שאלה למחפש בנרות ול-guybz

לגיא בן צבי

אני קוראת בכל מיני מקומות שמוסיפים לילדים אוטיסטים שמנים נוספים כמו שמן נר הליילה GLA קצת התבלבלתי

אומגה 3 שאלות

התחלנו לקחת את שמן הדגים של קרלסון (באדיבותו הרבה של חיפוש תמידי) ביום חמישי 2.5 מל בבוקר ו 2.5מל בערב. (הנסיך שוקל 11.5 ק"ג) ועכשיו שאלות:
האם המינון וחלוקתו נכונים?
הילד שלי מריח כמו דג האם זה הגיוני?
נראה כי הוא קצת אפטי האם יש קשר?
היינו אצל הומאופטית בעלת חנות טבע (חנה ממקום ידידותי למי שמכיר) והיא אמרה שלדעתה קרלסון מכיל את הכל ואין צורך להוסיף ויטמינים מה אתם אומרים? זהו בערך אשמח מאוד לשמוע אתכם

guybz

New member
את קוראת בהרבה מקומות על הטעויות

שכולם עושים שמן נר הלילה מכיל GLA שהוא אומגה 6 וגם ככה יש לילד שלך יותר מדי אומגה 6 במזון. על הטעות ההיסטורית למה נותנים אומגה 6 כתוסף מזון אני יכול להרחיב עד אין סוף. אבל המציאות היא שאין כמעט דבר כזה מחסור באומגה 6 ויש כמעט תמיד מחסרו באומגה 3. באותם מקרים נדירים שחסר למישהו אומגה 6 (כמו אולי הילד של תלמה), אז בטוח שחסר לו גם אומגה 3. לתסף אומגה 6 בלי אומגה 3 זו טעות חמורה. למיטב הבנתי. גיא

הי, מאמינה בו

ראשית כל, לדעתי לא חייבים לפצל את המנה, למרות שאפשר. שנית, הדבר היחיד שתראי בטווח כזה הוא תגובה (שלילית) אלרגית, אם יש. את צריכה לתת את התוסף לפחות שבוע לפני שיהיה סיכוי שתראי תוצאות חיוביות. מסקנות הייתי מסיק אחרי חודש תיסוף ללא תוצאות. לגבי האפטיות, זכרי שהילדים שלנו ממשיכים לחיות במקביל לתוספים. הרבה פעמים שינויים קטנים מטעים אותנו (לחיוב ולשלילה). בקיצור - מוקדם מדי לדעת. לגבי ההומאופתית - לא מסכים.

razgalili

New member
הילד מריח כמו דג

בדרך כלל הילד מריח כמו דג כי כמות קטנה של השמן ניתזה על הבגדים. השמן מתחמצן נדבר לבגד בכביסה ולא יורד בקלות. יש ילדים שרואים אצלהם תוצאות של השמן אחרי דקות (כי השמן מפחית באחת תגובה דלקתית) יש ילדים שלוקח שבועיים, ויש ילדים שזקוקים לאומגה שש יחד עם השלוש. חכי קצת ותראי מה קורה.

laura ashley

New member
גם הילד שלי מריח כמו דג

הראש שלו, דהיינו השיער והקרקפת, מדיפים ריח דג בלתי ניתן להכחשה ! חשבתי שזה רק אצלינו .....

razgalili

New member
האם הריח הופיע לאחר התחלת השימוש

בשמן דגים או לפני כן?

razgalili

New member
לא הצלחתי למצוא התיחסויות

לריח של דגים מן השיער. ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שאיכשהו שמן הגיע על הראש (יכול להיות שהילד ניגב ידיים בשיער?) האם חוץ מהריח מהראש הילד מגיב טוב לשמן?

razgalili

New member
נסוי ובהיה

לעניות דעת, נראה שהצורך בתיסוף גם של אומגה 6 יותר גבוהה אצל ילדים בספקטרום מאשר בשאר האוכלוסיה למרות שאצל יותר מחצי אכן צריך יותר אומגה שלוש בלי אומגה 6. אצל ילדים שלא מגיבים טוב לאומגה 3 כדאי לבדוק את השילוב של השניים ולראות מה קורה.

אורזיגל

New member
שאלה למחפש בנרות ול-guybz

שלום לכם, רציתי לשאול האם 10 מ"ל ליום מהשמן של קרלסון יספיקו לילד ששוקל כ-40 ק"ג. האם להתחיל ב-5 מ"ל ליום? תוך כמה זמן לעלות ל-10 מ"ל? שאלה טכנית : האם ידועה לכם עלות מכס/מע"מ עם קבלת המשלוח? מודה מראש על תשובותיכם. גילה

imashelo

New member
אני נותנת 10 מל'

לילד שמשקלו 18 ק"ג. על פי ההמלצות של גיא עליך לתת לפחות 15 מל' (בתוכם כ- 4 מל' EPA/DHA) מהשמן של קרלסון, ותוכלי לעלות עד 30. קראי בקובץ שהכין המחפש בנרות, הוא עוזר להבין ולחשב. בנוגע לעלויות המכס, הרי שבפעמיים שהזמנו עד כה לא נדרשנו לשלם דבר. יתכן שזה עניין של מזל ולא עלינו בבדיקות המדגמיות שלהם.

