שאלה למחשבה...

Fingertip

New member
שאלה למחשבה...

מה ההסתברות שמספר הטלפון שלי יופיע בין הספרות של פאי? אהד.

Fingertip

New member
אופס! פורום לא נכון!

זה היה אמור ללכת לפורום מתמטיקה
אהד.

arifell

New member
אני חושב שאתה צריך לתפוס גמל

ולשאול אותו את השאלה

Death of Rats

New member
../images/Emo6.gif.... ../images/Emo57.gif

דווקא אני לא כל כך אהבתי את פירמידות יחסית..... מענין אותי, בכל מקרה, למה הוא בחר דווקא בגמלים
. ו... בקשר לשאל,ה למרות שאני לא מזהירה במיוחד במתמטיקה. פאי הוא אין סופי כמדומני כך שאולי יש סיכוי...

Lu Tze

New member
בעצם, בהנחה שפאי הוא אין סופי

ולא נכנס לסדר מסויים (כמו 0123457 או 10011011011011101) אז כל צירוף של ספרות יופיע מתישהוא אז ההסתברות היא מאה אחוז או כמעט מאה אחוז.

dino_din

New member
אז נראה לי

שההסתברות היא בדיוק מאה אחוז. מספר אין סופי לא מחזורי - כל צירוף שהוא של ספרות בכל אורך יופיע בשלב זה או אחר... אגב, מה רע בגמלים... אדאמס כבר תפס את העכברים והדולפינים (או שזה היה ליוויתנים) ואת הפינגווינים.... אז מה כבר נשאר ? פראצ´ט לקח לו את הגמלים, החתולים והחולדות :) דינו.

arifell

New member
זה שאין מחזוריות, לא אומר שייתקבלו

כל צירופי המס´ הסופיים בקטע אינסופי הרי אפשר גם ליצור רצף אינסופי של ´1´ים ו´0´ים שלא יהיה מחזורי, אז בגלל זה, לא הכרחי שהסבירות תהיה קרובה ל100%

Fingertip

New member
אפשר להעביר את האשכול הזה לפורום

מתמטיקה. התשובות כאן לא פחות טובות מאשר התשובות שם, בד"כ. בכל מקרה, אני יודע שההסתברות היא בדיוק 0 או 1, אבל אין לי מושג איזה... אהד.

dino_din

New member
וזו אחת התגובות מפורום מתמטיקה

"מסתבר שזו בעיה פתוחה אבל משערים כי פאי "מתנהג רנדומלית". מתנהג רנדומלית במובן שהוא כנראה "מספר נורמלי בבסיס 10". לפי ההגדרה זה מספר שבו אם נבחן את N הספרות הראשונות שלו, אז החלק היחסי של ספרה כלשהי ישאף ל 0.1 כאשר N שואף לאינסוף. אם פאי נורמלי אז כן - כל מספר עשרוני מופיע איפשהו בתוך פאי" האמת, היו גפ הרבה תגובות סותרות אז תשובה סופית ומדויקת אין :) סתם שתדעו :) דינו.

Death of Rats

New member
אני פשוט אגיד פה את המשפט...

שאני אומרת הכי הרבה בחודש האחרון: מתמטיקה זה השטן. וחשבתי על משהו בהקשר הזה: מתמטיקה=שטן=שד=קרולי. מסקנה: מתמטיקה=קרולי.

הוא בחר בגמלים בגלל

שהם חיהשנראית מטומטמת והיא חיה במדבר ואני אצוטט (בערך) הגמלים היו חיים במדבריות עם המון זמן פנוי , ועם שום דברלהעביר בו אותו ,ף אזהם התחילו לחשב אלגוריתמים מתמטיים מסובכים, והעבירו את הזמן בשביל לפנות מקום לעודזמן , בסביבה בה יש רקחול וחול וחול... ופרמידות באמת ספר לא מובן , עד עכשיו יש לי אלף ואחת שאלות , וחורים בעליליה, ומעל הכול ... למה!? - מה יש לדיוס לעשות בצד השני של הנהר? למה הקבר של האב הקדמון ריק? ועוד הרבה סימני שאלה שאין לי זמן לפרט אותם.. מאגנה, מתמטיקאי , בע"מ

tooli

New member
אם ההיסתברות היא אין סופית אז...

בואו ניתן לו כוס תה ועוגה טובה וכך נבנה את ההינע הבלתי היסתברותי אהההה אופס זה למקום אחר

SaidinsTaint

New member
המממ

זכרתי שמישהו אמר שיש חורים בעלילה של הסיפור... לפי השאלות אני חושב שפשוט לא הבנת דברים - אין שום חורים.
לפירמידות. דיוס, לפני המון זמן, מיד אחרי שהאב הקדמון ששמו פרח מראשי הגיע עם הגמלים למקום, הדריך את האנשים בשביל האיטי לציוויליזציה. בין הדברים הראשונים שהוא עשה היה לספר להם על פירמידות, כשהוא מבטיח שהן יכולות להעניק חיי נצח. האב הקדמון הורה להקים לו פירמידה, שנבנתה בדיוק בהתאם להוראות שנתן. הפירמידות שנבנו כקברי המלכים היו קצת שונות - בעוד שהן אגרו זמן ביום ופרקו אותו בלילה, בפירמידה של דיוס הזמן זרם לאחור. הפירמידה של דיוס נבנתה בעיר המתים - וכל כמה לילות הוא היה חוצה את הנהר, נכנס לעיר, ושוכב לישון בפירמידה שלו, מה שהחזיר עבורו את הזמן ומנע ממנו להזדקן ולמות - מותיר אותו במשך אלפי שנים בגיל מתקדם אך מתפקד, בניגוד למלכים שלא זכו לחיי נצח אלא רק למוות בקברים מפוארים. זו היתה הפירמידה שלו שהיתה ריקה, כיוון שהוא אינו קבור בה... והמלכים והמלכות כעסו, כיוון שדיוס שיקר להם. כמו שאומרים בספר - אם המלכים הקדומים היו חיים היום - מה הם היו חושבים? הם היו חושבים למה לעזאזל חשוך פה כל כך - כי הם בקבר.. (ועם העינים בצינצנת).

