שאלה למי שמכירה פמולן

שאלה למי שמכירה פמולן ../images/Emo184.gif

בנות, האם מישהי מכירה תופעה של דימום עם פמולן? התחלתי לפני 10 ימים ואתמול התחיל פתאום דימום ממש כמו מחזור. זה מדאיג אותי כי בכלל לא אמור להיות מחזור עם הגלולות האלה, ובטח לא אחרי זמן קצר כ"כ. יש לי תור לרופא רק בערב, ואני לחוצה. מישהי נתקלה בזה כבר? הצילו.

משוש30

New member
הרופא אמר לי שאפשר לקבל מחזור

גם עם פמולן ואז צריך להפסיק עם הפמולן ולהתחיל עם גלולות אמיתיות...

לי היו דימומים עם פמולן

וגם ביוצים,הרעיון של הפמולן הוא שינוי רירית הרחם כך שלא יכול להקלט הריון,גם אם מגיעה ביצית מופרית. יש 2% הריונות עם פמולן. חוצמזה צריך לקחת את הגלולה כל יום באותה השעה בדיוק כי היא כ"כ חלשה.

תופעה ידועה

פמולן גורם כתמים לאחוז גבוה מהנוטלות אותו. שמעתי שאם לוקחים בדיוק באותה שעה זה מפחית את הסיכוי לכתמים למרות שזה לא נשמע לי הגיוני.

כן, גם לי היה דימום

של איזה יומיים בערך 4 ימים אחרי שהתחלתי את הפמולן. זה עבר וזה בסדר. מה שכן חשוב מאד מאד להקפיד לקחת את הגלולות יום יום באותה שעה (אמרה נעמה שמאחרת כבר בשעה וחצי רק כי היא מבואסת ואין לה כח ללכת לקחת את הכדור) בהצלחה

יש נשים שמדממות איתו.

לפעמים אם לא לוקחים אותן כמו שצריך אז יש דימום. מה זה כמו שצריך? זה אומר שאת צריכה כל יום לקחת את הגלולה בדיוק באותה שעה. מקסימום איחור של שעה, אבל לא יותר. יכול להיות שאם את לא מקפידה על כך, יש דימום. אם את באמת לא לוקחת באותה שעה, אז את גם לא תהיי מוגנת מהריון. אבל - גם אם את כן לוקחת באותה שעה, עדיין יכול להיות שתדממי. יש נשים שמדממות איתן.

אתמול הייתי אצל הרופא וקיבלתי פמולן

והוא אכן אמר שעלולים להיות דימומים איתן. הוא גם אמר שבגלל שהן פחות בטוחות ובגלל שלא מקבלים איתן מחזור- כדאי לעשות באופן רוטיני כל חודשיים בערך בדיקת הריון
. האמת שזה די שיעשע אותי...(עד שחשבתי על זה ברצינות ואז זה נהיה מבהיל!!!) האם גם אתן עושות בדיקה באופן רוטיני???

הי ילדותי!

האם הוא הסביר לך את הדרך הנכונה לנטול אותן? אם את לוקחת את הגלולה כל יום בדיוק באותה השעה, מקסימום שעה איחור (אבל לא יותר!!!), הגלולות בטוחות כמו כל גלולה אחרת. הבעיה היא שהרבה פעמים שוכחים, ואז אם זו גלולה רגילה עדיין יש לך טווח בטחון של 12 שעות. בפמולן טווח הבטחון הזה הוא לא יותר משעה. אני באופן אישי לוקחת גלולות דומות (בארה"ב הן נקראות אחרת) אבל לצערי לא תמיד באותה השעה, ולכן יעילותן תלויה בספק. אני הולכת להפסיק את השימוש בהן ולעבור להתקן מירנה (או אם יש לרופא הצעה יותר מוצלחת, אשמח לשמוע). זה במידה ואני לא כבר בהריון שוב

הוא לא דיבר על החשיבות של שעה

קבועה, והאמת...די קשה לי להאמין שאצליח לא לפספס. הוא לא דיבר על אפשרויות אחרות כרגע, והאמת שגם לא שאלתי. הרעיון של התקן די מרתיע אותי פסיכולוגית (למרות שבאמת אין לי שום נימוק ענייני נגדו...) בכל אופן, מקווה שהפתרון של התקן יהיה יותר נוח עבורך (זאת במידה ולא מגיע לך
)

תעשי לעצמך תזכורת בפלאפון

אותי זה מציל כך יום באותה השעה הוא מצלצל וככה אני לא שוכחת

רעיון מצוין ../images/Emo45.gif ../images/Emo51.gif

חשבתי על תזכורת של שעון מעורר, אבל אז אם אני לא בבית זה לא עוזר לי... פלאפון זה רעיון מצוין. תודה!

לא!!! ממש לא....

אגב, לפי מה שאני זוכרת מנעוריי
גם גלולות רגילות לא בטוחות מהכדור הראשון אלא רק לאחר שבועיים. אולי אני טועה... זה כבר היה מזמן
בכל אופן, גם הפמולן לא בטוח ישר מההתחלה. הרופא שלי גורס כי 3 שבועות עד חודש צריך להזהר עם אמצעים אחרים כמו קונדומים למשל. ואח"כ כמובן במידה ואת נוטלת אותן כהלכה (ראי תשובתי לילדותי השניה פה מעלייך) אז את מוגנת. במידה ואיחרת יותר משעה בנטילה, זוב את צריכה להזהר עם אמצעי נוסף במשך 3 שבועות... וחוזר חלילה.

אני קוראת עכשיו את העלון שמצורף

לגלולה. הם גורסים כי את מוגנת החל משבוע לאחר תחילת נטילת הגלולות (נראה לי שאני באופן אישי אחכה לפחות שבועיים...), וכי צריך לקחת כל יום "בערך" באותה שעה- ועד שלוש שעות לאחר מכן. אם לא לקחת תוך שלוש שעות-אינך מוגנת למשך שבוע (אם שכחת- צריך לקחת ברגע שנזכרת ובפעם הבאה- בשעה הקבועה, אפיו אם יוצא לך לקחת שתיים באותו יום...). הם גם מתייחסים לתקופת הוסת במשך החודש...ואני הבנתי שלא מקבלים בתקופת לקיחת הגלולות- ושזו הסיבה שהוא רוצה שאעשה מדי פעם בדיקת הריון...

למעלה