שאלה למילואינקים היקרים..

ניר נגר

New member
תלוי היכן אתה משרת...אם בחייל קרבי

אז ממש לא! ואני יכול לדבר מניסיוני האישי, לא חייבים גומיות, או חולצה בפנים, או שיער קצר...כמובן שבפעילות מבצעית, כגון: מחסומים. אנחנו נראים טיפ טופ, ולמה? כי אורים אותך! ואם תיראה מסודר זה משמש כהרתעה, יש חיילים שנראים מרושלים מאוד המחסומים ובפילויות מבצעיות (סיורים) דבר שמזמן עליהם פורענות. בבסיסים סגורים מדובר במדיניות של הבסיס...ומצטער שאינני להאיר לך יותר על זה.

אם אתה

אם אתה בבסיס עם חיילי סדיר כמובן אם אתה בבסיס פלוגתי כדאי מתוך כבוד לעצמך ולמדים בסך הכל מה זה מפריע לך? אם אתה יכול אז למה לא?

כעיקרון כן, תלוי ב"רוח הפלוגה"...

...נניח שאתה תופס מוצב מחלקתי/צוות ברה"ג...אתה גם מסתובב בתחתונים... אם אתה במוצב בשטחים אז אתה כבר לבד מתלבש כמו שצריך...לא צריך לומר לך מילה... אבל אם אתה במסגרת מפג"ד...אז אתה טיפ טופ...בכל מקום וזמן...

meni74

New member
הופעה מחייבת

שלום לשואל החלק את תשובתי לשנים 1) כן. זאת ההופעה הרישמית של צה"ל ומערך המילואים. 2)מקובל לחשוב שמילואים פטורים מהופעה מסודרת (גילוח,מדים נקיים,גומיות בנעליים וכו') אין הדבר נכון ולהיפך חיילי המילואים נידרשים להופעה מסודרת בכל מקום בו הם שוהים בדרך אל.. מ.. בתוך לחימה/תעסוקה. ההופעה מעידה על החייל רבות גם בעיני האוייב ( ולא כאן המקום להרחיב בנושא). אני יכול להעיד שחיילי מילואים בגדוד שלי XXX מסודרים בד"כ אני דואג לגומיות לפני כל תעסוקה וזה מקובל על כולם. לסיכום מילואים שפרו הופעה ויפה שעה אחת קודם.

למעלה