שאלה למחשבה

pegasus26

New member
שאלה למחשבה

דרג את ההודעה: יש לי שאלה אז ככה אנחנו בני האדם אחת הסיבות העיקריות שלנו לחיות היא ליצור דור ממשיך אותנו דור המשך על ידי הקמת מישפחה... אנחנו , בגנים שלנו אנחנו מחפשים את הבן זוג או הבת זוג שאנחנו חושבים שאיתה אנו רוצים להמשיך את הדור שלנו או להקים מישפחה, יש כמה פרמטרים מאוד חשובים שאנחנו בודקים אותם (אני מאמין שהגנים - עמוק עמוק בפנים בתוכינו) הם שעושים את הסלקציה הזאת אני יסביר אנחנו דבר ראשון מחפשים בשביל להקים משפחה לעתיד אנחנו מחפשים את המתאים או המתאימה ביותר מיכמה בחינות הראשון והכי חשוב זה היופי אנחנו לא נימשך בשום פנים ואופן לאדם שלא יפה ומי שאומר או אומרת שחיצוניות לא מעניינת אותה או אותו אז הוא מדבר שטויות כי ההחלטה היא בגנים עמוק עמוק בפנים אני מאמין שלאדם יפה או אישה יפה יהיה קצת (הרבה) יותר קל בחיים האכזריים שלנו וגם הגנים שלנו יודעים את זה עו פרמטר הוא הכסף שזה בעצם שווה לכוח. וכוח מאוד חשוב כדי להצליח בחיים האלו - להישרד אפילו ביום יום, באוכל, בחינוך, השכלה, מה שאני אומר זה שאנחנו יהיה מחפשים בשביל להקים דור המשך את המושלמת ביותר או המושלם ביותר שאיתו אנו רוצים להקים מישפחה (אגב, אני מאמין שכסף הולך לכסף וכסף הולך ליופי ויופי הולך לכסף וכסף זה כוח...)מי שלא שייך למעגל הזה יהיה לו קצת (הרבה) קשה בחיים האלו עכשיו שאנו חיים בהם היום אנחנו לא רוצים להכיר מישהו או מישהי ענייה או עני כי אז יהיה לנו קשה בעתיד וזה רק יחזיר אותנו אחורה אלה אם כן אנחנו עשירים ואז מן הסתם הבן זוג או הבת זוג יהיו יפים (אני מניח) אז הגוף הגנים מחפש את המושלם ליצור דור המשך השאלה שלי היא אם אנחנו באמת מחפשים את הכי מושלם או מושלמת (אנחנו = הגנים שלנו, עמוק עמוק בפנים) מבחינת כסף או יופי או שנהם...ויש עוד אז למה שתבוא פיתאום האהבה ותיגרום לנו להיתאהב במישהו או במישהי שהם לא יפים או בלי כסף או עבודה וכו` למה שהאהבה תהרוס את מה שההגיון שלנו מנסה ליצור - דור המשך שישרוד בלי קושי בימים האלה? מהי אהבה, ולמה? אני מאמין שאנחנו דומים מאוד מאוד לחיות בג`ונגל - החזק מנצח החזק ישרוד יותר טוב החזק ילחם בשביל הנקבה ויזכה בה ולכן הוא יזכה להמשיך את הדור שלו ויש נקבות שבוחרות את החיה שמיתקשטת הכי יפה את החייה הכי חזקה - ממש וממש כמו בחיים האלו היום החלשים מיבחינת אופי, יופי, כסף יהיה להם מאוד קשה לחיות כאן בעולם שלנו לי קשה.... אם כבר דנתם בנושא הזה אשמח לקבל לינק אשמח לקבל כול סוג של תגובה אני השאל את השאלה הזאת בעוד פורום אחד או שניים שיראו רלוונטים

qet1

New member
אתה חייב להבדיל בין נשים לגברים

קודם כל, נתחיל מזה שמבחינת הגנים שלנו אנחנו לא מחפשים "בן זוג לחיים", אנחנו מחפשים בן זוג לצורך התרבות. וזה מה שמביא להבדל הגדול בין נקבות לזכרים: נקבות חייבות להיות הרבה יותר בררניות בקשר לבן-הזוג שלהן מכיוון שהן יכולות להתרבות רק פעם ב 9 חודשים ועלולות אף למות כתוצאה מההריון, לכן הן חייבות לדאוג שאם הן משקיעות כל-כך הרבה אנרגיה וזמן זה יהיה בשביל לקבל צאצאים עם הגנים האיכותיים ביותר האפשריים(וכאן נכנסים כל השיקולים של יופי, כוח וכו'), וכמובן גם היכולת שלו להביא אוכל לצאצאים (בתקווה שהוא אכן יעשה את זה). זכרים לעומת זאת יכולים להתרבות כל יום, לכן הם הרבה פחות בררנים וה"מטרה" שלהם מבחינה גנטית היא לשכב כל יום עם אישה אחרת, רצוי בעלת סיכויי פוריות כמה שיותר גבוהים(שאותם אנחנו יכולים להעריך רק על פי המראה)...בדיוק היום התפרסם מחקר שהוכיח שנשים מושכות יותר גם פוריות יותר...

