שאלה למי שילדה בניתוח קיסרי

rama1

New member
שאלה למי שילדה בניתוח קיסרי

ילדתי את נעם המתוק שלנו לפני חודשיים וקצת, הייתי 18 שעות בחדר לידה, התחילה לידה פעילה ובסוף זה הסתיים בניתוח קיסרי
אבל לא על זה רציתי לשאול אלא על החתך וההרגשה, עד היום עבר כבר מספיק זמן להחלמה, אבל עד היום אני לא מרגישה את האזור של הבטן התחתונה במקום של החתך פשוט אין לי הרגשה, כאילו יש שם עור מת, אני יכולה לצבוט שם, לחטוף מכה, או דקירה וזה לא מזיז לי, כאילו זה לא חלק מהגוף שלי יותר... זה הגיוני??? מישהי חוותה את זה פעם??? התחושה אמורה לחזור אי פעם?? ועוד שאלה קטנה - בישבן הימני שלי יש איזורים כואבים ומעקצצים, גם הוא לא חזר לעצמו טוטאלית - זה היגיוני - יכול להיות שזה מהאפידורל?? אודה לכל תשובה

nubi

New member
מה שאת מתארת

לגבי חוסר התחושה באיזור החתך הוא תקין לחלוטין. החתך מתרפא ולמעשה נוצרת רקמת צלקת, שלא מקבלת עיצבוב כמו שאר העור שמסביב. יכול להיות שהצלקת תצטמצם ותתכווץ ואז האיזור עם חוסר התחושה יקטן, ויכול להיות שישאר ככה. זה הכל לפי נטיית הגוף שלך - אם נוטה להצטלק או לא.

טיפוטף

New member
בוודאי. זה משתפר אחרי כמה חודשים

בהדרגה אבל נשארת בסוף פיסה צרה "מתה" ללא תחושה. מדובר ממש בשני ס"מ או משהו כזה.

rama1

New member
איך אפשר לדעת

איך יגיב הגוף שלי?? אין לי הרבה צלקות גדולות בגוף יש לי אולי 2-3 ממש קטנטנות, אבל זאת צלקת ע-נ-ק-י-ת!!! אני לא חושבת שיש סיכוי שהיא תחלים ותתייפה אי פעם

אדר שלי

New member
אחותי לקיסרי! ../images/Emo141.gif

לפי מה שאני מרגישה וגם הבנתי, אזור מסויים סביב הצלקת נותר ללא תחושה - לעד. אצלי שמונה חודשים אחרי עדיין אין תחושה ואני לא מצפה שלה שתשוב. נראה לי שזה חלק מהתופעות של ניתוח קיסרי ואין מה לעשות, בדיוק כמו הצלקת שתישאר לנו תמיד שם. לגבי העיקצוצים בישבן - זה לא מוכר לי ושווה לבדוק את זה עם הרופא שלך, אפילו עם רופא המשפחה.

T noki

New member
אני יותר משנתיים אחרי ועדיין האיזור

לא חזר לעצמו לגמרי. התחושה של חוסר התחושה באיזור הצלקת הולכת ומשתפרת, אבל עדיין בחילופי עונות או סתם ככה יש ימים שזה רגיש או מגרד. הסיבה לחוסר התחושה היא שנחתכו עצבי תחושה בעור המעצבבים את האיזור וההחלמה היא הדרגתית ואישית לכל אחת. בקשר לעקצוצים בישבן - זה יכול להיות קשור לאפידורל, ואמור להשתפר בהדרגה גם כן. אם לא - תלכי להבדק. זה גם יכול להיות קשור לדברים אחרים, אבל יש דיווחים כאלה בגלל אפידדורל, כולל נימול ברגליים ועוד.

למעלה