שאלה למי שמכיר שוקולד מריר ללא סוכר,עם פס תכלת על האריזה ?

שרון 4950

New member
שאלה למי שמכיר שוקולד מריר ללא סוכר,עם פס תכלת על האריזה ?

השאלה שלי ,
האם ניתן להשתמש בשוקולד המריר הנ"ל,, להכנת קרם גנאש? (משמנת מתוקה חמה,וקוביות השוקולד).
האם תחליפי הסוכר שבשוקולד הזה ,לא מזיקים, במיוחד לאחר העירבוב בשמנת החמה.
 
עדיף

עדיף שוקולד 70% פולי קקאו משוקולד ללא סוכר.
יש בו פחות פחמימות.
ב
בשוקולד 86% פולי קקאו וכף סוכר יש גם פחות.(לי הוא חמוץ מידי ואני צריכה להוסיף)
 

שרון 4950

New member
תודה רבה לך על ההמלצה,,אבל הדאגה שלי היא תחליפי הסוכר,,,

מה קורה ל-תחליפי -הסוכר שבשוקולד, כשהם מתערבבים עם השמנת-מתוקה הרותחת ?
האם ההרכב הכימי שלהם לא משתנה בחום הבישול,
והאם הכמות של תחליפי הסוכר שנמצאים בתוך השוקולד,לא גורמת לנזק בריאותי ?
&nbsp
&nbsp
 

אבו זקן

New member
איזה ממתיקים יש שם?

אם תצייני מה כתוב ברשימת הרכיבים זה יעזור.
 
תשובות בנוגע לשוקולד

1. כמו שאמרו קודם, יותר חשוב פחממות מסוכר. ככל שיש יותר מוצקי קקאו יש פחות פחממות (גם בשוקולד "רגיל")
2. ככל הידוע לי סכרין וסוכרלוז עמידים בבישול. השתמשתי בהם לאפיה ולא נהרס הטעם. אם אני לא טועה הבעיה היא עם האספרטיים ודומיו.
 

tulkin

New member
כן סוכר, לא סוכר - כל מה שצריך זה לבדוק את כמות הפחמימות

יש כאלה שטוענים שממתיקים מלאכותיים מזיקים, יש כאלה שאומרים שזה לא משנה. לסוכרתיים משנה תכולת הפחמימות נטו, בלי קשר למקורן. מסתכלים על העטיפה, מפשים את טבלת הערכים התזונתיים, רואים מה כמות הפחמימות ב100 גרם, ומשווים, בין האפשרויות השונות, ומקבלים החלטה. זה כל מה שמשנה.
&nbsp
אני אישית ממליץ על שוקולד מריר עם 85% מוצקי קקאו לפחות, שיש בו לכל היותר 20גר' פחמימות ל100גר' מוצר.
באופן אישי אני צורך שוקולד עם 92 ומעלה אחוזי קקאו (וכשאני משיג - גם 100%), שיש בהם בסביבות 10גר פחמימות ב100גר' שוקולד.
&nbsp
 
למעלה