שאלה למיכל הדיאטנית

שאלה למיכל הדיאטנית

מיכל בוקר טוב בני בן שנה וחודשיים ועדיין לא אוכל אוכל מוצק כל היום . התפריט שלו 7:00 סימילאק עם דייסה 180 גרם 10:00 ביצה קשה או חביתה שהוא אוכל 1/2 מהביצה (ללא לחם) רק ביצה , 12:00 חצי אגס או חצי תפוח במידה ולא אכל ב - 10 אז הוא אוכל פרוסה עם אבוקדו , או עםגבינה 15:30 ארוחת צהריים - 2 קציצות עם ירקות (קישוא או תפו"א) או מעט אורז עם עוף או מה שהמטפלת הכינה לארוחת צהרים 17:00 2 ביסקיוויט 18:00 בין 1/2 ל - 1 כנף עוף או מה שהכנתי לארוחת ערב (לבעלי) וכשהוא ממש עצבני ולא רגוע אז אני מביאה לו שוב בקבוק סימילאק 180 גרם 21:00 בקבוק לפני השינה 180 ג' + דייסה 2:00-3:00 בלילה הוא מתעורר ושוב בקבוק (אם לא הוא לא נרדם שוב) 5:00-6:00 בבוקר שוב בקבוק . ירקות הוא לא אוכל בכלל , פירות רק אצל המטפלת (שזה חצי תפוח או אגס לא מרוסק) אצלי הוא לא אוכל לגבי מעדנים לא מנסה אפילו לטעום . אשמח לדעת האם זה בסדר כי ילדי מאוד עצבני בזמן האחרון ולא רגוע . ולפי דעתי זו הסיבה שהוא קם בלילה לאכול כי הוא לא שבע ביום האם אני צודקת אשמח לקבל את דעתך ולדעת מה אפשר עוד לתת לו לאכול , רופא הילדים לא המליץ לי על קורנפלקס . תודה רבה , לימור

שלום לימור1234

פעוט בגילו יכול כבר לאכול כמונו! התמ"ל מהווה השלמה ופינוק. ממליצה על תמ"ל בבוקר ובערב. א.בוקר- לחם עם גבינה,ירקות,אבוקדו ועוד... ביניים-פרי או שניים צהריים-מבושל: עוף או קציצות ועוד עם תוספת פחממה וירקות מבושלים ביניים-יוגורט או פרי או גבינה לבנה ערב-לחם,גבינות,ביצה ירקות,טחינה או חומוס, טונה ועוד.. לחלופין- פסטה ברוטב,פשטידה ועוד.. ניתן לשלב ארוחות קטניות ועוד.. לאחר ארוחת הערב לפני השינה בקבוק וחשוב כבר להרגיל שלא שותים במיטה אלא מצחצחים שיניים לפני הכניסה למיטה. בלילה שותים מים ולא אוכלים. (אם הגישה הזו מתאימה לכם..). בהצלחה

למעלה