שאלה למי שהיגר עם ילדים ביסודי

אולה38

New member
שאלה למי שהיגר עם ילדים ביסודי

שלום רב,
אנחנו אמורים לקבל ויזת PR בחודשים הקרובים (השבוע הגשנו הכל סופית ולפי מה שהסוכן אומר כמעט בוודאות נקבל אותה - תחזיקו לנו אצבעות :).
במידה והכל ילך כשורה, עד אמצע ספטמבר חייבים לנחות אצלכם (המטרה מלבורן).
יש לנו שני בנים שבקיץ הבא יהיו בני 9.5 וכמעט 7.
כמה שאלות:
1- האם זה משנה מתי להגיע? (חשבנו על אוגוסט אבל נוכל כעיקרון מיוני).
2- האם לדעתכם, מומלץ שילכו קודם לבית ספר ללימוד אנגלית ובפברואר כבר יתחילו בבית ספר רגיל או שישר ילכו לבית ספר רגיל? (המטרה ציבורי).
3- אני מבינה שלא אוכל לרשום את ילדיי מראש כי עד שנשכיר בית קבוע, בעצם לא נדע באיזו שכונה נתגורר. האם תהליך ההרשמה הוא מיידי?
4- אשמח לקבל כל המלצה, עצה וסתם סיפורי הגירה עם ילדים בגילאים דומים. שום דבר לא מלחיץ/מפחיד אותי כמו ההתאקלמות שלהם.
נ.ב. אם זה משנה - הם בנים (קצת אינדיאנים :)

אמנון כ

New member
בד"כ ילדים משתלבים הרבה יותר טוב מהמבוגרים

זה מאוד אינדיבידואלי אבל ילדים מתרגלים די מהר ולומדים את השפה במהירות שיא. זה נכון בעיקר לילדים קטנים יותר, אבל ממה שאני ראיתי עד גיל 11-12 בד"כ אין בעיות מיוחדות בקליטה. טינאייג'רים זה כבר עניין יותר מורכב.
&nbsp
מה שכן - בהחלט שווה לתת בסיס כמה שיותר רחב באנגלית. כמה שיותר, כמה שאפשר ובכל מדיום אפשרי - ספרי אודיו, פודקאסטים, ספרים, רדיו, סרטים, שעורים פרטיים, שיחות באנגלים עם מי שרק אפשר, קומיקסים - כל מה שאפשר.
&nbsp
מבחינת השאלות האחרות -
&nbsp
1. שנת הלימודים כאן מתחילה בינואר. יש חופשות 4 פעמים בשנה, אז נסו לכוון להגיע תחילת חופשה שכזו כדי שיהיה קצת זמן להתאקלם. חפשו בגוגל school holiday 2017 victoria ותמצאו מתי התאריכים המדויקים.
&nbsp
2. לא מכיר בתי ספר ספציפיים ללימוד אנגלית לילדים באוסטרליה, אבל אני חושב שיש שיעורי English as a Second Language (ESL) בכמה בתי ספר. צריך לבדוק ספציפית.
&nbsp
3. הייתי מנסה להיות סגור על אזור כללי כלשהו. זה מאוד קשה מרחוק, אבל ייתן לכם כיוון של כמה בתי ספר לנסות ולכוון אליהם. בתי ספר מחויבים לדעתי לפי חוק לקבל ילדים באזור שלהם אבל אני לא בטוח לגבי הרשמה באמצע שנה. אחרי שתחשבו על אזור כללי שווה לבדוק עם בתי הספר באזור באופן פרטני - להתקשר ולברר.
&nbsp
4. כאמור הילדים מתמודדים בדרך כלל הרבה יותר טוב מההורים. סביר שיקחו כמה חודשי הסתגלות לא קלים אבל אחרי כחצי שנה המצב אמור להיות טוב. אין לי סיפור אישי לחלוק אבל אולי לאחרים יהיו.
&nbsp
מה שכן, ומבלי להכיר את הילדים אני חייב לציין ש"אינדיאנים" לא מתקבלים כאן בברכה. יש פה חוסר סובלני מאוד רציני לאלימות מכל סוג. הילדים כאן מאוד רגועים באופן יחסי ומערכת החינוך מקפידה על נימוסים והליכות. כדאי לקחת בחשבון.
&nbsp

madmaxmovie

New member
למה לא ללמוד כבר בארץ?

