שאלה למישהעביר את הנגטיבים לדיסק

אתי@

New member
שאלה למישהעביר את הנגטיבים לדיסק

בדיסקים שלי יש אופציה להדפיס וכשמדפיסים משם זה יוצא באיכות לא רעה (לא מושלם - אולי בגלל המדפסת...) אבל מאוד גדול. אם אני שומרת את התמונה על המחשב, פותחת ב MS Photo Editor (נפתח בקטן), ומדפיסה - האיכות נפגמת. לתוכנה של הדיסק קוראים Presenter2000 - Image cd מישהו יודע למה (אולי שלי - את כבר מקצוענית בתחום!)

shelycat

New member
נסי את זה....

אני עובדת עם שלוש תוכנות שונות (פוטו שופ, פיינט שופ פרו, AC/DC) כדי להדפיס בגודל נורמלי את צריכה לפתוח את התמונה להכנס להגדרת גודל דמות שלה (IMAGE SIZE לא CANVAS SIZE) ולככה תגלי באיזה גודל זה שמור אצלי לדוגמא זה היה שמור בגודל 149 ס"מ על משהו ולחברה שלי על 1*1 ס"מ. פשוט אם היחידות הן באינטש תעבירי לס"מ ותקלידי את הגודל הרצוי בד"כ רוחב 15 על אורך 10. וזהו זה אמור להסתדר.

אתי@

New member
תודה, הבעיה היא לא עם הגודל של

התמונה, אלא עם האיכות שנפגמת כשפותחים אותה בתוכנה אחרת. כמו שאמרתי - אני פותחת בתוכנה אחרת ולא מדפיסה ישר מהדיסק כי על הדיסק זה גדול. כשאני עושה Load של הדיסק למחשב אז אני בוחרת את הגודל הרצוי לי. ואז הגודל טוב אבל האיכות קצת פחות טובה.

shelycat

New member
אז אולי...

תבדקי בהגדרול של גודל התמונה מה קורה עם הפיקסלים (האם הם משתנים או לא) כנראה הם במצב שיכולים להשתנות בהתאם לגודל התמונה שבחרת (עדיף שלא ישתנו) וזה מה שמשנה את איכות התמונה שלך בהדפסה, מה גם תבדקי אם זה שומר על פרופורציה. נ.ב. איזה עוד תוכנות יש לך כדי לפתוח את התמונות.

אתי@

New member
באמת אולי זאת הבעיה למרות שזה מוזר

כי בד"כ הבעיות הן כשמגדילים, לא כשמקטינים... לצערי יש לי רק את Imaging של קודאק...

shelycat

New member
קצת יותר פרטים....

בכל תוכנה גרפית יש אפשרות לשחק עם גודל התמונה וגודל הפיקסלים מה שאת צריכה שיהיה הוא: הגודל של התמונה שאת רוצה תוך שמירה על פרופורציות, תבדקי שמימדיי הפיקסלים (כך בפוטו שופ) לא ניתנים לשינוי (PIXEL DIMENSIONS), בדקתי בתוכנה שלי כדי להדפיס תמונה בגודל 15*10 ס"מ הרזולוציה צריכה להיות בערך 259-260 פיקסל/אינטש. מאוד ממליצה להוריד/להשיג האינטרנט או חברים תוכנת AC/DC מעולה לפתיחת תמונות והדפסתן, ותוכנת פוטו שופ או פיינט שופ פרו לשם אפשרות משחק בתמונה.

shelycat

New member
ואולי...

שמתי לב שאמרת שאת מקטינה האם שמת לב שאת מקטינה ביחידות של ס"מ או של אינטש? יכול להיות שפשוט לא שמת לב ליחידות? (זה סוג של טעות כמו לשכוח איפה השלט ולגלות שהוא במקרר או בשירותים).

אתי@

New member
שלי - אין לי שליטה על הרזולוציה

והפיקסלים. כשעושים load מהדיסק למחשב אפשר לבחור: ענק, גדול, בינוני, קטן, קטנטן, פיצפון וכ´. כל היתר לא בשליטתי... מה שכן, אני אנסה לעשות load בגודל אחר ונראה איך זה יצא.

למעלה