שאלה למי שהצליחו ב-הורדת A1C,,

shron17

New member
שאלה למי שהצליחו ב-הורדת A1C,,

האם לשינוי בדיאטה תהיה השפעה על רמת A1C ?
בבדיקה האחרונה התוצאה שלי הייתה - 8.4 - A1C
השאלה :
איך חוזרים לגובה 6 -A1C ?
אשמח לתגובות.
 

mrkorr

New member
אני חושב שנתנו לך המון עצות ורעיונות בחודשים האחרונים

רובם עסקו ברעיון של הפחתת פחמימות.
אני ממש לא בכיוון של תזונה קטוגנית ולא בעד המהלך של הפסקת פחמימות לגמרי.
אבל להפחית ולהפחית ולהפחית עד כמה שאפשר.
אני זוכר שאת שואלת הרבה על אורז מלא.
בספירת פחמימות זה לא משנה שהאורז הוא מלא... עדיף לא לאכול אותו.
אני בשנה האחרונה מפחית פחמימות בכל פעם שאני יכול.
יש ארוחות צהריים שאני מצליח לעבור בלי פחמימות "כמעט" בכלל.
ה"כמעט" זה בגלל שזה אוכל של העבודה ולפעמים דוחפים סוכר אפילו לסלט...
אבל לא משנה.
השאיפה שלך צריכה להיות מציאת תחליפים מהנים לפחמימה (אני משתמש בטחינה) ולא חיפוש הצדקות לפחמימה (כמו אורז מלא).
חפשי את האיזון שלך בארוחות ותנסי לעשות סוויץ בראש - את לא "חייבת" פחמימות. את רוצה אותן! וכשתודי בזה תוכלי להחליט כמה את רוצה: כף, חצי כף,... אולי בכלל לא. בדיוק כמו מלח, חלב, ו-...סוכר.
וכמובן ספורט - כל אחד והיכולות שלו. אני לא איש מרתונים, אבל על הליכות נמרצות לא מוותר. זה מספיק לי גם להרגשה טובה וגם עוזר באיזון.
אגב, הורדת הפחמימות וההליכות גם הורידו לי את הכולסטרול - אין לי חריגות בתחום הזה.
בהצלחה!
 

shron17

New member
במקום 3 כפות אורז בסמטי,עברתי ל-3 כפות קינואה,פעם בשבוע,,

בהמלצת הדיאטנית.(אגב,היא גם המליצה לי ,על מנה ספגטי אחת לשבוע ,אבל וויתרתי.)
בקשר הוספת טחינה לתפריט,אצלי היא בשימוש יומיומי ,עם סלט ירקות טרי .
&nbsp
אם אוריד את כול הפחמימות ,ואת זה ניסיתי כבר הרמה פעמים,
זה העביר אותי למצב "היפו",(נפילת סוכר ל- 50,) ואז יש לבלוע גלוקוז, כדי לחזור ל-100).
אז לא עדיף לפני "היפו" לאכול כריך מקמח שיפון, מרוח עם אבוקדו ,ולהזריק אינסולין ?
יש כאן משהו שלא מסתדר לי ,הכול משתבש לי ל"היפו "- כשאני במצב של הימנעות לחלוטין מכריך לחם ומשאר הפחמימות .
 

mrkorr

New member
שום דבר לא מחליף התייעצות עם הצוות הרפואי שלך

אם את מורידה פחמימות וזה גורם לך להיכנס להיפו, אז כניראה יש לך יותר מידי אינסולין בגוף.
מה שאומר שהמינונים שאת מקבלת לא מתאימים לתזונה ולסדר היום שלך.
אם את מזריקה ארוך טווח - אולי צריך להוריד בכמות שלו.
אם את נותנת בולוס לפני האוכל - אולי כדאי לתת אותו אחרי.
אפשר גם להזיז את הזמנים של מתן האינסולין לפי דסר היום.
כל אלו צריך שיחה עם צוות רפואי.
רופא/ה + אח/אחות + דיאטנית בפגישה אחת, בחדר אחד, איתך כמובן.
ספרי להם מה את עוברת, ספרי להם את סדר היום ואת הארוחות ותבנו ביחד תוכנית טיפולית טובה יותר.
ומה שלא ברור, אם את כל כך קרובה להיפו כל הזמן, אז איך ה-A1C מעל 8??
כניראה שאת לא ממש קרובה להיפו ורוב הזמן נמצאת באזור ה-200.
שזה אומר שהתיקונים של האינסולין כניראה "אלימים" מידי ואז את בהיפו... אוכלת יותר כדי לצאת מן ההיפו וחוזרת לערכים הגבוהים.
את בודקת סוכר הרבה פעמים? לפי מה שאת מתארת כדאי לבדוק לפחות 4 פעמים ביום אבל בתהחלה אפילו יותר... לפני אוכל - שעתיים אחרי אוכל... לפני אוכל - שעתיים אחרי אוכל...
 

