלי היה סיפור דומה, התחלתי בסביבות שבוע 6 וגם אצלי ההריון ההוא נפל, ובהריון שאחריו נאמר לי להתחיל להזריק כבר כשיש בדיקה בייתית חיובית...מאז ועד היום טפו טפו, כבר שבוע 33... אצלי הוסיפו גם תמיכה של פרוגסטרון ואספירין, אבל כמובן שלא אני אלא הרופאים קובעים מה יהיה הטיפול... בקשר למינונים - בהריון הנוכחי התחלתי עם 60, העבירו אותי לתקופה ל- 80, נראה לי שליתר בטחון, ובשלב מתקדם יותר פיצלו לי לפעמיים ביום 40. המשקל שלי כרגע הוא 66 ואני כנראה מסיימת את ההריון עם אותו המינון. ממליצה לך ללכת למומחה בתחום של הריון וקרישיות, עוד לפני ההריון הבא, זה יכול גם לתת מעט שלוות נפש, וגם הרגשה שאת בידיים הטובות ביותר. בהצלחה!

ישנם קריטריונים שונים לקביעת המינון הנכון

אחד האלמנטים שיש להביא בחשבון הוא המשקל, וזה בדרך כלל הגורם המכריע כשמדובר בטיפול פרופילקטי (למניעה), אבל ישנם גורמים נוספים, כמו הפרעת הקרישה הספציפית שבה מדובר. המטולוגים מקדישים חשיבה רבה לקביעת המינון המדויק, כי בעוד שמינון נמוך מדיי עלול להיות לא אפקטיבי, מינון גבוה עלול לגרום לדימומים קטלניים. זו הסיבה שבעניין הזה חשוב מאוד להתייעץ עם מומחה רציני ואמין, ולא להסתמך על נסיון של נשים אחרות, כי לכל אחת יש את הסיפור שלה. צריך גם לזכור שהקלקסן אינו תרופת פלא שימנע הפלות מכל סיבה. ייתכן שההריון הראשון נכשל בגלל העדר הטיפול, בעוד שההריון השני נכשל מסיבה אחרת (אל תשכחי שבשליש הראשון מתרחשות הפלות רבות גם אצל נשים שאינן סובלות מהפרעות בקרישה או גורם סיכון קבוע אחר). זה לא אומר שהקלקסן לא עובד. גם אני הפלתי פעם אחת עם הקלקסן, ובהריון שאח"כ הצלחתי להחזיק. אני יודעת כמה קשה ומייאש לך עכשיו, וזה מאוד הגיוני שתרגיש כך, אבל אם תרשי לי, אני ממשיכה לקוות עבורך להריון תקין וארוווווווווך בקרוב.
עתליה

טרי

New member
לא מזריקה אבל...

את יכולה לחפש עדיין בעמוד הזה את שני השרשורים שאני פתחתי בנושא. יש לי היסטוריה לא ברורה של מחלות קרישת דם, ולפני ההריון הרופאים אמרו שאני לא צריכה טיפול לזה. הלכתי השבוע לד"ר דוליצקי (מקבל רק פרטי) שאמר חד משמעית שאני כן צריכה טיפול בהריון הבא. אני ממליצה לך מכל הלב להגיע אליו להתייעצות. הוא בן אדם מדהים והוא זה שגם אבחן לי את הבעיה לפני 10 שנים. אם את רוצה עוד פרטים או שאלות - אני כאן במסרים.

3 איב

New member
רוצה מינונים? לכי לפרופ' קופרמינץ

פרופ' מיכאל קופרמינץ הוא מומחה לקרישיות יתר והפלות. מקבל באופן פרטי בגבעתיים. הוא חסיד גדול של קלקסן. בעוד שרופא הפוריות שלי נתן לי קלקסן במינון של 40, קופרמינץ שקל אותי והעלה לי ל - 60. ודרך אגב, לפניו הייתי בייעוץ אצל המטולוג שטען שאין שום קשר בין 3 הריונות כימיים שהיו לי לבין בעית קרישיות שהתגלתה אצלי. כשסיפרתי את זה לקופרמינץ הוא רתח, וטען שבגלל המטולוגים כאלה שלא מבינים כלום בהריונות נשים מפילות שוב ושוב.

זו בדיוק הסיבה שאני כל כך אוהבת את קופרמינץ

בגלל שהוא "רתח". כמה רופאים אתן מכירות ש"ירתחו" בגלל משהו שקרה לאיזושהי אישה שמגיעה אליהם להתייעצות? קופרמינץ לוקח הכל ללב, ומצליח לתת תחושה שבאמת אכפת לו, ולצורך העניין בכלל לא משנה שהוא נלחם את מלחמתנו כחלק ממסע-הצלב המקצועי שלו. הלוואי שיותר רופאים היו מזדהים עם הצער והתסכול שכרוכים בכל סוג של הפלה. עתליה

שאלה - כשיברתי עם קופרמינץ.. לפני אי אלו

שבועות.. אמרתי לו שהבנתי שבקלקסן נקבע לפי משקל הגוף והוא אמר לי לא! אני יחסית מלאה.. לא הייתי רוצה להגיד שמה.. בהריון עם הפלות חוזרות וללא בעית קרישיות..בעצם והוא נתן לי 40.. ואמר שזה מה שנותנים להפלות חוזרות ללא קרישיות. אם הוא היה צריך לתת לי לפי משקל גוף היום הייתי צריכה לקח 80+...??? האם להילחץ..? להתקשר עוד פעם?

זו בדיוק הסיבה שכתבתי שרק המטולוג שמכיר אותך

יכול לקבוע, כי מביאים בחשבון כל מיני גורמים. נכון שלכאורה היית צריכה לקבל מינון גבוה יותר, וזה מה שהיה קורה אילו היית מקבלת את המרשם מרופא פנימאי, למשל. יש גם המטולוגים שהיו רושמים לך מינון גבוה יותר למרות שמדובר בפרופילקטיקה, אבל שוב, יש כאן גם עניין של אסכולה ובעיקר של חישובים שונים שאינם קשורים דווקא למשקלך. עם זאת, אני חושבת שכן כדאי להתקשר לקופרמינץ ולשתף אותו בהתלבטות שלך, רק כדי שתרגישי שאת מתעדכנת ונמצאת בעניינים. עתליה

קלקסן בלי בעיות

אני יודעת שמינון קלקסן ללא בעיות בכלל זה 40 כי זה רק מונע. אבל יש בעיות קרישות שמתפתחות בהריון ואז צריך לטפל ממש עם יותר. אני מכירה משהיא ללא בעיות, אבל עם הפלות חוזרות כי בהריון עצמו מתפתחת בעיה ולכן היא צריכה 80. יש את פרופסור ברנר מחיפה שהוא עושה בדיקות מיוחדות לאתר בעיות קרישה בהריון ואז יקבע לך המינון הנכון. העיקר שנעבור בהצלחה את ההריון הבא שלנו.

למעלה