שאלה למזריקות קלקסן

בייביקה

New member
שאלה למזריקות קלקסן

להפתעתי גיליתי הריון מאד מתלבטת על ההמשך . אני בשבוע 5 ילדתי לפני 5 חודשים ובמהלך הריון הזרקתי קלקסן בעקבות בעיות בקרישיות הדם יש לי הטרוזיגוטי לפקטור 5 ו לאדן ומחסור ב- C - S מעוניינת לשוחח עם מישיהי שמצאו לה בעיה דומה . אני כיום התחלתי להזריק קלקסן 40 ולדעתי צריכה להעלות את המינון ל- 60 אני שוקלת 66 עדיין לא הספקתי לרדת מההריון הקודם

לי אין בעיה דומה, א-ב-ל

גם אני זוכרת שמינון הקלקסן הוא פונקציה של משקל. התחלתי עם 40 כי שקלתי משהו כמו 50 קילו, ואח"כ עליתי ל-60, לקראת סוף ההריון. התחושה האישית שלי היא שבשלב כל כך מוקדם גם מינון מעט נמוך מהדרוש יעשה את העבודה, אבל אני ממש לא יכולה להתחייב על זה. יש לך המטולוג שעקב אחרייך בהריון הקודם? נראה לי ששווה להעלות בפניו את חששותייך. מאחלת לך הריון תקין ונפלא!
עתליה

ברוכה הבאה

זו באמת שאלה לרופא, שווה להתייעץ. אני מאמינה שלהתחלה 40 מספיק, אבל חשוב מאוד לקבל דעה מקצועית.

בובסטר

New member
יש לי את אותה הבעיה שלך

התחלתי את ההריון במשקל 50 קילו ועם קלקסן 40 מ"ג, ובסביבות שבוע 25 שקלתי 55 קילו והרופא העלה אותי לקלקסן 60 מ"ג. זה מאוד תלוי ברופא. אני מטופלת אצל ד"ר קרייזר בקופ"ח לאומית (הריון בסיכון גבוה) שמאוד מאמין בתועלת הקלקסן. אחותי, עם אותה בעיה, טופלה אצל פרופ' מני לפני כשנתיים, וזכור לה שבעיניו המינונים פחות משמעותיים. בסה"כ התחום הוא חדש ביותר, אז לדעתי אין תשובות מוחלטות.

גם אני הזרקתי קלקסאן 40

כיוון שאני הטרוזיגוטית לפקטור 5, אך ללא בעיה של c-s (לא שידוע לי). בכל מקרה, לא נראה שמינון הקלקסן קשור למשקל (או לפחות-לא רק) כיוון שאני מלאה ולמרות זאת הייתי עם אותומינון במשך כל ההריון. נראה לי שזו פונקציה של פקטור, כיוון שפקטור 5 (לפחות לפי מה שנאמר לי במרפאה להריון בסיכון בה הייתי מטופלת) הוא בעל הסיכון הנמוך ביותר לעורר בעיה ובעיקר כשאת הטרוזיגוטית (לא יודעת לגבי ה c-sэ אין לי מושג במה מדובר). ועניין נוסף הוא האם היה לך ארוע כלשהוא (וזה כולל ריבוי הפלות) או שזה התגלה עקב סיפור משפחתי בלבד? האם את לא מטופלת אצל רופא להריון בסיכון? כיוון שהוא זה שאמור להחליט על המינון.. שיהיה המשך קל.

למעלה