שאלה למי שמבינה באיפור...

שאלה למי שמבינה באיפור...

אני חושבת ללמוד איפור באיל מקיאג'. הבעיה היא, העבודה אחרי הקורס. הם אמנם מבטיחים עבודה- או בחברה עצמה, או בלקוחות שהם מתעסקים איתם- אבל השאלה שלי היא עד כמה השוק הזה רווי ועד כמה אפשר לסמוך על הבטחה שלהם לעבודה. אשמח לקבל תשובה.

Savage Garden

New member
../images/Emo20.gifאמנם השוק הזה רווי

אבל תמיד בכל תחום יש מה שנקרא "כוכב עולה"...את יודעת.. זה שמציג כשרון אדיר, ייתכן ואת אחת מאלו, חברות כמו איל -מקיאג, שלי גפני וכ"ד אכן מציעות אפשרות לעזרה במציאת עבודה, אינני יודעת האם הן מתחייבות , את צריכה לבדוק היטב לפני כל צעד שכן לאחר הלימודים תצטרכי לעשות משהו עם התעודה, פרט לאפר את חברותייך הקרובות\בנות משפחתך..וייתכן שהעיסוק יהיה כרוך בהוצאה כספית,פתיחת מכון או אפילו קניית ציד שמסתכם בכמה וכמה אלפי שקלים. בהצלחה!

שש שבע

New member
אי אפשר

לסמוך על הבטחה שלהם כמה מקומות עבודה הם יכולים לספק כל שנה?

אז זהו,

שהם אומרים שרוב אלה שפונים ללמוד אצלם הם בכלל קוסמטיקאיות או אנשים שרוצים לדעת לאפר את עצמם, או כאלה שלא מעוניינים לעבוד בזה אלא רק לכיף. 40 אחוזים כן מחפשים עבודה, ואותם משלבים בחנויות הרשת, בסוכנות מאפרים של החברה, במדיה- תוכניות שעובדות עם החברה ועוד. בחוזה הם מבטיחים עבודה.

Savage Garden

New member
../images/Emo20.gifאם כך, וזה מה שאת רוצה לעשות,

אז אין לך מה להפסיד, עצה קטנה, תקראי בחוזה גם את האותיות הקטנות, (אני בספק שהם מתחייבים לספק לך עבודה)

siv30

New member
צריך לקרוא היטב את חוזה ההתקשרות

לא מזמן פורסם פס"ד שבו תובעת טענה שהיא באה ללמוד דוגמנות בסוכנות מסויימת רק בגלל שהיא השתכנעה שהם יספקו לה עבודה. מאחר והסוכנות לא סיפקה לה עבודה היא דרשה את דמי הלימוד + פיצויי. כמובן שהיא פנתה אליהם מספר פעמים כדי שיעמדו בהבטחה שלהם וכמובן שחלפה תקופה לא מבוטלת בה הם לא מצאו לה עבודה ולא הראו סימנים שהם מתכוונים למצוא לה אחת (כמו להפנות אותה לאודישנים). בית הדין תמך בעמדה שלה וחייב אותם להחזיר לה את הכסף שהיא שילמה על הקורס ועוד פיצוי. אני לא הייתי סומכת על ההבטחות בע"פ אלא חותמת איתם בכתב על הנושא שתוך פרק זמן של X זמן הם מתחייבים למצוא לך עבודה או לחילופין לפצות אותך בפיצוי מוסכם.

אני יודעת... מדובר בסוכנות סטטוס

וחברה שלי חתמה איתם עם חוזה כזה ואין לה עבודה מאז, לפני 4 חודשים. אבל פה הוא כתב לי בחוזה שהסוכנות מבטיחה לספק עבודה.

siv30

New member
לא אהבתי את הפרסומת אבל ניחא

אם הם הבטיחו בחוזה לספק לך עבודה, כדאי שתוודאי מה הפיצוי שהם מבטיחים כנגד אי עמידה בהתחייבות שלהם...

למה לא?

