שאלה למי שילדה בשבועות 35-36

נעמה1116

New member
שאלה למי שילדה בשבועות 35-36

שלום לכול
קופצת לכאן מפורום הריון מרובה עוברים.
שבוע 28 תאומים, בעברי שני קיסריים, והנקות ארוכות.

היום הרופא אמר שעקב הקיסריים הקודמים, וטפו טפו שהכל יהיה בסדר, הוא ממליץ על ניתוח סביב 35+, 36+,

מבחינת ההנקה - הרפלקס של ההנקה תקין? או שצריך ללמד אותם לינוק? האם קשה יותר להניק מאשר תינוק בשבוע 37?

שאלה של מי שלא ממש מבינה

אני לא רופאה ולא מתיימרת להיות כזו אבל למה בשבוע 35 או 36 ומה המניעה שבמידה ובעזרת ה', לא יווצר צורך, שיקבעו את הניתוח לשבוע 38 ? הרי כל יום נוסף שלהם בפנים עוזר להם לגדול ולהיוולד יותר כשירים, לא ? (מקווה שיכנסו מומחיות לעניין לעזור לך עם מה ששאלת)

mirb1

New member
אני גם לא מומחית..

אבל הרופא שלי ועוד רבים שמבינים בעניין מדברים על שבוע 37-38 כשבועות האידיאלים ליילד תאומים לא זהים,
במקרה של תאומים זהים הוא אכן טוען שכדאי ללדת בסביבות שבוע 36..

אצלך הם זהים או לא?

בכל מקרה, יכולה לשתף שאני ילדתי ב37+2 והקטנטנים נולדו 2.300. ההתחלה הייתה מאוד קשה כי היה להם קשה לתפוס (הקטנצ'יק נעזר בפיטמת סיליקון) והם התעייפו מהר מאוד, לאט לאט המצב השתפר בעיקר שהגיעו ל3 קילו הרגשתי שינוי וגם נגמלנו מהפטמת סיליקון..
היום בני חודשיים בדיוק ויונקים כמו גדולים :)
המשך הריון תקין ושתהיה לידה טובה והתאוששות קלה!

לידה מוקדמת

הי נעמה

ברוכה הבאה למשפחה הכפולה שלנו :)

זה שיש לך נסיון ארוך בהנקת הגדולים - מאוד יכול לעזור גם הפעם.

אני הייתי ממליצה להתייעץ עם עוד רופא כדי לקבל עוד חוות דעת.

לא הייתי רוצה לקחת על עצמי אחריות בייעוץ בנושא כזה.

לגבי ההנקה -

רפלקס ההנקה כבר קיים בשבועות האלה, אבל - לרוב בשבועות כאלה - הם נולדים קטנים וזה מה שמקשה על התחלת ההנקה. שילוב של שבוע מוקדם יחסית ומשקל נמוך מקשה לפעמים על התפיסה והיניקה.
זה מאוד תלוי בתינוק - יש תינוק שיצא בשבוע מוקדם וידע לינוק מהרגע הראשון כאילו קרא את כל הספרים בנושא כבר ברחם ויש אחד שיצטרך קצת יותר עזרה.

בכל מקרה - שיהיה הרבה בהצלחה,
אשמח אם תספרי אם קיבלת עוד חוות דעת וכמובן שתבואי לבקר אחרי הלידה.

היי נעמה

בהמשך לדברים שכתבה הדר, אני חושבת שכדאי לך להתכונן להנקה ולמצוא יועצת שתוכלי להזמין במידת הצורך, וכן התארגן על משאבה שתוכלי לשאוב ולתת חלק מהארוחות בבקבוק כדי להקל עליהם.

זה כמובן לא מחייב ויכול להיות שהכל ילך חלק

חוץ מזה אני גם חושבת שכדאי לך לקבל חוות דעת של רופא מומחה נוסף.
אם אין סכנה לאם או לעובר למה ליילד לפני הזמן?
מאיזה סיכון הרופא שלך חושש ?
בכל אופן בהצלחה

למעלה