אני עברתי עם ילדים קטנים לארה"ב והרגשתי הרבה יותר טוב שהגעתי מוכנה והם הגיעו עם בסיס משלהם, שאנחנו הגענו למישיגן יכולנו ללמוד אנגלית כשפה שנייה אבל הם היו ברמה כל כך טובה (גילאים חמש ותשע) שלא היה צורך בשיעור הזה לאורך זמן. ל-WALLSTREET יש כיתות מדהימות לילדים לא ממש מכירה אחרים, מסקר השוק שלי וולסטריט זכו וההימור השתלם, הילדים התחילו לתקן אותי בדיקדוק!!!

JaneLame

New member
אין מצב שהתגובה הזאת היא לא פרסומת

סליחה על השלילה הכפולה.
שפה לומדים פי 1000 יותר מהר אם חיים אותה, לא תוך שלוש עד חמש שעות לימוד בשבוע. כל ההורים בפורום פה יסכימו שכמה שהילדים יותר צעירים, ככה למדו יותר מהר וככה המבטא קרוב יותר למקומיים. מי שמחכה לעבור בגלל ילדים - חבל. יפה שעה אחת קודם.

אולה38

New member
תודה רבה!

עליתי לארץ בגיל 12.5 בלי לדעת אות בעברית..היום אני בעלת תואר ראשון בספרות בהצטיינות ותואר שני במקרא בהצטיינות, אז ידיעת האנגלית שלהם לא מדאיגה אותי..רק עניין ההתאקלמות..

אולה38

New member
תודה רבה! אבדוק אותם.אנחנו חיים בפריפריה , לא בטוחה שיהיה פה

אולה38

New member
תודה אמנון

תודה רבה אמנון על התשובה על מפורטת! גם נתתה מידע חשוב ואחפש את החופשות של בתי ספר באתר..
"אינדיאנים" - עבורי זה ילדים שאוהבים לרוץ יחפים, מאד אוהבים טבע, שמחים ורעשנים..מאד מנומסים ובכלל לא אלימים (ההפך, אנחנו מאד סובלים מזה שהרבה ילדים בבית ספר שלהם דוקא כן אלימים פיזית ומילולית)..כנראה כל אחד והאסוציאציות שלו ל"אינדיאנים" :) אבל תודה שכתבת את התוספת בכל זאת.

אמנון כ

New member
סליחה אם הבנתי לא נכון

אכן מסתבר שיש פרשנויות שונות לנושא. איפה שאני גדלתי, "אינדיאנים" הייתה מילת קוד בין ההורים לילדים שמשתוללים ועושים מה שהם רוצים לעיתים גם באלימות. בגלל זה באמת התפלאתי שהוספת תאור שכזה ואני שמח לראות שלא הבנתי נכון.
&nbsp
אם ככה מהבחינה הזו אוסטרליה תעשה להם רק טוב - המרחבים העצומים, הטבע הפראי והילדים המנומסים הם יתרון גדול לילדים שמחים וחופשיים

אולה38

New member
מחכים בקוצר רוח..

תודה רבה שוב..זה מעניין באמת נושא האסוציאציות..
חברתי לעבודה למשל, כש"כועסת" על הילדים שלה קוראת להם "פפואסים"..
זה מאד גזעני כל השמות האלה, צריך להיגמל מזה..
:)

Commander Data

New member
קחי בחשבון שיש מצב ואפילו בסבירות גבוהה

שישאירו את הילדים שלך כיתה. לא שזה סוף העולם, אבל באוסטרליה מלמדים באנגלית, ואם הם לא קולטים בגלל האנגלית ....(זו בעיה מאד מוכרת פה) הם יאלצו לחזור על שנת יסודית אחת לפחות. לא יעשו לך שום קומבינות וכל מיני שטויות כאלו, פה זה ממש לא עובד.

shnets

New member
קצת הפוך

לא כלכך משנה רמת האנגלית שהילדים יגיעו אתה, תוך מספר חודשים תמצאו את עצמכם נאבקים לשמור על העיברית.
תחשבי יותר בכיוון הזה אם הוא חשוב לך בכלל - יש פה מספר חברים שיוכלו לתת לך עצות לא רעות בכלל.

אצלנו זה הכיוון ההפוך, אז אנחנו משתדלים לדבר איתו אנגלית ומכפילים את זמן המסך אם זה באנגלית.

למעלה