שאלה למחשבה...

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
שאלה למחשבה... ../images/Emo35.gif

לילה שעבר הייתי בבית החולים ( אל תשאלו... מרגיש יותר טוב
) וכול מי שטיפל בי אם זו הייתה האחות, צלמת הרנטגן או הרופא עצמו... היו עולים לשעבר. אז כאשר הייתי ברנטגן היא כול כך התלהבה שאני " אחד משלנו" שהייתה חייבת לאמר לי עד כמה שילידי הארץ שונים " מאיתנו" וגם לא שכחה לקחת נשימה עמוקה. איך אתם רואים את זה
התרחקות או מן דחייה ( של אותה הצלמת) מילידי הארץ, או אולי גם חוסר כבוד
ממה זה נובע ומה ההשלכות לכך
האם עכשיו היא נוהגת בילידי הארץ כפי שהם ( אולי) נהגו בה בתחילת התאקלמותה
אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המקרה... והאם קרה לכם משהו דומה

Angel lips

New member
ואי אתה קורע

גם בזמן שאתה בבית חולים בטח מרגיש חרא ומת מכאבים את שם לב לדברים כאלה... אני לא רואה בזה חוסר כבוד כי תמיד נעים לפגוש אחד משלנו... כשאני הולכת לדואר למשל אני תמיד שמחה כשאני רואה את העובדת הרוסיה ולא השניה.. תמיד אני אומרת או יופי.. זו לא התחרקות או דחייה לדעתי אלה תמיד אנחנו משתיכיים לקבוצות והיא מרגישה שזו חלק מהקבוצה שלה האנשים עם בערך אותה היסטוריה אותה שפה מנטליות ותרבות...

vk3

New member
חיחיחי... ../images/Emo3.gif אבל...

זה שהיא מתחילה כביכול להתונן לפניי שאנחנו הרבה יותר שונים ( טובים) " מהם" ושכול כך קל להבדיל " ביננו" ל- " ביניהם"... שמה
לחציצה הזאת
אנחנו- הם, הם- אנחנו... בגלל זה אני אומר " חוסר כבוד" או אולי אפילו השמצה... כי אם יליד הארץ היה שומע זאת, אני לא חושב שהיה רואה בזה מחמאה גדולה. לי היא לכאורה נתנה " מחמאות", אבל מכיוון שאנו עוסקים כאן בנושא זה היה לי קשה להתעלם מזה

rej

New member
זה נובע מהרבה.............

מהרבה דברים............

rej

New member
שכחתי לכתוב ......

שלי קרה מקרה יש איזו מוכרת שיודעת שאני רוסיה (אבל אני לא יודעת לקרוא ובמיכרים מסוימים יש מילים שאני לא יודעת או לא מבינה) אז הזבלה הזאת עושה לי פרצופים וליפעמים אפילו לא מתייחסת אליי אז אני שולחת או את החבר שיקנה או מהבת שלה שתימכור(אני גם לא קונה שם הרבה רק אם איו לי ברירה)

vk3

New member
ואללה ../images/Emo35.gif איזו חוצפה ../images/Emo70.gif

מה היא חושבת לעצמה...

Zot ani 1

New member
אממ....

