שאלה למי שמכיר נחשי בירית

שאלה למי שמכיר נחשי בירית

זאת שאלה שמישהו שאני עוזרת לו (מנסה לפחות) שלח לי במסרים הנחש השיל את העור. לפני שבוע. ומאז יש לו שממית. והוא לא אוכל. וגם הם יושבים אחד לי השני. למה? תודה רבה. מישהו יודע למה באמת? ומה נחשי בירית אוכלים בעיקר? כי לי אין מושג זה בין הנחשים הבודדים שאף פעם לא היו לי למרות שלפי התמונות שראיתי הם נורא מזכירים לי נחשי ארבע קו משום מה.

omer356

New member
שלום..

קודם כל שלום לך... כמה דברים יש לי להגיד...שממית הינה זוחל-כל זוחלי א"י מוגנים. זאת אומרת שלא ניתן להאכיל את הבירית בשממית. דבר שני לפי מה שאני יודע מזונה של הבירית הינו דגים קטנים גופים וכדומה.אני ממליץ קודם כל שהוא יקרא קצת על הנחש שהוא מגדל... עומר

מה הקשר?

כל הרעיון של הפורום הזה הוא לעזור לאנשים שלא יודעים איך לטפל בנחשים שהם מגדלים ולידיעתך שממיות הם טרף של נחשים בטבע והיכרתי לא מעט אנשים שגידלו נחשים שלכדו שממיות והאכילו אותם לנחש כי זה האוכל הטבעי שלו. לי אין מושג בקשר לבירית כי אף פעם לא גידלתי ולא התעסקתי איתם אני התעסקתי רק עם ארסיים בגלל זה העליתי את השאלה לפורום הנחש התנשל לפני שבוע ולא אכל אמרתי לו לשים לו כלי מים גדול עם מים טריים כי ממה שאנייודעת על ביריות הם אוהבי שחיה אבל אין לי מושג מה הם אוכלים או איך מטפלי ם באחד ולכן פניתי לפורום מי שיודע/מכיר מוזמן להעלות מידע זה לא בושה להגיד אני לא יודע כשלא יודעים משהו. אין לי מושג אם צריך לחמם טרריום של בירית אם הוא אוכל עכברים/דגים/שממיות ובכללי איך מטפלים בנחש בירית.

nivinivini

New member
טעות קטנה

הרעיון של הפורום הוא קודם כל לעזור לזוחלים ורק אחר כך לעזור למגדלי זוחלים. אני לא ממש מבין מה הויכוח פה, תני לשממיות המסכנות לחיות בשקט. מה כל כך קשה להשיג דגים בתור אוכל!? גופים זה קצת קטן בשביל בירית (תלוי בגודל שלה). היא בכיף אוכלת דגי ם גדולים יותר.(מוכרים בחנויות דגי זהב קטנים 10 ס"מ בערך). את יכולה לשים כמות של דגים בתוך הכלי והם יחזיקו שם אפילו חודשיים בכיף. הבירית תאכל אותם רק כשהיא רעבה ואין סיכוי שהיא סתם תעמיס על עצמה ותקיא או משהו בסגנון. חימום היא גם צריכה כמו כל נחש (לא יודע טמפ' וכו'). עכשיו, מכיון שהבירית חיה בטבע ליד מקורות מים אז טרריום של דו חיים יכול להתאים לה יופי. חצי מים חצי יבשה. או מים עם אי ומחבוא. אגב, רוב הנחשים מתים על מים.

רן333

New member
"מים עם אי" זה רעיון לא טוב, לדעתי.

כשמסדרים ככה את הכלוב של הנחש, קל לגרום לסביבת ה"יבשה" להיות לחה. וזה מאוד לא רצוי. (למרות שנחשי בירית אוהבים מים, אם מחזיקים אותם ללא גישה לקרקע יבשה - הם נוטים לפתח מחלות עור שונות ולמות.)

