שאלה למטפלים ולבעלי המצפון

שאלה למטפלים ולבעלי המצפון ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

האם קרה לכם פעם שהגיע אליכם מטופל שלדעתכם באופן הטיפול שלכם לא ניתן לעזור לו ובכל זאת שיכנעתם אותו להגיע לסידרה של טיפולי? היה לי ויכוח עם חברה שהגיע אליה מטופל להרזיה בשיאצו נניח בצד האם שיאצו יכול לעזור בהרזיה אבל שתינו הסכמנו שהיא כמטפלת לא חושבת שניתן לעזור לו אך בכ"ז היא שיכנעה אותו להגיע לסידרה של 5 טיפולים לטענתה " אם לא יועיל- לא יזיק" ומנתה בפני 10 סיבות למה כדי לו שיאצו.. נראה לכם מוסרי?

mishmush

New member
עניין של מצפון נקי../images/Emo42.gif

יעל, אני מסכימה איתך לחלוטין... לצערי אני שומעת בלי סוף על אנשים שמטפלים מסוימים הבטיחו להם הרים וגבעות ואין לי מושג על מה בדיוק הם התבססו. לדעתי אסור לנו לשכוח שבראש ובראשונה אנחנו "מטפלים",ובטח שלא סוחרים. אני לפחות מרגישה מחויבת לאפשר לאדם שמגיע אלי את הטיפול הטוב ביותר גם אם המחיר הוא ויתור על אותו מטופל והפנייתו למטפל אחר. קרו לי לא מעט מקרים שהפנתי מטופלים אפילו כשידעתי שאוכל לעזור להם, אבל ידעתי שמטפל אחר יוכל לעזור להם יותר ממני בתחום ספציפי כזה או אחר. דווקא המטפלים הגדולים לא מבטיחים אף-פעם שום דבר כי הם יודעים שאף פעם אין 100%, יכולה להיות סבירות גבוהה מאוד שהטיפול יעזור, שווה בהחלט לנסות, אבל מי שמבטיח מוכיח שהוא בעצם לא מבין לגמרי. זה כמו שהרבה פעמים מגיעים אלי אנשים שהבטיחו להם שהם ירדו לדוגמה 10 ק"ג בחודש בדיאטה מסויימת ושואלים אותי כמה הם יירדו אצלי- ואיך בדיוק אני יכולה לדעת כזה דבר עוד לפני שהכרתי את הבן-אדם ? אין לי מושג מה אורח החיים שלו, האם הוא עוסק בפעילות גופנית, והכי חשוב- מה קצב חילוף החומרים שלו (אני נוהגת לאמר להם- "אם הייתי לוקחת אותך למעבדה ומחברת אותך למכשירים אז אולי הייתי יודעת פחות או יותר, אבל ממש אין בכוונתי לעשות זאת") אגב- שיאצו יכול לעזור אבל רק בעקיפין להורדה במשקל, אבל בהחלט לא כטיפול יחיד, ובטח שלא ב- 5 טיפולים. מכיוון שהשיאצו יכול לטפל בסיבות שבגללן אדם לא מאוזן ולכן אוכל בעודף- אם זה אכילה כתוצאה מ-עצבנות, מתח, עצבות, אובססיביות ועוד. ולכן- טיפול משולב של שיאצו עם תזונה כל-כך יעיל- כיוון שמטפלים גם בבעיה עצמה וגם במקור לבעיה. אסור לנו לרגע לשכוח את הסיבה שהביאה אותנו למקצוע כזה- הטיפול עצמו ולא הכסף (נכון,גם זה חשוב אבל עם כל הכבוד- יש גבול)

m_katzmann

New member
טיפול אלטרנטיבי

היי יעל מהרבה אנשים אני שומעת את הגישה הזאת שטיפול מסויים עוזר לאדם מסויים ולא עוזר לאדם אחר. אז אני חייבת לאמר שאינני מתמצאת בכל כך הרבה תחומים של הרפואה האלטרנטיבית אבל בתחומים בהם אני עובדת - יש כאן עבודה על מקור הבעיה - לא רק על הסימפטום וכאשר תפטר הבעיה שגרמה לסיחמפטום גם הסימפטום יעלם. כל כך הרבה תחומים של הרפואה האלטרנטיבית נשזרים כל כך יפה האחד בשני, מתמקדים אולי בתחום אחד אך לא מזניחים את התחום השני. ואני באמת מאמינה שהטיפול הכי יעיל יקיף גם טיפול עיסויי לסוגיו וגם טיפול יותר רגשי לסוגיו. אני מכירה אנשים שהרפואה האלטרנטיבית לא יכולה לעזור להם, כי הם לא מאמינים בה. אני לא מכירה תחום אלטרנטיבי שמתאים לבעיה מאוד ספציפית ולא מתאים לבעיה אחרת, כי אנחנו עובדים כאן על האיזון שיגרום לאיזון האדם. כל מטפל שעובד רק על הבעיה הספציפית - פספס ובגדול את מהות הרפואה האלטרנטיבית. מאיה

סיני1

New member
יפי נפש..

