שאלה למי שיודע

ASAFFF41

New member
שאלה למי שיודע

אני מתלבט בין לימודי מדעי המחשב במכללה למנהל לבין לימודי מדעי המחשב במכון הטכנולגי חולון (HIT). כמו שהבנתי (אם זה לא נכון אז תקנו אותי) למכללה למנהל יש שם ויוקרה גדולים יותר באופן כללי מכיוון שהם הכי טובים בתחום החשבונאות ואולי במקצועות נוספים. מצד שני לגבי תחום מדעי המחשב ספציפית רמת הלימודים בHIT טובה יותר. (ע"פ דירוג המועצה להשכלה גבוהה). עכשיו השאלה שלי היא אם מעסיק מחפש לקחת עובד על מה הוא יותר יסתכל? הוא יקח את הבוגר מהמוסד עם השם היותר יוקרתי (גם אם המוסד השיג את השם בגלל מקצועות אחרים) או שהוא יסתכל על מקצוע מדעי המחשב ספציפית ויבדוק את הדירוג לגבי המקצוע בדירוג המועצה להשכלה גבוהה ויקבע לפי רמת הלימודים? יכול להיות שבאופן אוטומטי המוסד עם השם המוכר יותר ימשוך אותו?

vinney

Well-known member
המעסיק יסתכל על מה שהוא מכיר

ורוב הסיכויים שבעיניו גם זה וגם זה יהיו חידה באותה המידה. למה אתה לא הולך לאקדמית ת"א יפו?

ASAFFF41

New member
תשובה

זה העדיפות הראשונה שלי אבל אין לי נתונים מספיקים.

ASAFFF41

New member
הבנתי שיותר לומדים בבית וזה פחות מסגרת

אני פחות מעדיף את זה.

lyla10

New member
אני חושבת שיש משקל למקום הלימודים..

ובגלל זה צריך ללמוד במוסד שנחשב בשוק ושיש לו שם טוב ו"יוקרתי". מהבחינה הזאת ומבחינות נוספות הייתי ממליצה לך על המכללה למינהל, כי הם אכן נחשבים למוסד אקדמי שלא נופל מאוניברסיטאות- ולכן גם ייתחסו אלייך בהתאם לאחר התואר, בנוסף החוג של מדעי המחשב במכללה נחשב לחוג ממש טוב, יש להם מסלול שחבר שלי נמצא בו שהוא מסלול של יזמות טכנולוגית- בעזצם זו פתיחת דלת לעולם הסטארט- אפ, יש צוות של מומחים שמלווים את הסטודנטים עם הרעיונות החדשניים שלהם (כמו התכנית "הכרישים") וזה מסלול ממש מגניב! וכמובן שיש עוד מסלולים..

vinney

Well-known member
מדעי המחשב במכללה למנהל לא ממש נחשב לחוג

טוב, וזה בלשון המעטה.

iiddoo

New member
מצטרף

אני לא יודע עד כמה השם שלהם רע, אבל הוא בטח לא מהמובילים ובוודאי שהם נופלים מהאניברסיטאות באיכות התואר וביוקרתו. המכללות ששמעתי עליהן דברים טובים {ואני גם עובד עם סטודנטים ובוגרים שלהן} אלו המכללה האקדמית בת"א והבינתחומי.

אריק109

New member
אני עדיין מתלבט בין 2

אבל אני חושב שכבר הכרעתי , התלבטתי בין הפתוחה לאקדמית, עבורי בתור בחירה ראשונה הפתוחה ניצחה... יש לה המון יתרונות. אומנם התואר קשה יותר אבל לכן גם יוקרתי יותר, אם נניח לא ילך לי אז אני אלך לאקדמית אבל רק לאחר שניסיתי את מזלי בפתוחה, מה לעשות תואר כבד יותר, ושאף אחד לא יבוא ויאמר לי שהרמה בפתוחה נופלת מזאת של אונ תל אביב או שאר האוניברסיטאות... זה לא בהכרח נכון... עובדה שמקבלים גם באונ תל אביב וגם בטכניון נקודות בונוס על הרבה קורסים שנלמדו בפתוחה זה כבר אומר משהו.. בכל מקרה אני מקנא בויני שסיים בפתוחה מקווה לסיים גם אני. רק שהיום התואר הוא קצת יותר קשה ממה שהוא היה בעבר מאז שהוא שונה לBSC אבל כנראה גם שווה יותר. וזהו בעיקרון... רציתי גם ללכת לאקדמית אבל החלטתי לא ללכת נכון לעכשיו מ2 סיבות: 1. תואר של מכללה 2. יפריע לקבלה בתואר שני במיוחד ולא בהכרח לעבודה... לא נראה שלי שבמכללה לומדים את החומר בצורה מקיפה כמו באוניברסיטה ... למי שרוצה להמשיך לתואר שני זה עלול להוות בעייה.. מי שרוצה רק לעבוד התואר של המכללה מספיק טוב לדעתי. כי בכל מקרה רוב החומר המוסף בתואר של האונ לא שווה יותר מיידיי מבחינת עבודה... ככה ששניהם טובים אבל מי שרוצה להמשיך לתואר שני עדיף לו בפתוחה...

vicz

New member
אני מרגישה מאוד לא בנוח עם ההמלצות שלך

סטודנטים ובוגרים של או"פ לא נוהגים להמליץ בצורה גורפת על או"פ. לא בגלל שהם לא מרוצים אלא בגלל שזה לא מתאים לכל אחד. 1. לא כולם יכולים ללמוד את החומר ללא הסבר מפורט. 2. לא כולם יכולים ללמוד ללא מסגרת. 3. לא כולם יכולים לתכנן את הלימודים שלהם כך שהתואר יסתיים מתישהו. לכן אנחנו תמיד ממליצים לאנשים שמתלבטים לגבי הפתוחה לקחת קורס אחד ולראות עד כמה זה מתאים להם. ובכלל אני חושבת שאתה לא יכול לתת עצות עד שלמדת קורס אקדמי אחד במדעי המחשב באו"פ.

נופרבלע

New member
אני מסכימה עם vicz

אתה אומר פה דברים בלי ביסוס בעיה להמשיך לתואר שני באונ' WTF? אל תכליל את כל המכללות דבר ראשון,דבר שני אני מכירה הרבה אנשים עם ממוצע גבוה שהלכו ועשו תתואר השני שלהם ב*טכניון* לא בא"ופ(וזה לא בנימה של זלזול) אחרי שהם סיימו את התואר שלהם במכללה מסויימת. ואני לא חושבת שמישהו שלמדת קורס אחד במדעי המחשב איפשהו ולאו דווקא באו"פ יכול לתת עצות.

אם אלה ההתלבטויות שלך...

אני באמת לא חושב שיש לך במה להתלבט. אפילו אם הייתי חושב שהם באותה רמה, עדיין הייתי הולך למכון הטכנולוגי בחולון ולו רק בשביל השיקול הכספי. (שכ"ל במכללה למנהל פי 3 יותר מ-HIT). אבל אני ממש לא חושב שהם באותה רמה, אני חושב שהרמה של HIT יותר טובה, ודו"ח המועצה להשכלה גבוהה ללימודי מדעי המחשב (שפרופסורים - יודעי דבר כניראה יותר מרוב אנשי הפורום אם לא כולם - כתבו) מסכימים איתי.

למעלה