שאלה למי שלמד/ה ע.ס קלינית באוני' ת"א

noname2008

New member
שאלה למי שלמד/ה ע.ס קלינית באוני' ת"א

שלום,
אשמח לתשובה ממי שלמד/ה או לומד/ת כעת לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית באוניברסיטת ת"א.
אני שוקלת להירשם למסלול של טיפול במצבי לחץ וטראומה, ושאלותיי הן:
1. האם צריך לעבור הכשרה מעשית (לימודי שדה) או שמספיק שאעבוד בחצי משרה בתחום ברה"ן במהלך הלימודים?
2. האם תכני הלימוד מעניינים והאם הם נותנים כלים פרקטים לעבודה בשטח?
3. כמה פעמים בשבוע התקיימו הלימודים?
תודה!
 
תשובות

אני לומדת במסלול הקליני ילד ונוער, אבל מכירה מעט את המסלול של טראומה.
1 - כן. אין הכשרה מעשית מטע האוניברסיטה, מצופה ממך שתעבדי במקום בו תוכלי לטפל פרטנית.
2 - אני לא יודעת לענות לך. אני כן יודעת ששנה שעברה היה דגש רב בקורסים על הלם קרב ופחות על תחומי טראומה אחרים. אבל, לשנה הקרובה כבר הוסיפו עוד הרבה קורסים חדשים עם מרצים מעולים.
3. פעמיים בשבוע, אם את לא עושה תזה אפשר לנסות לרכז את זה ליום אחד. בשנה השנייה זה יום אחד בשבוע.
 

noname2008

New member
תודה רבה לך על תשובתך! יש לי שאלות נוספת...

אשמח אם תוכלי לענות לי.
האם במסלול של ילד ונוער חייבים לעבוד עם ילדים או נוער במהלך הלימודים? (אני עובדת עם נפגעי נפש בגילאי 25-32).
האם הלימודים מעניינים אותך?
ראיתי במידעון לסטודנט באתר של האוניברסיטה, שבמסלול ללא תיזה צריך לבחור 11 קורסים לסמסטר, מתוך הרשימה (חלקם נלמדים בסמסטר א' וחלקם בסמסטר ב'), בנוסף לכ-4 קורסי חובה. זה נראה לי המון קורסים! יכול להיות שלא הבנתי נכון ושהכוונה היא ל-11 קורסים לשנה?
תודה!
 
היי

במסלול של ילד ונוער חייבים לעבוד עם ילדים/נוער. את יכולה גם להתנדב אם את לא יכולה לעשות זאת במקום עבודתך, אבל חובה שיהיה לך לפחות מטופל אחד מתחת לגיל 18 בשנה השנייה של הפרקטיקום.

האם הלימודים מעניינים - תראי, אני למדתי כבר שנתיים של טיפול בילדים ונוער ביחידה ללימודי המשך בבר אילן, וכפי שציפיתי מראש, רוב הדברים די חוזרים על עצמם (כך גם מספרות חברות שלמדו איתי באותו מסלול ואח"כ המשיכו ללמוד תואר שני קליני בבר אילן).
יש קורסים מעניינים יותר ויש קורסים מעניינים פחות. זה מאוד אישי ויש חילוקי דעות די גדולים בין הסטודנטיות לגביי מה יותר מעניין ומה פחות...

לגביי מספר הקורסים אותם בוחרים כלומדים במסלול ללא תזה - אין לי מושג, כי אני עושה עם תזה.
 

sher2004

New member
אני לומדת במסלול לחץ וטראומה עם תזה

הלימודים התקיימו פעמיים בשבוע( ימים שני ורביעי), אבל מהשנה הבאה את תוכלי לבחור בין יום אחד (רק מהסמסטר השני בשנה הראשונה) ליומיים. לגבי הכשרה מעשית- היא נעשית במקום העבודה שלך וחצי משרה בהחלט מספיקה. בשנה השנייה התחלתי בלימודי הפרקטיקום ואז יש לך בחירה בין CBT, קליני או מערכתי. מדובר בקבוצות קטנות של סטודנטים ואז גם יש את המקום להתייעץ עם המרצה או הקבוצה.
לגבי התכנים- יש קורסים יותר מעניינים ויש פחות, בגלל שאני עושה תזה אז מבחר הקורסים מהם יכולתי לבחור הוא מאוד מצומצם. מאוד אהבתי את הקורס "ילדים במצבי טראומה" עם ד"ר חממה ליאת ואת הפרקטיקום של הCBT.
 

noname2008

New member
תודה לך על תשובתך! יש לי שאלות נוספת...

אשמח אם תוכלי לענות לי.
האם בלימודי הפרקטיקום בשנה השנייה התנסית ב-CBT במסגרת מקום עבודתך או שנדרשת לעבוד במקום נוסף? האם בתום הלימודים תקבלי תעודה נפרדת על לימודי CBT שתאפשר לך לעבוד בשיטת התערבות זו באופן פרטני, אם תרצי?
יש לי ניסיון של שנתיים בתחום ברה"ן (אני עובדת בדיור מוגן), האם לדעתך הניסיון בעבודתי יחשב לצורך קבלתי ללימודים או שנדרש ניסיון בטיפול בטראומה?
תודה!
 

sher2004

New member
הפרקטיקום הוא במקום העבודה שלך

בבקשה להתקבל למסלול את צריכה לכתוב איך עבודתך מתקשרת לעיסוק בטראומה, אני כתבתי שאני עובדת עם ניצולי שואה. לא ניתנת תעודה נפרדת על לימודי הCBT מכיוון שמוקד הוא טראומה ולא למדנו לעומק את שיטת הטיפול הזו.
 
למעלה