שאלה למי הגיש בקשה לגרין קארד בארץ

doronf65

New member
מנהל
שאלה למי הגיש בקשה לגרין קארד בארץ

היי, אני עומד לקבל ויזת תושב קבע דרך השגרירות האמריקאית בת"א, בעקבות אשתי שהיא אזרחית. כיון שלשלב הראיון עוד לא הגעתי, השאלה היא, האם כשמגיעים לארה"ב, ניתן לעבוד מייד (כמובן לאחר שנגשים שם לאן שצריך ומקבלים SSN), או שצריך לחכות שבועות ארוכים עד שאפשר לעבוד? מהם השלבים לאחר שמגיעים לארה"ב? שאלה נוספת למי שיודע: כיון שעדיין איננו נשואים שנתיים, אני יודע שמקבלים מין CONDITIONAL GREEN CARD. האם זה משנה משהו מבחינת הזמן שניתן להגיש בקשת אזרחות, או שזה פשוט אמצעי זהירות שלהם על מנת לראות אם אילו נישואי נוחיות?

the other 99

New member
עבודה

אם אתה מגיע עם גרין קארד ניתן להתחיל לעבוד מיד.(כמו שציינת אחרי קבלת SSN לוקח מספר שבועות מועט). עם הגעתך אתה צריך להרשם בלשכת ה SS באיזור מגוריך כדי לקבל את המספר. לגבי שאלתך השניה אנני יודע. אני בשלב הסרת התנאי כרגע.

doronf65

New member
מנהל
תודה, ו...

האם תוכל לפרט מה ההליך וכמה לקח לך משלב הראיון בשגרירות עד השלב בו אתה נמצא?

the other 99

New member
לוח זמנים

אני חי בארה"ב כבר שנתיים. לאחר הראיון ואשרור המסמכים עי ידי הקונסול (הליך של מספר שבועות מועט) זומנתי לקבל את טפסי ההגירה. למעשה דחיתי את קבלת ויזת ההגירה - קרי טפסי הגרין קארד למספר חודשים עד לנסיעה (את האישור קיבלתי במרץ אך נסעתי רק ביולי). את הטפסים מקבלים כחודש לפני מועד הנסיעה. בכניסה לארה"ב אתה עומד בתור של האזרחים/תושבים ומופנה למשרד ההגירה שבשדה התעופה. שם עוברים על המסמכים לוקחים ממך טביעת אצבע עוברים ראיון קצר נוסף (אתה חייב לבוא עם בן/ת הזוג או שהוא/היא חייבים להיות בארה"ב טרם הגיעך) ואתה מקבל חותמת הגירה בדרכון. חותמת זו היא אישור השהיה והעבודה שלך עד קבלת הכרטיס בפועל (ענין של מספר חודשים - עד חצי שנה). על החותמת בדרכון יופע מספר התושב שלך. עם הדרכון אתה פונה (התקנות אומרות תוך השבועיים הראשונים להגעתך) למשרד ה SS. תרצה לעשות זאת מוקדם יותר כיוון שבלי SSN קשה עד בלתי אפשרי לפעמים לצלוח את הבירוקרטיה האמריקאית (חשבון בנק רשיון נהיגה וכו'). את כרטיס ה SS תקבל בדואר תוך שבועיים מיום הגשת הבקשה לכתובת מגוריך בארה"ב. לעבוד אתה יכול מיד עם הגעתך, אתה יכול להציג למעביד את הדרכון עם החותמת ואישור על הגשת הבקשה ל SS ואין בעיה.

doronf65

New member
מנהל
שאלה חשובה!!

אתה בטוח שחייב להיות עם בת הזוג בכניסה?? כי אני מתכנן להגיע קודם ע"מ להסתדר והיא תגיע אח"כ עם התינוק. כששאלנו בשגרירות האמריקאית אמרו שזה בסדר...

the other 99

New member
לפי מה שנמסר לי בזמנו, כן

התכוונתי גם אני להגיע לפני זוגתי אך מכיוון שהיא הספונסרית של ויזת ההגירה (ואני משער שזה גם מצבך) אינך יכול להגיע לפניה לארה"ב. הקונסול הציע לי לנסוע עם ויזת התייר (שהייתה לי) לארגן מה שאני רוצה לארגן לחזור לישראל ולממש את ויזת ההגירה כאשר שנינו נוסעים יחדיו.

doronf65

New member
מנהל
אוקי...

קצת הרגעת אותי, כי הספונסרית שלי היא אחותה של אשתי, שחיה שם, אז כנראה שאשתי לא חייבת להגיע איתי. אשתי לא יכולה לספנסר כי היא היתה בארץ בשנים האחרונות, לכן אחותה הצטרפה כ- co-sponser לבקשת ההגירה. אז נראה לי שזה בסדר, כי על זה התוכניות מבוססות. אני מקווה שאחותה לא תצטרך להיטרד לשדה התעופה לעבור ראיון, אבל זה בעצם כבר דברים קטנים... שאלה אחרת: האם היית במעמד של ויזה מותנה בגלל שהייתם נשואים פחות משנתיים, או שזה לא היה המקרה שלך? מה שאני רוצה לשאול הוא האם העובדה שהגרין קארד "מותנה" משנה משהו לפז"מ של בקשת ההתאזרחות (אולי הפז"מ מתחיל להיספר מקבלת גרין קארד לא מותנה??) או שזה בסדר ונספר 3 שנים מרגע הקבלה של המותנה??

the other 99

New member
הייתי מציע שתברר שוב עם הקונסול

גם זוגתי חייתה בארץ ובעצם לא יכלה להיות ספונסרית יחידה ולכן הייתי זקוק ל co sponser שחי בארה"ב, אך עדיין הינך מקבל את ויזת ההגירה "בזכות" אשתך והיא הספונסרית הראשית שלך. אכן הייתי עם conditional green card למשך שנתיים שבעצם ימים אלו הוארך בשנה נוספת עד ש "הטיפול בבקשת הסרת התנאי יסתיים" (ההארכה לשנה היא הליך פורמלי לחלוטין. הבדיקות כיום קפדניות הרבה יותר ולוקחות זמן ארוך יותר לכן מאריכים לשנה לתת לעצמם זמן לבדיקה). אין לי אינפורמציה ודאית לגבי משך הזמן להגשת הבקשה לאזרחות, אך נראה לי שאין הבדל בין גרין קארד "מותנה" לכזה שאינו "מותנה".כעקרון conditional green card הוא אך ורק מנגנון סינון למהגרים המנסים לקבל מעמד חוקי על ידי נישואים פיקטיביים. בינו לבין גרין קארד "רגיל" אין שום הבדל למעט הצורך בחידושו אחקי שנתיים.

למעלה