שאלה למחשבה

miri1231

New member
שאלה למחשבה

מאתגרת לא פעם עלתה בי השאלה מדוע בחדר התינוקות בבתי החולים לא נותנים לתינוקות מוצץ ? הרי ידוע שמוצץ (ברוב המקרים 99%) מרגיע . אז למה לעזאזל לא נותנים? אך אולי רק אולי משום שהמוצץ עלול לסתום את תאבונו של התינוק? האם כך לא ירצה לאכל??? אני נתתי מוצץ לילדתי התינוקת מוצץ ביום שהגענו הבייתה. אם כך, למה לא נותנים כבר שם???? האם האחיות נהנות לשמוע את הקולות של התינוקות המסכנים? האם לקחת איתי לבית החולים, בתיק גם מוצץ? ?????????

אני לקחתי לבי"ח מוצץ

והוא סומן ששייך לאסף. מצד שני, זה לא כ"כ "עזר": עד עצם היום הזה (אסף בן 4 חודשים וחצי) מסרב להכניס מוצץ לפה. מזל שהוא רגוע ולא בוכה אלא אם הוא רעב.

לילך שי

New member
אצלנו בליס נותנים מוצץ

אך מוצץ אינו מומלץ אצל תינוקות יונקים כיוון שזה יכול לפגוע בהנקה. כיוון שהמציצה ממוצץ שונה מהמציצה מהשד. אם תינוק יונק בוכה, נעדיף שינק מאמו מאשר ימצוץ מוצץ. כמו כן מוצץ אינו תחליף ליד מלטפת וחום של אמא. אם התינוק ישהה רוב הזמן ליד אמו כמו שאנחנו מאפשרים בבי"ח, הוא לא יבכה כך. אולי התינוקות מסכנים משום שהאמהות לא לוקחות אחריות עליהן ומשאירות אותם לבכות בתינוקיה במקום לקחת אותם לידם. אחות אחת שמופקדת על 10-20 תינוקות אם כל הרצון הטוב, לא תמיד תוכל להרגיע את כולם. אנחנו עובדות מאד קשה ואיני רואה סיבה לכאלו השמצות. לילך שי אחות מומסכת מתמחה בהנקה בי"ח ליס.

ללילך

אנחנו ילדנו בליס וקיבלנו את הטיפול הטוב ביותר שיכולנו לקבל. חזקו ואמצו ותודה רבה.

רות333

New member
אני ילדתי בתל השומר, שם נותנים

מוצץ, כמה שרק רוצים. יש קופסת מוצצים ענקית וכל אחד יכול לקחת.

למעלה