דבר ראשון ספר לנו מה קרה לך שהיתה בבית חולים
ודבר שני לגבי אותה אחות אני לא חושבת שזה היה חוסר כבוד מצידה בגלל שכנראה ככה קיבלו אותה פה בארץ והיחס שהיא קיבלה לא היה כל כך טוב, והרי "יחס גורר יחס"...... או שפשוט היא לא התנתקה עדין מהמנטליות הרוסית, ובמקרה הזה אני מנחשת שהיא לא כל כך צעירה.... ובכלל להרבה עולים שהגיעו לארץ ולא קימו כל מגע עם ילידי הארץ או שקיבלו יחס גרוע מהם, זה משאיר צלקת עמוקה ודחיה מהם. למשל לפני כמה ימים נסעתי באוטובוס , ובאיזה תחנה אחת התכוונה לרדת נערה, ילידת שהארץ והתחילה לשאול את הנהג כמה עולה כרטיסיה והוא התחיל להסביר לה שאפשר לרכוש כרטיסיה לכמה נסיעות וכו' וכו' והוא הסביר לה בשפה פשוטה אבל היא עמדה שם 5 דקות ולא הבינה כלום וכמה עולה כל נסיעה ורק שאלה עוד ועוד עד שהנהג אפילו התיאש.... אז מאחורי ישב זוג עולים, והיא אמרה לבעלה : "תראה את הישראלים האלה סתומים כמו נעל....."... אתם רואים זה פשוט דחיה וגם הכללה....שנובעת כנראה מטראומות קדומות...

vk3

New member
בעיות קיבה... ../images/Emo4.gif

לא הכי נעים שבעולם. כנראה בגלל כול מיניי לחצים...

זה פרדוקס!

העולים הראשונים מחבר בעמים שהקימו את המדינה התייחסו ככה אחרי כמה שנים לעולי צפון\מרכז אפריקה שהתייחסו ככה לעולים החדשים מחבר העמים שהתייחסו ככה לעולים החדשים מאפריקה שעכשיו מתייחסים ככה אל העולים החדשים מרוסיה רק שהיום במקום מה שהיה פעם שכמה שיותר דחייה מצד אחד ככה יותר משיכה מהצד השני (ז"א שעולים ניסו להשתלב כמה שיותר בחברה הישראלית) היום הם מתבדלים ויוצרים מיעוט חברתי בעל תכונות מיוחדות עם "פלאג" כלשהו לשאר החברה...שהוא הצביון היהודי של המדינה. קרה לי מקרה כזה בעבר...וכשזה קרה אמרתי לאנשים האלו את כל דעתי על מה שהם עושים וזהו....מצטער על הפלצנות.....פשוט עכשיו יצאתי מישיבת צוות של לבנות פעולות עם ערכים ומטרות וכו'.....ובזה חייבים את זה

לצערי זו לא פעם ראשונה שאני נתקל

בסיפורים על עולים חדשים שהם בטוחים שקורצו מחומר טוב יותר, ומתייחסים לילידי הארץ כאל נחותים מהם. לדעתי זו תוצאה של כמה דברים. |הפלצנות| קודם כל, ממה שהבנתי החינוך ברוסיה הוא באמת שונה. שם, במשפחות המשכילות, הילדים מתחילים לקרוא ספרים מגיל 3. אצלנו הרוב לא כאלה [למרות שאני כן
"משכיל" שכמוני
], ככה שלא צריך למהר ולטעון להתנשאות של העולים על המקומיים. אכן ישנם הבדלים, ולפעמים משמעותיים ביותר, בין החינוך ואהבת הידע בקרב העולים לבין החינוך ואהבת הידע אצל הצברים. שנית, לדעתי, העולים קצת פוחדים מהצברים. הם פוחדים שידחו אותם, פוחדים שסטטוס הזר ידבק אליהם לנצח. כתוצאה מהפחד הזה הם פיתחו איזשהו מנגנון התרסה נגד החברה הישראלית, שישמש אותם למקרים שבאמת ידחו אותם. מעין הדחקה, שיכנוע עצמי ש"אנחנו יותר טובים ומה כבר הישראלים האלה מבינים?". לצערי המנגנון הזה הופך במקרים רבים לדפוס ההתנהגות הראשי אצלם, מה שדווקא מרחיק ומפלג אותם מהחברה. שלישית, אפשרי שהם פשוט לא רוצים להשתלב בחברה הישראלית. חלקם מעדיפים להשאר עם הסביבה המוכרת שלהם מארץ מוצאם, ולכן יוצא לנו להתקל בהרבה קהילות עולים סגורות, באנשים שנמצאים בארץ המון שנים ועדיין בקושי יודעים עברית. הם מעדיפים לא להטמע בחברה, ומנצלים את העובדה שיש עוד המון כמותם, ככה שלמעשה הם "מדלגים" על קשיי ההתאקלמות, דילוג שהוא מזוייף כמובן. הם פוטרים את עצמם מהקושי שבהתאקלמות ע"י המנעות מהצורך להתאקלם והשארות בקרב החברה המוכרת והידועה שלהם. |ספלצנות|