את\ה לא חושב\ת שבמידה וסוכנות מבטיחה לנערות עבודה בתור דוגמניות, סוחטת מהן 3000 שקלים, לא נותנת להן להתחרט וגם לא עבודה, לא ראוי שידעו על כך? היו כל הסוכנות הזו גם כתבות בעיתון. זה קרה להרב-ה נערות.

siv30

New member
מסכימה עם כל מילה

ויותר מכך אני סבורה שצריך לקנוס אותן ובגלל זה הצעתי לבדוק את החוזה ולוודא שיהיה פיצוי הולם במקרה שהם לא יעמדו בתנאי הזה שבחוזה. לא אהבתי שמפרסמים את השם של הסוכנות זו הכוונה שלי במילים לא אהבתי את הפרסומת...סליחה על אי הבהירות.

Rivendell

New member
Cארץ יש שיטה שלמה שבנוייה על לשחק

על האגו והבטחון העצמי של הנערות המסכנות. הסוכנות פותחת ספר טלפונים של התיכונים ומתחילה להתקשרלכל הנערות, להגיד להן שהמליצו עליהן לדוגמנות... ולא חסרות בנות שנופלות בפח. חלקן באמת יפות, חלקן פשוט מוחמאות. אבל 5000 ש"ח בשביל מחמאה זה קצת מוגזם לא?

siv30

New member
היכן ההורים, היכן מערכת החינוך

מה קרה שהשפעות חיוביות של ההורים ומערכת החינוך שקעו לתהום הנשיה...

Rivendell

New member
ההורים? מעודדים את הילדה.

זה נשמע מחריד, אבל עובדתית לרוב הילדות בגילאים האלה אין 5000 ש"ח לצורך ה"בוק" המטופש הזה. ההורים בד"כ באים איתן. מה עומד מאחורי זה לא ממש ברור לי. מה גם שלא כ"כ ברור לי למה אמא תרצה שהבת שלה תכנס לעולם הדוגמנות, מעבר למניעים כלכליים. אני יכולה לחשוב על דברים בריאים יותר לנפשה של מתבגרת. ומערכת החינוך? השפעה טובה? יש סתירה פנימית במשפט הזה

siv30

New member
גם אני לא מבינה למה הדוגמנות

הפכה למקצוע לאנורקסיות מתחת לגיל 12.... זה פשוט סוג של עבדות מחודשת. הרי ברור שלא כולן ירוויחו את המיליונים מהדוגמנות, וברור שצריכים "עבדים" במקצוע הזה שיעשו את העבודה השחורה שעליה לא מרוויחים מליונים....רק חבל שאלו צריכות להיות בחורות צעירות שעוזבות את הדרך הנכונה ובמקום לרכוש השכלה ואולי גם עתיד מתפתות למצגי שווא...

אז ככה זה עבד:

