שאלה למי שמבין קצת במצתי זיפו

hiawf

New member
שאלה למי שמבין קצת במצתי זיפו

קיבלתי כמתנת גיוס לא מזמן מצת זיפו.. ממש יפה משופשף... משהו פיצוץ..מצת בןן זונה.... אני מטפל בו מצויין.. אך..לי מה שהבנתי ..המצת אמור להידלק תמיד בפעם הראושנ.. ולמרות שהוא מתודלק והכל.. עדיין לוקח כל פעם פעמיים שלוש ... בהתחלה לפחות... בהדלקה ראשונה כאילו.. השאלה שלי היא ..אם יש משהו או טיפים שאתם יכולים לתת לתפעול טוב יותר.. או שזה פשוט בגלל שהוא חדש??? הבנתי שאני אמור לשים אותה תמיד כלפי מטה כדי שהנוזל יירד ואני עושהזאת..ועדיין..

JustThomas

New member
תבדוק מה שלום האבן.

כשאתה פותח מלמטה, יש בורג קטן - אם תפתח אותו תגלה קפיץ שבסופו יש חתיכת מתכת שעליה אתה אמור לשים אבן קטנה (חבילה של בערך חמישה אבנים עולה כמה שקלים בודדים) בקשר לנוזל, תוודא שזה בנזין לבן תמיד. (לא חייב להיות תמיד של זיפו - אני משתמש בבנזין לבן אחר, הוא עובד מצוין, רק תוודא שהוא מתאים ל Wick Lighters כמו הזיפו) תהפוך את המצית, תשפריץ קצת מתחת לספוג הקשיח, עד שאתה רואה שהסוג כולו לח. אם הגלגלת בכלל לא מסתובבת, או מסתובב רפוף מדיי ואין ניצוץ, תבדוק מה שאמרתי לך עם האבן. עם עדיין יש בעיה, תנסה להעלות תמונה ואני אראה

hiawf

New member
אבן חדשה ויש ניצוץ מעולה כל תקין

ממה שאמרת..וברור שיש דלק אחי עשית ממני ממש מפגר... תחשוב בכיוון יותר טכנמי אולי

JustThomas

New member
אז לא הבנתי, פועל או לא?

תבדוק אולי את הפתיל. אם הוא מפוחם לגמרי תמשוך אותו עם פינצטה בקצת כוח, עד שיצא פתיל נקי מלמטה, ותגזור את הישן בגובה של הארובה. מצאתי עמוד עם סרטונים מעולים לתחזוק של הזיפו, אם אתה רוצה לראות איך עושים הכל.

hiawf

New member
גבר, מה לא הבנת? לא קראת את הבקשה ש

לי... המצת חדש! דנדש! הכל פתיל לא מפוחם בשיט.. פשוט הבנתי שכל הקטע של הזיפו הוא שבכל מצב היא תדלק בהדלקה הראשונה.. ולא בינתיים לא ככה.. לפעמים פעמיים לפעמים שלוש לפעמים פעם אחת... אז השאלה..האם זהמציתוס מפגר או שזה אמור להיות ככהאחרי שהיא משתפשפת קצת או משהו כזה?

JustThomas

New member
אה... סליחה.

בעיקרון גם הזיפו שלי כחדשה לא עבדה על ההתחלה תמיד, כנראה הדלק עו דלא נספג בכל המצית, לוקח לזה קצת זמן. אבל היא בסדר בסה"כ, אני מאמין שזה יסתדר.

למעלה