Wednesday

New member
בדר"כ, כשמישהו חושב שהוא

יותר טוב ממישהו אחר, זה מצביע או על חוסר בטחון עצמי (נסיון להוכיח לעצמך שאתה יותר טוב) או על יהירות מוגזמת. אין צורך להכביר במילים ולומר כמה שני הגורמים פגומים. אהבתי את התשובה של "מרכבה סימן 4" כי היא ניתחה כמה מהתת גורמים. בין אם עולה רואה ביליד הארץ נחות, ובין אם זה להיפך, צר לי, אבל ניתן לסכם את זה במילה אחת - גזענות.

בעעעע שונא שונא שונא כשאומרים

גזענות....גזענות זו העדפה של גזע מעל גזע אחר.....אנחנו פאקינג עם! זוהי שנאת אחים לשמה!

Wednesday

New member
מישהו פה רגיש להגדרות...

כניעה לסטריאוטיפים מן הסוג הגרוע ביותר זו הגדרה שמספקת אותך? :) למרות שמי שכבר מדבר ככה (ככה = "הישראלים/ הרוסים האלה...") לא ממש רואה את הצד השני בתור אח אלא הרבה יותר בצורה, הממ, גזענית.

SupermanZW

Well-known member
תשובה

מעולם לא קרה לי מקרה מהסוג שתיארת. צריך לזכור שקיים שוני, בעיקר במנטאליות בין ילידי ישראל לעולים מחבר העמים ואין צורך להתכחש אליו אלא רק לנסות למצוא מכנה משותף וא להיות סגורים אלא כלפי אלה (הכוונה הן לילידי ישראל והן לעולים) ואז עם הזמן תיווצר תרבות משותפת לעולים וילידי הארץ ואם כל צד יאמץ את הצדדים הטובים במנטליות של הצד השני (ולא את הכל, כי יש גם חסרונות בשני הצדדים) נהיה במצב טוב יותר, להערכתי זה יקח לפחות עוד 10 שנים. אני מניח שהצלמת קיבלה יחס גרוע מילידי ישראל במהלך שהותה כאן והדבר גרם לה לראות אותם באור שלילי, לכן היא מתרחקת מהם, או שהיא פשוט לא סתגלנית ולא מנסה מספיק להתאים את עצמה לסביבה בה היא חיה, אבל אני חושב שהדבר בכל זאת נובע מיחס לא טוב שקיבלה, אנשים בדרך כלל לא חשים דחיה ללא סיבה. אני לא חושב שהיא הפגינה חוסר כבוד אלא פשוט שמחה שאתם מאותו מוצא ותוכלו למצוא שפה משותפת או פשוט היתה זקוקה לך כאוזן קשבת לשפוך את ליבה וזו היתה ההזדמנות שלה. יתכן שהיא נוהגת בילידי הארץ כפי שנהגו בה אך אני דווקא מניח שלא משום שהיא רוצה לשמר את המיתוס שהיא טובה יותר ואף ליצור את הרושם שרוסים טובים יותר מישראלים ולכן היא נוהגת בהם באופן ראוי וכל הזמן מנסה להדגיש כמה היא בסדר וכמה הם לא. אני חושב שהמקרה משקף אי שביעות רצון מילידי הארץ והתאקלמות גרועה של הצלמת שכנראה לא היתה לגמרי באשמתה, במחשבה שניה ניתן לראות כי התנהגותה של הצלמת משקפת את אומללותה אשר היא מנסה להסתיר.

למעלה