שאלה למחשבה

shir300

New member
שאלה למחשבה

אני חוזרת אליכם עם אליעזר והגזר. ביום שישי אני צריכה להעביר את הסיפור ביומולדת לילד בגן של חינוך מיוחד, כשהבקשה היא שהילד יהיה במרכז הסיפור, ההפעלה. יש לי בובה של גזר גדול שלא רוצה לצאת מהאדמה. חשבתי על שתי אפשרויות לשלב את הילד בסיפור- האחת שהוא יהיה סבא אליעזר והשניה שהוא יהיה הגזר. אבל אני חושבת שעדיף שאני אפעיל את בובת הגזר ואהיה גם המספרת והילד יוכל להזמין את חבריו לעזור לו למשוך את הגזר, ובסוף כשהגזר כבר יסכים לצאת הוא יוכל לרקוד איתו (כמו בשמחת תורה...). אשמח לשמוע דעות ורעיונות. תודה

דעתי כדעתך, אם הוא יהיה הסבא יהיה לו יותר

"זמן במה" וכולם יהיו מאושרים. חוץ מזה ציינת שכבר יש לך בובת גזר , נראה לי שלעמוד סתם כמו גזר הצגה שלמה זה די מבאס. בסוף הוא גם יכול "לחלק" את הדייסה לבעלי החיים וגזרים קטנים לילדים. או לחלק "חתיכות" קטנות מהגזר לכל הילדים. בהצלחה רבה

פ י ו ל ה

New member
שיר יקרה

אני מסכימה עם קינמון. חושבת שלילד וגם לך יהיו יותר אפשרויות במהלך הפעילות אם הוא יהיה הסבא... כך תוכלי לפנות אליו עם הגזר ושהוא באמת יזמין את החברים. ואת יודעת איך זה יש את הילדים שיכולים פתאום להפתיע אז מקסימום אם הוא נורא רוצה להיות הגזר, אפשר לתת לו להפעיל יחד איתך או אפילו להיות גזר ביחד עם בובת הגזר ולהזמין חברים שיוציאו אותם את שניהם...כך או כך בובה של גזר זה כיף, לא הייתי מוותרת על נוכחותה והוא יהנה כי הוא זה שמנהל ומחליט והבמה שלו :) בהצלחה!

שיר- גם לדעתי הילד -סבא

את יכול ה לקחת מעט אביזרים,כגון כובע לסבא. מטפחת לאמא.. שהילד יזמין את החברים שלו להשתתף.. אוזניים לחתול, כלב ועכבר יהיה נחמד ביותר. וכיבוד-עוגת גזר .או עוגיות -או סלט גזר או גזר חתוך שתביאי איתך..

הי שיר - ספרי לנו מה החלטת ואיך עבר???

אגב,אם אני לא טועה בעבר התכתבנו פה על הסיפור ונתתי לך כל מיני רעיונות מההתחלה ועד הסוף ניסיתי למצוא את ההודעות הנ"ל ולא הצלחתי... בכל אופן כולנו נשמח לשמוע פרטים שיהיה שבוע טוב

shir300

New member
אוקיי

כן דודי, אני זוכרת את ההתכתבות שלנו על הסיפור וחזרתי אליה לא מזמן. היומולדת של הילדון היתה מאוד כיפית ונעימה. אני הפעלתי את הגזר והכנתי לילדים תחפושות של הדמויות האחרות. חתן החגיגה שהיה אמור להיות סבא אליעזר לא רצה את התפקיד אז ילד אחר קיבל אותו, ובסוף כשכל הדמויות באו לעזור למשוך בגזר קראתי גם לו וכאילו בזכותו הוצאנו את הגזר. אח"כ הוא רקד איתו כשכל הילדים עקבו אחריו לשיר "אליעזר והגזר", ואח"כ הכנו בובות אצבע של גזר לכל ילד. הילדים מאוד נהנו ואהבו בעיקר את הגזר וניסו גם להפעיל אותו בעצמם. היו גם קצת אילתורים שעשיתי, למשל כשהילדים מכניסים לגזר אצבעות לפה והוא מנסה לנשוך אותם, בגלל שהם קטנים זה מאוד מצחיק אותם. ההורים היו מאוד מרוצים מזה שזו לא היתה הצגה פרונטלית אלא שהילדים לקחו חלק ושהפעלתי אותם. בגלל שלא עשיתי את זה ביומולדת בעבר אלא כשעת סיפור רגילה- קצת חששתי אבל היה ממש טוב. תודה

נשמע שבהחלט היתה יופי של חגיגה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני מאוד שמח לקרוא שלמרות החששות שהיו לך בתחילה הכל עבר בשלום ובהצלחה -
ואם אלו תגובות קהל הילדים, ההורים המזמינים וההרגשה שלך שהיה כייף ונעים, כנראה שביצעת את עבודתך על הצד הטוב ביותר שניתן
מאחל לך שכך יהיה בכל הופעה שלך בעתיד!!!!!!!!
שאפו נוסף לך על שהצלחת למצוא, בניגוד אלי, את ההודעות שלנו בנושא ואני מקווה שהחזרה שלך להתכתבות עזרה לך גם הפעם.

למעלה