אין שום בעיה להשיג

הבעיה היא שאין לי מושג מה הבריות אוכלות וידיד שלי גם לא יודע אין לימושג מה אמרו לו כשמכרו לו את הנחש בחנות או מי אמר לו שהוא אוכל שממיות אבל בינתיים הנחש לא אוכל כלום.

gaichuk

New member
מה הקשר?

השממיות אמנם משמשות כטרף לנחשים בטבע אבל הנחש שאת או הידיד שלך מגדלים אינו בטבע וגם לא מהטבע. השממיות מוגנות כמו שאר הזוחלים בארץ ולכידה שלהן למען הכיף,מחקר או מזון לנחש ביתי,אסורה בהחלט. מה גם שהן נושאות כל מיני מחלות שעדיף להרחיק מהבית ומהזוחלים... בעוונותי הרבים לכדתי גם כן שממיות ומניפניות רבות בכדי להאכיל נחשים שונים . עד היום אני מצטער לראות את הקירות שפעם קושטו במניפניות היפיפיות ריקים ושוממים. יש שתי דרכים לגדל זוחל ורק אחת נכונה. אני מקווה שתבחרי בה...

nivinivini

New member
דילול

נדמה לי שאנשים לא מודעים לזה שאפילו האכלת נחש בודד בשממיות יכולה לגרום לדילול אוכלוסיה (אזורי לפחות). אני חייב להודות שבזמנו הייתי תופס קרפדות (לבירית) בשטח מסוים בראשון לציון ולאט לאט הרגשתי בדלול (במשך שנתיים עד שידעתי שהן מוגנות ושמתי לב לדלול). למזלו של המצפון שלי (ובכל מקרה לרעת הקרפדות) הפיסת שטח הזאת הפכה מאוחר יותר לאזור מגורים. קרפדות כבר אין שם.

גיא תעשה לי טובה

ואל תגיב לי טוב? אם חוץ מלתקוף אין לך שום דבר להגיד אז פשוט אל תגיב גילינו כבר שאנחנו לא מסכימים אחד עם השני אז אם אין לך מידע לתת פשוט תתעלם מהתגובות שלי ידיד שלי מגדל בירית הוא בבעיה אם אתה לא מעוניין לעזור אל לא צריך אני לא מכירה את הנחש הזה אף לא גידלתי וגם לא אגדל (מה לעשות אני מפונקת) אז כשאני מבקשת מידע ספציפי או שתתן מידע או שתשתוק נמאס לי מהצורה שאתה תוקף אותי

Lonesome George

New member
דגים דגים דגים דגים דגים

עכשיו הבנת..? דגי זהב, דגי גופי, שכחי מהשממיות ...דגים.

gaichuk

New member
אאאהה... לא. ובמחשבה שניה,גם לא...

לא טובה ולא נעליים וגם לא עם מקל של מטאטא... על זה שיש בינינו חילוקי דעות ואי הסכמה בנושאים רבים,אין ויכוח. העניין מיידלע,שאני כבר התבגרתי מאז,עברתי כמה וכמה שלבים בחיים,למדתי,התקדמתי והתפתחתי. בין היתר אני גם משתדל לשמור על החוק.... את לצערי עדיין תקועה באותו המקום. אני מוכן לעזור לך ולחברים שלך בכל מה שאני יכול כל עוד זה הגיוני,חוקי ולא עולה לי כסף. כרגע,מה שאת מציעה לא חוקי. אז מה את רוצה? שאתעלם? לא מקובל. יפה מצידך להציע לי שתי אופציות (מידע או שתיקה) אבל אני מכיר עוד כמה ובוחר במה שנראה לי. שיהיה לכם בהצלחה עם הבירית.

אני הצעתי משהו לא חוקי?

אתה התחרפנת לגמרי אני רואה בסה"כ שאלתי שאלה פשוטה שנשלחה אליי במסרים בשום מקום לא ראית שאני כתבתי משהו שהוא לא חוקי או שאני לכדתי שממית וניסיתי לתת אותה לבירית. האמת בהתחשב בזה שההודעות שלך כוללות יותר טינה אישית מאשר מידע בנושא המבוקש אני בספק אם אכן מתאים לך להיות אדום שאמור להצביע על "מומחה" ולא על בעל טינות אישיות שעונה רק לחברים שלו ולאנשים שמסכימים עם דעתו

Sprite2k

New member
כן הצעת משהו לא חוקי.