אני צריך גם לפרנס לא? נכון שיש הוליסטיקה ברפואה אבל אנרגיות חיוביות לא מביאות אוכל הביתה נכון? תמיד יכול להיות מצב שאני כן אצליח לעזור למשיהו אז למה לא לנסות גם אם אני קצת סקפטי? כמה מכם באמת מעבירים מטופל למשהו אחר ומותרים על סידרה של 5 טיפולים? נו באמת די עם הצביעות

estie

New member
מיזוג של ציניות עם מציאות סיני?

שלום סיני ראשית כל, לדעתי, לא השתמשת נכון במילה הוליסטיקה: הוליסטיקה משמעו כוללני ולא רוחני. ריפוי הוליסטי משמעו שלא פונים רק לנקודה אחת כואבת אלא מתייחסים לאדם כמכלול ופונים גם לטיפול במקור. קיימים כל מיני מטפלים ולכל אחד מעשרות אלפי המטפלים בארצנו, במגוון רחב של שיטות. (אם הייתי מחשבת גם אנרגיה אוניברסלית ורייקי הייתי אומרת, כל אחד ממאות אלפי המטפלים בארצנו.) לכל אחד יש את האישיות שלו, דרך החיים שלו, האופי, המוסר, הכוונה וכו´ שהיא ספציפית לאותו מטפל. חלק מהם יפעלו כפי שאתה אומר וחלק לא. חלק רואים בכך יעוד והשופט שלהם הוא הבורא ולכן יהיו נאמנים לצרכי המטופל/ת וחלקם בעלי גישה אחרת ויתכווננו לצרכים והרצונות הכלכליים של עצמם. בנוסף לכך יש שיטות טיפול מגוונות, חלקן דורש מספר טיפולים וצרכי המטופל/ת אמורים לכוון את מספר הטיפולים. חלקן מספק את התהליך הנדרש להילינג עצמי אחרי טיפול אחד בלבד - כמו שיטת ניקוי ההולוגרמות המגנטיות וההתקבעויות מהמוח והשדות האנרגטים - שיטה שמבצעים אותה בוגרות/בוגרי שלב ד´ של פסיכותרפיה-רוחנית. יש שיטות טיפול שהן מכוונות כמה טיפולים צורך האדם - כמו הטיפול בתרפיה בצליל עם קולנים: כדי לשחרר ילדה בגיל 3 מהצורך לעבור ניתוח להסרתשקדים הספיקו ארבעה טיפולם אך כדי לשחרר אישה פנסיונרית מהצורך לעבור צינטור נדרשו כעשרה טיפולים. בפסיכותרפיה הרוחנית לדוגמה יש טיפולים בפחדים וחרדות אשר כל טיפול הוא בנושא אחד ותלוי כמה פעמים האדם רוצה לבוא - בהתאם למספר הבעיות, כך גם בניקוי קרמתי לעומת זאת יש טיפולים שלא ניתן לדעת מראש את מספר המפגשים. באורה סומא (תרפיה בצבע עם הבקבוקים) אני כמורה מודאת כי מי שמגיע אלי לטיפול יקבל עידוד להמשיך את הטיפול בבית באופן עצמאי אך לפי ההחלטה של האדם עצמו הוא יכול להגיע לסדרה של טיפולים המזרזת את תהליך השגת המטרות שלו בצורה פעילה יותר. מה שאתה תחליט תלוי בך בלבד וקשור לתחום העיסוק, למנטליות שלך, לצורה בה אתה מתייחס לעבודתך ולמצפונך האנושי. חשוב לא לשפוט אף אחד שכן כל מטופל/ת מגיע/ה אל המטפל/ת המתאימה לה/לו בנקודת המפגש ביניהם. שבת שלום אסתיה חוטר גזע

שאלה של מצפון..

בגלל אנשים שכמוך נהרס שמם הטוב של המטפלים באמת ובתמים מתוך רצון וכוונה לעזור. שתדע שאם פעם אחרי פעם תכשל - באמת לא תהיה לך פרנסה. לפעמים שווה לא להתעקש - שמך ילך בפניך אם תדע " למחול מכבודך " וכספך ותשלח למשהו שיצליח יותר, שגם הוא ידע " להחזיר" לך בבוא הזמן..