Charles Darwin

New member
מסכים איתך, אבל מצד שני...

מונוגמיה זה לא סתם מונח שהחברה המערבית המציאה. נראה שבגלל הצורך בהשתתפות של האב בגידול הילדים גם לגברים יש נטיות מונוגמיות. וזה לא אומר שאנחנו לא רוצים "לפזר את זרענו" עם כל מה שזז :) אבל זה אומר שההבדל בין גברים לנשים הוא לא בדיוק כמו ההבדל בין שחור ללבן (יותר כמו אפור כהה ואוף ווייט...).

ald1357

New member
טענה מנצחת:)

בתשובה שלך היו שני צדדים עיקרים האחד טקסט והשני תמונה עם הצד של התמונה אני לא יכול להתווכח זו היא טענה מנצחת :) זאת אומרת האמת יש בה כל כך הרבה יותר מאשר הדיבור על האמת,

qet1

New member
לפני כמה שנים ראיתי תוכנית

בנשיונל גאוגרפי' שממחישה הכי טוב את הנקודה: התוכנית הייתה על סוג מסויים של ציפור שבה הזכר(כמובן רק הזכרים הדומיננטיים) חוזר מידי שנה על אותו תרגיל. אמנם זה היה מזמן ואני לא זוכר במדיוק אבל זה העיקרון: הוא מפרה שתי ציפורים שונות בו-זמנית ועובר בינהם בזמן שצריך לדגור על הביצים(כל פעם הוא מסייע לאחת אחרת לדגור בזמן שהיא מחפשת מזון או משהו כזה). סמוך למועד הפקיעה הוא פשוט מפסיק להגיע לקן של אחת מהן(כמובן זו שלדעתו הגנים שלה פחות טובים) ומשאיר אותה לטפל בצאצאים לבדה. לשניה הוא כמובן עוזר להאכיל את הגוזלים. לכל אחת מהן יש 5 ביצים. כמובן שהציפור שנוטרה לבד לא מצליחה לספק מספיק אוכל וכך רק 2 גוזלים שורדים, לעומת זאת הציפור השניה, בעזרת הזכר מספקת די והותר אוכל לכל ה 5 גוזלים לגדול ולהתפתח. בסופו של דבר הזכר פיזר את המטען הגנטי שלו בין 7 צאצאים בוגרים ובריאים בו זמנית, במקום 5 במקרה שהיה נשאר עם נקבה אחת. כשהוא חוזר על אותו תרגיל כל שנה...זה מעלה בצורה משמעותית ביותר את סיכויי ההשרדות הגנטית שלו. עכשיו, בתוכנית היו 2 נקבות, אבל אתה לא יכול לדעת אם אין זכרים שעושים את אותו תרגיל עם 10, 20 או 30 נקבות בשנה...אני מניח שהכל תלוי בגנים של אותו זכר שלפיהם נקבע כמה נקבות הוא יכול למשוך... כמובן שאי-אפשר ליישם את זה על הבני-אדם של היום כי יש תרבות וחברה שמגבילים אותנו וכו', אבל ברמת העיקרון, בתקופות קדומות יותר, אני לא רואה מה ההבדל ביננו לבין אותם ציפורים...

Charles Darwin

New member
מצד שני, אלבטרוסים נשארים נאמנים

לבני/בנות זוגם כל החיים.. אני פשוט לא חושב שלחברה (society) יש מספיק כוח כדי לגרום לנו להיות מונוגמיים אם זה בניגוד גמור ל"טבע שלנו".

qet1

New member
ברור שיש קיצוני לכאן ולכאן ואנחנו

איפשהו באמצע, אבל לדעתי אנחנו נוטים הרבה יותר לצד של להביא צאצאים מכמה שיותר פרטנרים שונים... ולראיה האחוז העצום של בני-זוג נשואים שבוגדים בבני זוגם בכל העולם(במיוחד בעולם המערבי שבו הפרט יותר משוחרר מהבחינה הזו)...במיוחד מצד גברים(אבל ממש, ממש לא רק
).

qet1

New member
אמממ

אני שמעתי את זה אתמול ברדיו וגם היה אזכור של זה במעריב(של אתמול כמובן)... חפש בגוגל/האתרים של העיתונים/וואלה וכאלה.

hilla13

New member
"האבולוציה של האהבה"

יש ספר בשם כזה שמנסה להסביר כיצד התפתחה האהבה. הספר ידידותי למשתמש.

למעלה