שאלה למי שיש ניסיון עם כלב + חתול בבית

שאלה למי שיש ניסיון עם כלב + חתול בבית

בסיבוב הקודם אימצנו גור כלבים כשהחתולה שלנו (בת שנתיים מעוקרת) הייתה בוגרת וזה היה סיוט. נפרדנו והחיות נשארו אצל גרושתי כי הייתי נוסע הרבה לצורך עבודה. הבאת הגור הוציא ממנה את כל הרע והרבה זמן ניסתה לטרוף אותו.

הדברים השתנו מבחינת עבודה ואני רוצה שוב חיות. תכננתי הפעם לאמץ קודם כלב כי הם יותר סלחנים ונוחים. הווטרינית שלנו אומרת שזה לא משנה ויכול להיווצר גם מצב הפוך. עניין של מזל (אופי). האמנם? די מדאיג.

Yukita

Active member
מנהל
אכן יש קשר לאופי

אופי תמיד חשוב. עם זאת, אפשר קצת לנסות להסתכל על התמונה הרחבה ולשפר סיכויים. איך משפרים סיכויים?
&nbsp
1. אפשר לאמץ כלב שכבר ידוע כי הוא מסתדר עם חתולים. בעמותות רבות יש מערך אומנה, באימוץ מאומנה לעיתים ניתן לדעת מראש דבר כזה.
&nbsp
2. ניתן לעבוד בהכללה גסה עם ההנחה שאכן כדאי לאמץ קודם כלב, כי חתולים הם על פי רוב יותר טריטוריאליים ולכן אולי יהיה קל יותר להביא חתול לבית שיש בו כלב מאשר להיפך, בהנחה שהכלב עצמו לא מתגלה כטיפוס אובר-טריטוריאלי.
&nbsp
3. כמו בסעיף 1, אפשר לאמץ חתול מבית אומנה שבו יש גם כלב. יש לציין הן לגבי 1 והן לגבי 3 שמדובר בשיפור סיכויים, לא בודאות 100%, כי חתולים וכלבים יודעים יפה מאוד להבדיל בין פרטים ולא רואים את כל הכלבים או החתולים האחרים כמקשה אחת.
&nbsp
אצלנו יש גם וגם, לא נרשמו בעיות מיוחדות. אצלנו הכלבים לא הגיעו כגורים אלא כבוגרים, ונראה לי שחתול קל לו יותר עם כלב בוגר מיושב בדעתו מאשר עם גור נרגש שמשגע אותו ורודף אחריו (גם אם רק מתוך רצון לשחק).

למעלה