היי סיני1

תקרא את מה שכתבתי ליעל אולי תבין משהו חדש על אנשים אני לא יודע במה אתה מתעסק אבל הכוח שאדם נותן זה הכוח שהוא ימשיך הלאה ותחשוב על זה ואני אישית וויתרתי הרבה פעמים על הרבה טיפולים כי ידעתי שלא הצליח לעזור וכו ושיהיה לך יום קסום שלך עדי קצמן

estie

New member
אם היא היתה חברתך לא היית כותבת

נראה לך יעל כי להיות חברה משמעו להציג מישהיא כאדם לא מוסרי, המוצץ את לשדו של האחר במודע ומלכלך את האיכות המוארת של הרפואה המשלימה ושל הפועלים מטעמה? זה מזכיר את מילות השיר ´שמור עלי מחברי ומאויבי אשמר בעצמי´ לא שאני כותבת זאת כאקסיומה אלא דרך כתיבתך מובילה לתגובות אלו. השיאצו יכול לעזור גם בתהליכי הרזיה - תלוי מה המקור של ההשמנה. האם לדעתך ´חברתך´ לא יודעת שיאצו ולא תעשה את עבודתה ביעילות? למרות שלמדתי תחום זה ב1990 אינני עוסקת בו בגלל שיטות יעילות יותר, לדעתי ומניסיוני אך אני בהחלט יכולה להגיד לך כי מי שעושה עבודה מקצועית המשולבת באינטואיטיביות בהחלט עשוי לעזור לבעיה זו גם באמצעות שיאצו.

ממשת לא הבנת את השאלה...

א. היא חברתי הטובה! ב. אם היא היתה מאמינה שאפשר לטפל באותו בחור - אחלה אבל היא ל א !!! ולמרות זאת משיקול כלכלי היא החליטה לשכנעו לבצע סידרה של 5 טיפולים. גם בין חברות ניתן שיהיו חילוקי דעות - ותתמיני לי שזה לא פוגם בידידות להפך..

היי יעל

היי יעל , אני לא יודע מה אחרים חושבים אבל אני לוקח גם את רפלקסולוגיה ככלי לריפוי כלומר אם אני יודע שאני לא יכול לעזור לבנ-אדם אני לא יעשה לו טיפול כי מזה כסף כסף בא וכסף הולך איני מוכן לטפל במישהו שאין כימיה בנינו ודבר שני שאני יודע שלא הצליח לעזור לו כי כל המטרה של הרפואה לפי דעתי היא לא הכסף אלא הנתינה של אנרגיות האדם לאדם אחר וכבר קרה לי לא מעט פעמים שאמרתי שאיני מסוגל לטפל ונתתי שם ומספר של מטפל אחר כי איני מוכן לקחת על מצפוני שרימיתי אדם מסויים רק בשביל הקטע של הכסף.ודבר נוסף אני אישית חושב שלאותו אדם מתי שהוא ירגיש משהו בטיפול שאינו נכון ושהוא בא כמו לספה או משהו כזה וזה די יפגע בי ברמת ואיכות הטיפול כי אני לא אתן לו את מה שיש לי באמת לתת כי אני יחשוב תמיד על הכסף ולי זה לא נראה נכון או צודק לקחת מאנשים סתם כסף ושיודעים מפורשות שאותו טיפול לא יעזור כמו שאיני מוכן בקטע של פירסום של כרטיסי ביקור וכו כי רפואה לא ממסחרים וצר לי אם עדין יש מטופלים שחושבים רק על אינטרס כללי ולא מתיחסים לאדם השלם: גוף , נפש, נשמה , רוח, אנרגיה כי זאת לא רפואה לעבוד על אנשים רק בשביל לקבל מהם כסף כי כסף זה דבר חשוב אך גם שולי לפי דעתי כמובן ושיהיה לך יום קסום . שלך עדי קצמן

אני בהחלט מסכימה איתך

אבל אני לא חושבת שזה המצב בשוק. ואני חושבת שקומץ מטפלים ( כמו סיני1 אם קראת את מה שכתב) הורסים לנו את השם של " רפואה משלימה" הרבה מסביבי שגם ככה לא כ"כ מאמינים בשיטות הטיפול הלא קונוונציונליות עוד חוששים שיפלו על מטפל שרלטן. וחבל - אבל זוהי המציאות - עובדה