עוד קושייה!

למה הוא חרט את הזמן קווים של 10.. למה הוא ציפה? למה הוא ספר את הזמן... ומה גרם לכל האלים להיעלם? , הפיצוץ הגדול של הפרמידה?!, שובו של המלך? לעזאזל זה ספר מבלבל.. ואיפה היה קבור האב הקדמון? , למה לו לא היתה פרמידה? ומה לכל הרוחות קרא לפלטקלאפ 2 ב´ , למה הוא הפך לפיתה עיראקית.. (ולא.. קוואנטום זה לא הסבר מספק..). ומדוע פרמידות מעוותות חלל וזמן? מאגנה, שאלות , בע"מ

SaidinsTaint

New member
../images/Emo4.gifאה -

*מגרד את ראשו בתמיהה*
קראת את אותו ספר כמו כולנו? פירמידות מעוותות זמן - הן בדיוק בצורה הנכונה לעשות את זה. רובן אוגרות זמן ומשחררות אותו, אחת הפכה את הכיוון שלו. כנראה שלאב הקדמון לא היתה פירמידה. למה? ככה. למה האלים הופיעו? כי העומס על הפירמידה הגדולה העביר אותם למימד אחר, בו האמונות של האנשים קיבלו ממשות. פריקת מטען הזמן שנאגר בפירמידה הגדולה החזיר אותם בחזרה אל היקום האמיתי (עד כמה שעולם הדיסק הוא אמיתי). דיוס היה אדם יסודי, שיטתי, שיגרתי. מה יותר שיגרתי מלספור את הזמן? בכל פעם שהוא נכנס לפירמידה שלו, הוא סימן קו - מספר הקווים - מספר הפעמים שדיוס הצעיר* את עצמו (*עשה עצמו צעיר - אבן שושן ושות´) - כיוון שהדבר נעשה בערך פעם בשבוע/חודש לפחות, זה מרמז על גילו של דיוס. וכיוון שלנו בני האדם יש עשר אצבעות, שיטת ספירה המבוססת על בסיס עשר, שאנו נוהגים לקרוא לה השיטה העשרונית, היא שיטת הספירה המועדפת. הוא לא ציפה לכלום - He Just Was - כל יום ויום חזר על עצמו במתכונת שנקבעה מראש לפי החוקים אותם קבע לפני המון זמן. קוואנטום זה הסבר מספק בהחלט. מה זאת אומרת למה?? היו שינויים ועיוותים במרחב החלל זמן - מה ציפית שיקרה לו? אז הוא הפך לדו ממדי - קורה לכולם...

Fingertip

New member
דרך נוספת להסבר...

משהו שעליתי עליו רק בקריאה שנייה של הספר (אני לא נורא טיפש, זה היה באנגלית!) מה שקרה לפרמידה הוא שהיא התרוממה והתהפכה על הצד, הסיבוב הזה מסמל את סיבוב הממדים בעמק. כלומר, אם הממדים היו (נסמן אותם ב-Mi עבור i=1,2,3,4): M1 - אורך M2 - רוחב M3 - גובה M4 - זמן אז הפירמידה הסתובבה ואז הממדים גם עשו "סיבוב" ביניהם: M1 - זמן M2 - אורך M3 - רוחב M4 - גובה בכל העמק. שימו לב שההשפעה היא רק בתוך העמק, ולכן מחוץ לעמק, הממדים נשארו כרגיל. לכן, כל מי שהיה בתוך העמק, נראה אותו דבר למי שנמצא בתוך העמק, שכן הממדים שלהם מתאימים, אבל כלפי חוץ, העמק איבד את הרוחב שלו, ולכן הוא נהיה ללא רוחב, למשל, ואז הוא פשוט נעלם, כלפי חוץ. (ולכן טפיק יכל לראות את העמק בזוית העין...) ובקשר למהנדס, גם לו קרה בדיוק אותו דבר. כלומר, יחסית לעמק, הממדים שלו גם הסתובבו, ולכן הוא איבד את הרוחב שלו (ואז הוא נראה כמו פיתה), ואם הוא ילך לצד, הוא ינוע קדימה/אחורה בזמן. מקווה שעזרתי. אהד.

ואוו תודה

אתןם חזקים בזה לכל הרוחות! כנראה שאני צריך להיות יותר מרוכז בספרים שאני קורא... יכול להיות שזה בגלל הנטייה שלי לפנות זמן לספרים רק בשעות הקנות של הלילה... בכולפן. עכשיו הספר נהיה מובן הרבה יותר! , והרבה יותר חכם מקודם! מאגנה, אל האורחים הבלתי רצויים , בע"מ

gryphon

New member
הוא בחר בגמלים

כי הם צריכים משוואות בליסטיות מסובכות כדי לפגוע בך עם היריקות שלהם. אני חושב

למעלה