shron17

New member
אתה צודק. משהו כנראה במינון ,,

בכול מקרה ,יש לי תור בעוד שבועיים וחצי, מקווה שהרופא יתקן את המינון.
אגב המדידות שלי בגלוקומטר 10 -12 פעמים ביום, (מרבה למדוד,בגלל החשש ל"היפו".)
הממוצע היומי של המדידות 170 .
&nbsp
לרוב בבוקר בצום הסוכר נמדד בין 90 ל- 120 .
לפני שעה בדקתי (שוב היה "היפו" -65),
&nbsp
לשיפור המצב,אכלתי בננה קטנה ,ואחרי רבע שעה ,1/2 גזר ו1/4 בטטה מבושלת,
כעת מדדתי, ולאחר מדידה- טיפס ל- 160.(כנראה היה "תיקון - אלים" -כפי שציינת.)
&nbsp
(לא בשימוש של משאבה ולא בולוס, אלא שימוש בהזרקה רגילה.)
&nbsp
לסיכום, נחכה ונראה מה הרופא יחליט.
והמון תודה לך ,על תשובתך המושקעת.
&nbsp
 

mrkorr

New member
מינון וספירת פחמימות

במקרה שתיארת ערך הסוכר שלך הוא 65.
100 גרם בננה הם בערך 23 גרם פחמימות.
נניח שהבננה קטנה יותר, נעגל למטה ל-20 גרם פחמימות.
עכשיו, החלק הטריקי הוא לדעת איך לתרגם כמות פחמימות לערך סוכר.
אצלי היחס הוא 1:3. ז"א שכל גרם פחמימה מעלה לי את הסוכר ב-3.
20 גרם פחמימה כפול 3 = 60.
ז"א שאם אצלי יש ערך סוכר של 65 ואני אוכל בננה בעלת 20 גרם פחמימות, הסוכר יגיע ל-125.
וזהו. כאן אני עוצר את התיקון. לא מוסיף עוד.
אם טעיתי, אבדוק שוב עוד שעה-שעתיים ואתקן. אבל לפחות לא אגיע לסביבות ה-200.
הצוות הרפואי הוא המפתח לקבוע את היחס של סוכר - פחמימה ואח"כ זו רק הקפדה שלך.
 

shron17

New member
כאן שורש הבעייה ,,

או כמו שאומרים: "כאן קבור הכלב" -
mrkorr - אכן יפה הסברת,את קצב הקפיצה של הסוכר.
אבל,,
מה שקורה לאחר אכילת הבננה ,,זה שממשיכה לפעול התחושה הפנימית ,
ההיגיון לא משפיע כאן,
אלא ,,הדחף ההישרדותי כנראה, הוא זה ש"דוחף" ,,ומתעורר הצורך לאכול מהר מהר עוד משהו מתוק, כדי לצאת ממצב ה-"היפו" -ומהחולשה המשתלטת על הגוף -
שמא אין די באכילת הבננה ,ולמעשה זהו המוקש,המביא לקפיצה לכיוון ה-160.
&nbsp
אוי,,איזו תחושת חוסר אונים חשים ברגעי ה"היפו", רק שאת זה קשה מאוד לתאר.
בפעם הבאה ,אנסה להסתפק בבננה קטנה,ולבדוק "אם אכן שרדתי ".
ותודה לך על כול ההסבר הברור והמשכנע.
&nbsp
 

mrkorr

New member
מה אוכלים כשיש היפו

לפי מה שאת מתארת את מרגישה את תחושות ההיפו הקשות כבר ברמות של 65.
זה אכן מפחיד ולא נעים.
אולי כדאי במקום הבננה לאכול משהו שייספג מהר יותר...
גלוקוז בטבליות בטעמים שאפשר לרכוש בכל פארם,
חצי כוס מיץ ענבים (או יותר או פחות - תלוי כמה ההיפו נמוך).
מיץ הענבים, אפילו "תירוש" זה של הקידוש, נספג מהר ומעלה את הסוכר כמעט מייד.
 