היי יעל

נכון בגלל זה אני נלחם כל הזמן אך המלחמה שלי אין צבא , אין חיילים אני לבד במלחמה הזאת וכל מי שמגיע מגיע בדרך של שלום כלומר מפה לאוזן כי פרסום זה לא אני ואני מודע שיש לי כוחות לעזור לאנשים אבל זה יהיה רק מאהבה אני אישית בכלל עובד בתחום אחר ללא טפסים ללא שאלות מיותרות פשוט אם האדם למד רפואה אלטרנטיבית כגון רפלקסולוגיה וכו הוא בעצם יכול לראות את כל הבעיה שאדם סובל ממנה גם בקטע הנפשי שמוביל לפיזי וחוסר איזון ואיבחון מחלה מסויימת בלי כל הטפסים האלה שמדכאים את המטופל זאת הגישה שלי לטיפולים ולגבי הקטע של המצפון קראת ואם את רוצה לתמוך בכזאת דרך אז פשוט מאוד תסבירי לחברה שלך מהיא בעצם היכולת שלנו לעזור ומה אסור לנו לעשות ככה אני חושב על כל פנים שיהיה לך יום קסום שלך עדי קצמן

קטונתי

עדי קטונתי מלהגיד לאנשים מה לעשות - פעם הייתי מעירה לכולם ונואמת את השקפת עולמי היום אני עושה את מה שאני מאמינה ומקווה שאנשים יראו כי טוב וילכו אחרי. לחברה שלי יש אמונה אחרת על הרפואה ואולי יום אחד אשכנע אותה להכנס ולשתף אותנו.. בנתיים רק אסביר שהיא רואה ברפואה מקור הכנסה לא רע אם כי כדאי לציין שהיא עושה שיאצו מעולה היא לא הוליסטית בכלל ההפך היא הבן אדם הכי רציונלי שאפשר לתאר ( וגם אני ד"א) ולא תמיד היא עובדת מאהבה - שוב השיקול הוא קר וכלכלי.

היי יעל ...

