שאלה למיכל מור

שאלה למיכל מור

כשאת אומרת שלתינוק בן 9 חוד' ניתן לתת מוצרי חלב האם את מתכוונת לגבינה לבנה , דניאלה וכו'? אשמח אם תמליצי לי. תודה

מוצרי חלב

כוונתי היא לכל מוצרי החלב אך לא לחלב ניגר. רצוי להתחיל (ואף להמשיך) במוצרי חלב ללא תוספת סוכר. יוגורט לבן 3% הוא מעולה וכן יוגורטים אחרים עד 4% שומן. גבינה לבנה עדיפה על פני מוצרים דומים בשוק המומתקים. בתאבון

muzli

New member
שאלה נוספת למיכל מור

הי מיכל, מצטערת מראש על האורך.. הקדמה קצרה - הבן שלי בן 11 חודשים..אובחן רפלוקס בגיל חודשיים וכן אי סבילות לחלב. הוא קיבל נוטרמיגן וכן מטופל מאז בלוסק (10 מ"ג ליום) כמובן שהיתה הטבה ברפלוקס כשהתחלנו מוצקים (קצת לפני גיל חצי שנה), את התמ"ל היה פולט עדיין ואת המוצקים הרבה פחות. מאז כמות התמ"ל ירדה (בהמלצת גסטרו ילדים) לבקבוק לפני השינה של 210CC, שאר הארוחות הן מוצקים.והרפלוקס בשיפור משמעותי ביותר במיוחד בחודשיים האחורנים. בגיל 10 חודשים הוא עבר בדיקת אלרגיה ואין אלרגיה לחלב אז המליצו לי להתחיל לאט לאט עם מוצרי חלב (בינתיים נותנת רק יוגורט לבן 3%) ולפני כשבועיים עברנו לסימילאק במקום נוטרמיגן ונראה שאין בעיות. מאז שהוא נולד אני בעצם מגבילה אותו בכמויות המזון (בעיקר התמ"ל), שוב בהמלצת רופא כמובן ומכיוון שהוא היה פולט המון. כלומר הוא תמיד סיים מה שיש בבקבוק ואכל לעתים תכופות יותר, מאז שאני זוכרת הוא בוכה כשנגמר האוכל בבקבוק כאילו עוד רעב ואם נותנים מוצץ נרגע מיד - אני מציינת את זה כי יתכן וקשור לשאלה הראשונה שלי. כל זה היה הקדמה לשאלות שלי.. 1. היום הוא אוכל את הדברים והכמויות הבאות: בבוקר בסביבות 9:30 אוכל 300CC פירות מרוסקים (בננה,אגס,תפוח,מיץ תפוזים ולפעמים גם פתי בר ושקדיה), בסביבות 14:30-15:00 אוכל 300CC ירקות+עוף/הודו+עדשים טחון, בסביבות 19:00 אוכל 3/4 גביע יוגורט+חלמון ביצה+לחם מפורר ובנוסף 3/4 אבוקדו+חצי עגבניה מגורדת, ולפני השינה בסביבות 21:00 מקבל 210CC סימילאק. הוא אף פעם לא בוכה לאוכל אבל כמעט תמיד בוכה מעט אחרי האוכל כאילו שלא שבע ומוצץ או הסחת דעת קלה מרגיעה מיד. אם רואה אותנו אוכלים הוא משתגע.. האם הכמויות נראות לך מספיקות? האם יותר מדי? (מי ששומע מה הוא אוכל אומר לי שזה ממש המון..) האם לתת לו יותר? במה אוכל לגוון את ארוחת הערב? בנוסף יש לו רק שן אחת שיצאה לפני שבוע והוא לא ממש מסתדר עם אוכל לא טחון (ניסיתי לתת לחם ביד ופסטה והוא לא מצליח ללעוס..) - האם בעייתי בגיל שלו? 2. הבעיה שיותר מטרידה אותי היא שהוא לא מוכן לשתות בכלל!! מאז שנולד לא מוכן לשתות מים (יתכן ויש קשר לרפלוקס?). ניסיתי הכל.. לתת בכוס,בכפית,בבקבוק, להמתיק, לתת תמ"ל מהול..והוא בשלו - לא מוכן.. מתי זה נחשב בעייתי ומה אפשר לעשות כדי ללמד אותו לשתות? רק אציין גם שכשאני מצליחה לתת לו למשל כמה כפיות זה כמובן גורם לו לפלוט את האוכל יותר (גם מוצקים).. מצטערת על האורך והמון תודה על הסבלנות

שלום לmuzli

במידה ואין כבר רגישות לתמ"ל , היתי מוספיה לו עם הקימה תמ"ל. קצת לא מובן לי איך ארוחתו הראשונה היא של פירות ב0930. האם הוא קם כל כך מאוחר? לא אוכל עד ארוחת הפירות? נהוג להשאיר בגיל הזה עדיין לפחות 2 הנקות או בקבוקי תמ"ל בבוקר ובערב. מרווחי השעות לדעתי גדולים מאוד. 5 שעות ללא האכלה , בין ארוחת הפירות לארוחת הצהריים. אינני נוהגת לייעץ לגבי כמויות מבחינה מספרית, אני חושבת שזה לא נכון. פעוטות בגילו עדיין לא הרוסים מבחינת מנגנון הרעב והשובע שלהם ולכן ממליצה להכין תמיד יותר ושהוא יסמן לכם שסיים לאכול ולא אתם לו. את הפתי בר היתי מורידה ואולי גם את השקדיה. לא ציינת מה משקלו , אחוזון וכו'.. נשמע שאוכל יפה ומגוון. ניתן להכין לגיוון פשטידטות ירקות עם חלמון ביצה וגבינות ובעתיד עם ביצה שלמה. לגבי נוזלים, חשוב להמשיך ולהציע ולא להמתיק חלילה. רק מים. בכמויות קטנות ולא בסמוך למזון כיוון שראית שישנה בעייה. ניתן לנסות בכוסות שונות, כפיות, מזרקים, בקבוקים כ למה שיעניין אותו וימשוך אותו לנסות. בהצלחה

muzli

New member
עוד כמה תשובות ושאלות למיכל מור

הי מיכל, הסיבה שהוא אוכל ארוחה ראשונה רק ב-9:30 היא אכן כי הוא מתעורר מאוחר (בד"כ 8:30 - 9:00) וזה כי הוא לא ישן עדיין לילה שלם (מתעורר הרבה פעמים וער בין שעה לשעתיים בלילה), האם בכל זאת לתת בקבוק בבוקר? מרווחי השעות גדולים אפילו שהוא אוכל כמות גדולה של אוכל? משקלו עכשיו צריך להיות 9.5 קילו, עד לפני חודשיים היה באחוזון 9-12 במשקל ואחוזון 50 בגובה ובחודשיים האחרונים נתן קפיצה. כיום הוא סביב אחוזון 25 במשקל. יש לנו תחושה שאם באמת ניתן לו כמה שרוצה הוא לא ממש יפסיק.. מפחדת לתת לו המון כי בכל זאת האוכל עדיין עולה לו ויש פליטות לפעמים. לגבי המים אני אמשיך לנסות
המון תודה על ההתייחסות..

למעלה