תומרונתם

New member
מנהל
לאכול במידה בזמן היפו זה משהו מאוד מאוד קשה

ולפעמים צריך הרבה מאוד משמעת עצמית, והכרות עם עצמך, כדי באמת להיות מסוגל להגיד לעצמך: זה בסדר, הסוכר עולה, גם אם זה לוקח עוד כמה דקות, אני יכול לחכות.
&nbsp
כמו שאמר מכובדי, לפעמים עדיף לקחת טבלית גלוקוז ולדעת בדיוק כמה היא מעלה אותך ושזה קורה מיד, מאשר לאכול בננה - שזה יופי של פתרון, אבל עלול לקחת קצת יותר זמן להשפיע.
 

shron17

New member
שכחתי לציין שיש לי סוכרת 1 ומשקל 50 ק"ג,,,

והגובה 1.68
לכן הורדת פחמימות די בעייתית למשקל זה.
 

tulkin

New member
לא בעייתית בכלל.

בשנה האחרונה לא ירדתי בכלל, ובחודש האחרון אפילו עליתי 3 ק"ג.
גם בתזונה דלת פחמימות, אם אוכלים הרבה אז מעלים משקל. מה שיפה, זה שאין סיבה להימנע מאכילה מרובה - זה לא מעלה סוכר בדם. אפשר להישאר עם מינונים נמוכים יחסית של אינסולין, ולאכול יותר.
&nbsp
אם יש בעיה, היא בעיה בפתיחות לשינוי שכזה, ובנכונות לוותר על מאכלים והרגלי אכילה ישנים, שאולי יש בהם צורך פסיכולוגי, אך ממש לא צורך פיזיולוגי
 

shron17

New member
tulkin - אפשר לקבל דוגמא למה שאתה כותב ? ,,

כלומר לאיזה פחמימות התכוונת ,שאם אוכלים מהם הרבה , מעלים במשקל ?
&nbsp
 

tulkin

New member
חלילה. לא התכוונתי שאוכלים פחמימות.

בדיאטה דלת פחמימות לא אוכלים פחמימות. הגוף לא זקוק להן.

כדי לעלות במשקל, אם רוצים, אוכלים יותר שומן. האפשרויות רבות מספור, אם כי לצערי הדמוניזציה שעבר השומן ב40 השנים האחרונות גרמו לתעשיית המזון להפסיק לשווק ולייצר מוצרים עתירי שומן כמו שהייתי רוצה. מקווה שזה ישתנה בקרוב.

כדאי לנסות לבחור במוצרים שהם דלי חלבונים/פחמימות במקביל להיותם עתירי שומן. לכן שקדים ואגוזים ואבוקדו כדאי לאכול במידה (יש בהם יחסית הרבה פחמימות, אבל די הרבה שומן, אז הם בסדר כל עוד לא מגזימים).
אפשר להכין חביתות/שקשוקה מחלמונים של ביצה מטוגנים בהרבה חמאה/שמן זית/שמן קוקוס (במקרה של שקשוקה, אפשר להוסיף גבינה קשה שמנה מעל 30% שומן וקצת תרד כדי לקבל שקשוקה תרד מצויינת עם הרבה שומן וכמעט בלי פחמימות. רצוי להשתמש בעיקר בחלמונים (ולזרוק את החלבון של הביצה, שמכיל, כמה מפתיע, כמעט אך ורק חלבון)

יש כמובן המון אפשרויות נוספות. מי שאוכל ירקות יכול לתבל את הסלט בהרבה שמן זית, במקום רק תיבול סמלי. זה יגדיל את כמות השומן הנצרך ושמן זית הוא טעים ובריא בטירוף
 

berdoron

New member
לדעתי כן

אני אובחנתי לפני כ3 חודשים פלוס הA1C היה בסביבות ה11
כיום לאחר טיפול תרופתי של כדורים וזריקת לנטוס פעם ביום הA1C עומד על 5.7
אני עשיתי שינוי בתוזנה אבל לא משהו דרסטי
 
למעלה