לכידה של שממיות וכל זוחל א"י ללא היתר היא מנוגדת לחוק.

איפה ראית שהצעתי ללכוד בדיוק?

אמרתי שאני מכירה אנשים שעושים את זה כדי להאכיל את הנחשים שלהם לא אמרתי שאני הצעתי או מציעה להם לעשות את זה יש הבדל ענקי בין שני הדברים אבל הבנת הנקרא היא לא הצד החזק של הפורום הזה ככל הנראה וכמו שכתבתי בהודעה המקורית הוא ניסה לתת לבירית שממית על דעת עצמו ולא על פי הצעה שלי אם הוא היה שואל אותי הייתי אומרת שינסה גורי עכברים כי זה מה שאני ההיתי מאכילה את הנחשים שלי בטח לא שממיות.

gaichuk

New member
אני התחרפנתי??

אני מציע שתשתי משהו קר ותרגעי קצת כי את עלולה לפגוע בעצמך בקפיצות לגובה... קראתי כל מילה שכתבת ותאמיני לי שהבנתי בדיוק מה נכתב . שמתי לב שגם לא התייחסת לנושא השממית בצורה הראויה... אם את חושבת שזה דבר לגיטימי,שיהיה לך לבריאות. הבעיה היא שלא ראיתי שום התייחסות ממך אל ידידך ממערכת המסרים על גבי הפורום ויש מי שקורא כאן ועלול לקבל את הרושם הזה וזה לא בסדר. אני לא מגיב מתוך טינה כי אין לי טינה. גם לא כלפיך. אני מגיב למה שנראה לי לנכון בצורה היחידה שמתאימה לי ורק כשיש לי את הזמן. לצערי אני כבר לא מגדל חיות מסיבות אישיות ונשאר לי רק הידע המועט שרכשתי במהלך השנים. עד היום מסתבר שלמדתי קצת יותר ממך למרות הקרבה שלך לתחום וכשאני כותב משהו אני משתדל לבדוק אותו לפני כן ולא לירות סתם שטויות ואחר כך לתרץ אותן במהירות כתיבה. את הצבע האדום לא ביקשתי מעולם ויעיד על כך יונתן. אם יש לך בעיה עם זה את מוזמנת לפנות אליו במסר. ועכשיו יקירתי,שתי עוד כוס מים קרים ...

תגובה אחרונה

"הבעיה היא שלא ראיתי שום התייחסות ממך אל ידידך ממערכת המסרים על גבי הפורום ויש מי שקורא כאן ועלול לקבל את הרושם הזה וזה לא בסדר." לא ידעתי שאני צריכה להעביר לך את כל המסרים שלי לבחינה כדי שתחליט אם אני פועלת כראוי. השאלה היתה מאוד ספציפית ומזל שיש אנשים אחרים שיודעים לתת כבוד ולענות לשאלות בדיוק כמו שנשאלו.

gaichuk

New member
לא הספיק לך?? שתי עוד כוס...

מה שהולך במערכת המסרים שלך באמת לא מעניין אותי. מה שאת כותבת בפורום זה כבר משהו אחר. עכשיו,תפסיקי עם הרגשי המטופש הזה ותתחילי להפנים ... לילה טוב.

youvalosman

New member
בואו נסגור

את הפינה הזו.. מעבר לפן החוקי\מוסרי, נחשי בירית לא בהכרח יתענינו בשממיות אלא אם אלו "יעטו" ריח של דגים\דוחיים. מצע יבש ,קערת מים מכובדת , גופים {או כל דג אחר} בגודל מתאים יתאים לה למאכל, בנוסף...אפשר לחתוך חתיכות דג מהפריזר ,להפשיר ולהגיש , מבטיח שהנחש יתענג על זה... שיהיה המשך חג שמח ורגוע...

למעלה