היי יעל זה דיי מצער לישמוע שבאמת וויתרת כי אני לא מאמין שוב בחוקים ומסגרות חברתיות הרי אני חושב שלכל אדם יש רגש מסויים שרוצה להוציא החוצה ואני רואה שבאיזה שהוא מקום חסמת את עצמך חסמת את כושר הביטוי שלך כלפי החברה וזה דיי עצוב לגבי החברה שלך איני מאמין שהיא באמת תצליח בהכנסה זאת היא תצליח רק עם היא באמת תתין מה שיש לה בלב לתת אבל עם היא חושבת ליתאשר על חשבון אחד אחר נראה לי שהיא טועה ונראה לי שזה יזיק לה מתי שוהא כי אנשים הם לא טיפשים לאנשים יש רגשות ואנשים רואים מתי שהוא שהעשיה היא רק פרקטית ולא מעשית כלומר לא משולבים רגשות אני מאמין כפי שקראת באדם השלם ובלי גישה כזאת היא לא ממש תצליח אולי יהיו לה כמה מטופלים אך מספיק מטופל אחד שיתאכזב ואז היא תיפול זה מה שקורה לרוב האנשים שחושבים על זה בתור מקור הכנסה . אבל אם היא תלך בדרך הולסטית היא תצליח נכון שהתחלה היא תחשוב שהיא עושה בחינם או משהו כזה אך מטופל שמרוצה מהטיפול ורוב המטופלים שאני יודע מחפשים גם את הקטע הרגשי ולא רק את הטיפול עצמו כי טיפול בלי רגש זה לא טיפול תחשבי על זה שאת הולכת לרופא שינים אך את מפחדת רצח מהזריקה עם הרופא לא ידבר על ריגשותיך סביר להניח ש .. תחששי כל הטיפול איך אני יסביר לך את זה בגלל שאני מדבר אל המטופלים שלי על הרגשות שלי ושומע את רגשותהם הם יותר סומכים יותר נהנים ואיך אני יגיד לך את זה כולם אבל כולם נרדמים אצלי וקמים כמו מלאכים כי זה לפי דעתי הרעיון הכי חשוב של רפואה רפואה לא צרכים להרוויח ממנה כסף כי כל מי שלמד רפואה עם זה קונוונציונלית או אלטרנטיבית יודע שרפואה בלי יחס לא שווה את הטיפול הרי הרעיון הוא לא רק להציל חיים אלא יש דבר יותר חשוב מזה וזה הרעיון של לנסות לעלות את איכות החיים אם זה לשמח את האדם הוא לדבר לרגשותיו וכו כל המטרות כשרות בתנאי שזה באמת בא מהלב . אני חייב לספר לך סיפור קטן כדי שתביני על מה אני מדבר אז ככה : שאני למדתי רפלקסולוגיה אני חשבתי בדרך אחרת כמובן שסגרו לי דלתות במקומות מסויימים והייתי בחובות כספים אבל היה לי יצר חזק לעזור לאנשים אז הלכתי לטפל במישהו קשיש ששמעתי שהוא לא מדבר כמעט בכלל חוץ מאוכל רוצה לשתות וכו אני הלכתי לטפל בו ביתנדבות וידעתי בתוכי שאם אני ידבר אל ליבו הוא יהיה חייב לדבר איתי בחזרה אדם לא יכול להיות נעול עם מישהו רוצה לעזור לו ... אז כעבור 3 טיפולים בלבד אותו אדם התחיל לצרוח ולדבר בקולי קולות מה בעצם קרה הטיפול ככה הייתי יכול להמשיך אותו כ 12 טיפולים אך שום דבר לא היה עוזר כי לא דיברתי על ריגשותיו אך מעבודה שדיברתי אל הרגשות הכי פנימים שלא הוא בעצם הבין שהוא לא יכול להסתיר דברים וגילה נכונות לדבר איתי ובכך הטיפול באמת הצליח אני שוב מדגיש לא היה את הקטע של הכסף כי זה היה ביתנדבות אלא שקיבלתי את הדבר הכי חשוב שיש והוא הערכה של הטיפול שקידם אותי ולימד אותי המון על האדם בכלל ואני לא מדבר על כך שאחרי שאותו אדם היה נעול ושהוא יצא מזה גם הוא הפך להיות מאושר וגם אני אלא שגם זה הביא לי המון מטופלים חדשים שבאמת שמעו שאני שונה בגישת הטיפולים שלי ובשבילי לעזור לאדם בכל דרך אפשרית בשבילי זה הכל וזאת המטרה שלי אדם שחושב להרוויח או לקחת כוחות מאדם אחר לא יחייה הרבה זמן כי גם בחיבוק מהלב את נותנת את הרגשות הכי טובים שיש בך ואת מקבלת רגשות אחרים ואנרגיה זורמת בניכם זה הדבר והמטרה הכי חשובה ואני שמח שהצלחתי לעשות את השינוי השינוי לא קורה מהר אך שהוא קורה זה תמיד רק לשם האהבה האמתית וזאת המטרה ככה אני מאמין תמיד לתת את מה שיש בלב ותמיד לא לצפות לקבל בחזרה ולא לקחת רק ככה אנו נעזור לכל העולם וכך העולם יראה יותר טוב . ובאמת שאני שומע מהמון מטופלים שהיו אצל מטופלים אחרים שאומרים איך זה יכול להיות שהטיפול שלך ושל מישהו אחר למרות שלמדנו את אותו מקצוע בעצם שונה ואני אומר יש הבדל אחד היחס ואנשים שהולכים ללמוד רפואה אני מצפה מהם שהם יתנו את מה שיש להם בלב כי עם לא אז למה הם הולכים בכלל ללמוד ?? זה היה המסר החשוב שיש לי בלב לעביר מקווה שתקראי ותראי לחברה שלך את המסר הזה ושהיא תבין שלא הכל הגיוני בעולם הזה ודווקא שמשהו לא הגיוני הופך להגיוני על כל פנים שיהיה לך את היום הכי קסום שיש מלא בפרפרים ושבלולים בשלל צבעים וגוונים ותזכרי שהכלי הריפוי היחידי בעולם הינו האהבה הפנימית שיש לאדם לתת למען עצמו ולמען זולתו שלך עדי קצמן

מאות מקרים שכאלה

שלום יעל כמי שעוסק בטיפולים במחלות כרונית דלקתיות בעיקר. זכורים לי מאת מקרים בשנות עבודתי בהם לא קבלתי חולים עם מחלות המחייבות התייחסות ומעקב קליני קונבנציונלי בלבד. בברכה רמי מור

יש הבדל בין לא לקבל ללא לטפל

רמי היי אם הבנתי נכון את מה שכתבת מדבריך עולה כי יש מקרים בהם אתה ממליץ רק על טיפולים קונבנציונליים? אני חושבת שניתן וצריך לטפל בכל אדם אם לא בתחום ההתמחות שלך אז בתחום התמחות של אחר לא? חבל על מאות
מטופלים שפוספסו ..

למעלה