ולפני הכל, זו פרסומת שלילית, מהסוג המותר, לא? הגעתי עם חברה שלי לסוכנות, הכניסו אותה לחדר עם סוכן ואותי לחדר עם סוכנת. היא ישבה איתי והסבירה לי בדיוק כמה אחוזים אני מקבלת על כל עבודה, מה יוצא מזה, מה כדאי לי, הם ביקשו ממני ללכת לאורך החדר וצילמו את זה בוידיאו, ואז היא אמרה לי לצאת ושהיא צריכה להתדיין בקשר אלי. אחרי דקה היא קראה לי שוב ואמרה לי שבדרך כלל לוקח להם הרבה זמן להחליט, אבל בגלל שנראה להם שאני ממש מתאימה הם רוצים שאני אצטרף כבר מיד לקורס מיוחד שמעבירה דוגמנית לשעבר, וזה קורס שבקושי בנות מתקבלות אליו, והמון רוצות אבל לא כולן מתאימות ואני התקבלתי אליו מיד. הקורס עולה 5000 ש"ח אבל אני משלמת עליו רק 2600 ש"ח (וסליחה אם המחירים שכתבתי לא ממש מדוייקים), פלוס בוק שהם עושים לי הכל ביחד עולה בסביבות ה4,000- 5,000. מאחר ולא נולדתי אתמול, אמרתי לסוכנת שאני מוציאה מקסימום 20 אגורות, לא יותר, ואם הם מסתפקים בזה, אני אשמח להצטרף לקורס. היא אמרה שהם מוציאים עלי המון כסף ומוכנים להוזיל לי את המחיר ל3,000. אמרתי לי שהכל יפה, אבל יותר מ20 אגורות אין לי. היא עזבה אותי ואני חיכיתי בחדר המתנה לחברה שלי, כדי לגלות להפתעתי שאמרו לה אותו דבר כמו שאמרו לי (את היחידה שנבחרת מתוך המון בנות להתקבל לקורס ההוא, את מתאימה, בדרך כלל אנחנו לא רואים את זה כ"כ מהר).היא אמרה להם שהיא נרשמת וכבר נסעה הביתה להחליף בגדים ולהביא עוד סט לבוק. הדהים אותי איך היא נפלה בפח, אחרי הכל, היא בחורה אינטליגנטית. בינתיים שלחו גם את הסוכן להגיד לי שאני יפה וחייבת לנצל את זה. אמרתי "אחלה, אבל לא יותר מ20 אגורות" והוא התעצבן נורא (פעם ראשונה שראיתי את מסכת החביבות שלו נסדקת) והלך, מקלל חרש לתוך שפמו. כשהיא חזרה התחלתי לצרוח עליה, והיא אמרה לי שאני צודקת- חבר שלה בדק באינטרנט ומצא האשמות פליליות על החברה שלא מספקת עבודה לסוכניה. היא נכנסה לסוכן הראשי לחדר לספר לו את זה, אבל הוא כנראה שיכנע אותה שוב (!) וכשהיא יצאה היא פנתה לחדר צילומים. הזהרתי אותה שזה לא נשמע טוב, אבל היא כל כך רצתה להצטלם שזה לא עזר. היא אמרה שהוא הבטיח לה עבודה בחוזה שהיא חתמה עליו. שאלתי אותה מה עוד היה כתוב בחוזה. "אממ, לא קראתי אותו כי הסוכן אמר לי "נו, תמהרי, אין לנו זמן לקרוא שעה את החוזה"". מצידה, היה יכול להיות כתוב שם שהיא מתחייבת להאכיל עדר פילים וורוד במליון דולר לשנה. היא לא קראה אותו. היא אמרה שהוא הבטיח לחלק לה את התשלומים- ככה שהוא יקח רק את התשלום הראשון בסך 360 ש"ח, נדמה לי, ואת שאר הכסף הוא יגבה באמצעות עבודות דוגמנות שלה. זאת אומרת: היא עובדת חודש שלם בדוגמנות, מוציאה 4000 ש"ח, הוא לוקח 360 מתוך זה. כמה ימים אחר כך, היא גילתה שבעצם הוא החתים אותה על כל הסכום שמעכשיו יורד לה כל חודש מהחשבון, ועבודה אין לה. היא ניסתה להתחרט, אבל הוא אמר לה שאין מצב ואין חרטות. את הכסף היא לא מקבלת. בלית ברירה היא התחילה ללכת לקורס ההוא, וכשהיא ראתה שבמשך הקורס (כ-3 חודשים) לא מביאים לה שום הצעת עבודה, התקשרה שוב לסוכן והוא אמר לה "חכי לסיום הקורס, פרה פרה". בקיצור, אין לה עבודה, וכל הכסף הלך.

siv30

New member
דומה לפס"ד שפורסם בנושא...

שם השופט חייב אותם להחזיר לה את הכסף ועוד פיצוי. אולי כדאי לכן לפנות לעו"ד בתחום דיני עבודה, להציג לו את המקרה ולבקש עצתו תוך התייחסות לכך שיש תקדים לנושא? זה פשוט ניצול מחפיר ופושע של רצון הבנות להתפרסם.

למעלה