כן סוכר, לא סוכר - כל מה שצריך זה לבדוק את כמות הפחמימות
יש כאלה שטוענים שממתיקים מלאכותיים מזיקים, יש כאלה שאומרים שזה לא משנה. לסוכרתיים משנה תכולת הפחמימות נטו, בלי קשר למקורן. מסתכלים על העטיפה, מפשים את טבלת הערכים התזונתיים, רואים מה כמות הפחמימות ב100 גרם, ומשווים, בין האפשרויות השונות, ומקבלים החלטה. זה כל מה שמשנה.
 
אני אישית ממליץ על שוקולד מריר עם 85% מוצקי קקאו לפחות, שיש בו לכל היותר 20גר' פחמימות ל100גר' מוצר.
באופן אישי אני צורך שוקולד עם 92 ומעלה אחוזי קקאו (וכשאני משיג - גם 100%), שיש בהם בסביבות 10גר פחמימות ב100גר' שוקולד.