שאלה למי שמבין

TEKTEL

New member
שאלה למי שמבין

מה ההבדל בין תואר B.A לבין תואר BSc

1ca1

New member
לא נכון, ויני ההבדל הוא שתי אותיות :)

ולשואל המקורי, BSc - בוגר במדעים - לבוגיר המדעים המדוייקים BA - בוגר ב"אמונויות" (שאת זה מקבלים כולם חוץ מלמשל עו"ד או רופאים וכו') בטכניון למשל המסלול התלת שנתי במדמ"J מקבלים BA והארבע-שנתי מקבלים BSc. בעברית למיטב ידיעתי מקבלים BSc, ויש מקומות שמקבלים BA על מדעי המחשב, בתאכלס, אין הבדל (בחלק מהמקומות משמעו של הBSC עוד נ"ז (למשל שנת לימוד בטכניון), אבל יש מקומות שבהן אין הבדל, וזה פשוט משתנה לפי איזה מקום יושב מדמ"ח תוך האוניברסיטה).

vinney

Well-known member
בטכניון התלת שנתי זה BSc כבר

כמה שידוע לי אין שום הבדל חוץ מסמנטיקה, שניהם זה תואר ראשון. כל המעבר - זה הבדל בתוכניות, לא באותיות.

TEKTEL

New member
אתם יודעים אם יש מכללות שמקנות את התואר הזה ?

חוץ מאוניברסיטאות כי נראה לי שיהיה לי בעיה עם תנאי הקבלה

vinney

Well-known member
איזה?

במדעי המחשב? כן, מלא מכללות, וכל האוניברסיטאות (כולל הפתוחה שאין בה כלל תנאי קבלה). באיזה אזור הארץ אתה רוצה ללמוד?

vinney

Well-known member
במרכז יש מלא

יש את המכללות המסובסדות (עם שכר לימוד כמו באוניברסיטה) - המכללה האקדמית ת"א יפו, המכון הטכנולוגי בחולון, מכללת אפקה, מכללת נתניה, ובטח יש עוד יש את המכללות הפרטיות (והיותר יקרות) - הבינתחומי בהרצליה, המכללה למנהל, מכללת ישראל באור יהודה (השלוחה של דרבי לשעבר), שנקר ובטח יש עוד, ויש את האוניברסיטה הפתוחה (עם כמה מרכזים גדולים ברמת אביב ורמת גן), כמובן, בנוסף לאוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר אילן ברמת גן. מבחינת המכללות - היותר מומלצות הן האקדמית ת"א יפו והבינתחומי.

למעלה