אורזיגל

New member
הסתכלתי ושם היה כתוב שלטיפול

באוטיזם ו-PDD יש לתת למשקל של 40 ק"ג - 2 מ"ג חומר פעיל. בקובץ WORD של המחפש בנרות כתוב כי בכפית (5 מ"ל) של שמן קרלסון יש 1.3 מ"ג חומר פעיל, לכן הסקתי ש-2 כפיות זה מינון מספק. אולי טעיתי? קניתי ליטר שמן בעלות כוללת של 480 ש"ח, האם נראה לך סביר?

מינון שמן קרלסון

לביתי השוקלת 26 ק"ג אני נותנת 20מ"ל של השמן,מכאן ניתן להסיק שאת צריכה לתת לבנך יותר מהמינון שאת נותנת לו כעת.לי היה קושי בחישוב המינון פניתי למחפש בנרות במסר אישי והוא עזר לי מאד במציאת המינון המדויק.[תודה רבה לעמית]

guybz

New member
באוטיזם צריך לתת משהו בין גרם

(חומר פעיל) לכל 20 ק"ג גוף לגרם ל10 ק"ג גוף. כלומר לילדה במשקל 40 ק"ג צריך לתת בין 2 ל4 גרם חומר פעיל ביום. אם בכפית של 5 סמ"ק יש 1.3 גרם חומר פעיל הרי שאת צריכה לתת לה בכל יום בין 7.5 ל 15 סמ"ק. אם את רוצה לתרגם את זה לכפיות זה תלוי בנפח הכפית. אבל תעזבי כפיות- תלכי על מדידת סמ"ק כמו בכוסית למינון אקמולי נוזלי. לגבי המחיר- גרם חומר פעיל עלה לך 1.8 ש"ח. גרם חומר פעיל באלספה עולה בדרך כלל 1.5-1.6 ש"ח לגרם חומר פעיל המוצר שלנו עולה 1.25 ש"ח לגרם חומר פעיל. אז כן. המחיר סביר אם הוא מאפשר לילד לאכול את החומר לעומת מוצר אחר שהילד לא מצליח לאכול גיא

imashelo

New member
שאלת המפתח היא

איפה זה "שם". אנחנו, והורים נוספים, נותנים מעבר למינון שנחשב למקובל, וזאת בין השאר בעקבות המלצותיו של גיא בן צבי ומאחר שלא נתקלנו בדעה הגורסת שיש נזק במינון גבוה. העלות שלכם גבוהה בהרבה מזו שלנו, שעמדה בחישוב גס על כ- 330 ש"ח לליטר. האם שילמתם מכס? אותנו לא "תפסו". שמעתי שחברת vitaminlady העלתה לאחרונה את המחיר (בטח עקב הביקוש ההיסטרי מישראל
), ואולי זה מסביר לפחות חלק מהפער.

guybz

New member
חברות- תקשיבו לי טוב. אין מכס, חוזר

שנית, אין מכס ואין מס קניה על שמן דגים כתוסף מזון. נקודה. אף אחד לא רשאי לגבות מכם מכס או מס קניה או מס יבוא. מה שיש, וחובה לשלם אותו תמיד זה מע"מ. בעברית מס ערך מוסף. זה מס המוטל על כל מוצר צריכה שאיננו מיועד ליצור הכנסה. החוק מחייב אותכם לשלם מע"ם ביבוא לארץ. אם אתם מתחמקים מתשלום זה בגללל רשלנות של רשות הדאר שלא בודקת בצורה יסודית את תכולת החבילות. אל תבנו על זה. עכשיו הבעיה הגדולה ביבוא אישי היא לא בעצם המע"מ אלא בכך שהמע"מ משולם על עלות המוצר כפי שהוא עלה עד הגעתו לבית הדאר. זה כולל את עלות המשלוח ועלות הביטוח. ביבוא חד פעמי אתם תתעלמו מזה. אבל אם תביאו כל חודש סחורה ב 500 ש"ח אתם תתחילו לדרוש ביטוח ומשלוח על ידי משלח כלומר פדקס כזה או אחר. תראו שזה יוצא יקר מאד. אין ספק שהכי זול זה להזמין לכתובת בארה"ב ולהביא ארצה בטיסה. מי שיש לו כזה בלדר- מצוין. יחסוך הרבה כסף בהצלחה! גיא

אורזיגל

New member
מע"מ, אתה צודק מדובר בתשלום מע"מ

כתבתי מכס/מע"מ כיוון שע"ג הפתק שקבלתי מהדואר היה מצויין מכס ורק לאחר בירור טלפוני התברר כי מדובר בתשלום מע"מ. התחשיב הוא אכן על כל ההוצאות, כולל הוצאות משלוח. מאחר ואין לי בלדר, אני רואה זאת כחלק מן ההוצאות. לצערי, בני אינו ידוע לבלוע כדורים. ניסינו (מהכמוסות שאני נוטלת, גם אני נוטלת שמן דגים) - ללא הצלחה.

למעלה