שאלה למי שמכיר

ינשופיה

New member
שאלה למי שמכיר

מדובר ב: אישה מבוגרת חולת הלצהיימר [מאובחנת בוודאות מזה כשנתיים] גרה עם בעלה,, אדם מבוגר.. עדיין מתפקדת פיזית בתפקוד בסיסי---אכילה שתייה לבוש.. אך לא יודעת מתי לשתות ואיך להכין לעצמה אוכל..מתי להתרחץ...מנטלית היא במצב כמעט לא מודע. בעלה נאלץ לטפל כבילדה קטנה. האם הם זכאים לעזרה כל שהיא על פי החוק? ממתי ניתן לדרוש את עזרת המדינה? ומה עלינו לעשות לשם כך?.

ענתי44

New member
בוודאי שמגיע לה

עלפי חוק סיעוד מגיעה לה עזרה והמקסימום זה 15 שעות שבועיות ואולי גם לבכעלה מגיע. אם היא ניצולת שואה מגיע יותר. פונים לביטוח הלאומי והם באים לבדוק.חולה אלצהיימר אמור לקבל את המקסימום. שלא ינסו לסבן אותכם. ורצוי לבדוק אם לא היא או בעלה עשו ביטוח סיעודי פרטי או דרך העבודה או קופת חולים. בהצלחה

ronnyw

New member
מגיע או לא?

שלום לך, למיטב הבנתי ביטוח לאומי מתנה את הסיוע בגובה ההכנסה. מי שסך הכנסותיו מקצבאות, פיצויים (לניצולי שואה), רכוש מניב וכו' גבוה ממשהו סביב 14,000 לחודש - לא זכאי, ללא קשר למצבו/ה. (אינני בטוחה לגבי הסכומים). בכל אופן - הכתובת שלך היא ביטוח לאומי. קחי בחשבון שהביטוח הלאומי גוף קשה, נוקשה, מסורבל, מתייחס אליך כמתחזה וחובת ההוכחה עליך. נורא. יצאתי משם כמה פעמים עם דמעות של תסכול וזעם. בכל זאת - אין דרך אחרת. למיטב ידיעתי (מסיפורים, לא התנסיתי בכך בעצמי) יש המוני "מאכערים" שמכירים את מסדרונות הביטוח הלאומי ויודעים לעזור תמורת כך-או-אחרת. כנ"ל לגבי עורכי דין, שעושים זאת בצורה יותר מכובדת. בהצלחה !! (אגב, אם אתם יוצרים קשר עם חברת כח אדם, מתוך מטרה להביא בסוף עובד סיעודי זר, אתם יכולים להעסיק בינתים עובד לא חוקי, שיינתן על ידי החברה. אם הוא ייתפס על ידי משטרת ההגירה - הוא יסולק, אבל אתם תוכלו להוכיחיחו שאתם בתהליכי אישור, ותצאו מזה נקיים.)

zs1957

New member
תגובה ל - ronnyw

בשום פנים אין להעסיק עובד לא חוקי לחולה אלצהיימר. זו עבירה על החוק והמעסיק צפוי לקנס של 10,000 ש"ח. יש לפנות לחברת כ"א ולקבל שעות בגין חוק טרום סיעוד ובמקביל לפנות לביטוח לאומי ולסדר את חוק הסיעוד. המקסימום 15.5 שעות אם החולה ניצול שואה זכאי לעוד 10 שעות נוספות זהבה שחם-עמותת אלצהיימר

ronnyw

New member
ועוד בעניין "מגיע".

כשהעובד/ת הסוציאלי/ת של הביטוח הלאומי (או של האגודה לבריאות הציבור - אותו סיפור בדיוק) יבוא לביקור בית, וודאו שמישהו מהמשפחה נמצא ועוזר למהלך הבדיקה. דוגמא מהבדיקה שנערכה אצלנו: הבודק לאימא שלי: " את מסתדרת עם תרופות?" אמא שלי בביטחון רב: "בוודאי, אין לי שום בעיה !!" הבודק סימן בטופס שאמא אחראית על התרופות של עצמה. אם רק היה שואל אותה למשל "איזה תרופות את לוקחת" או "מה את לוקחת בבוקר" או אפילו "כמה פעמים ביום את לוקחת אספירין" היה מגלה שאין לה מושג ירוק מה היא לוקחת, כמה, מתי, לאיזה מחלה וכו'. הבדיקה נערכה בתקופה שכבר שנתיים לא היה לאמא שמץ מושג לגבי תרופותיה היא. ויש עוד דוגמאות. לא רוצה להלאות, אבל מהבדיקה הזו אמא יצאה מתאימה לקורס טייס, למרות שכבר אז לא היתה מסוגלת להרתיח מים לקפה. אז קחי אויר, לכי לביטוח לאומי, תתיעצי לפני כל צעד עם כאלה שכבר היו שם - ו ב ה צ ל ח ה !!!

ענתי44

New member
תמיד מומלץ נוכחות בן משפחה

אכן אני הייתי כשאמא נבדקה ע"י ביטוח לאומי. אחרת באמת היה לנו טייס במשפחה. אגב בבית חולים שאיבחנו את אמא במחלקה אחרת זרקו אותי כשעשולה בירור רפואי בקבלה למחלקה ושבוע לא נתנו לה תרופה לסכרת עד שהיה לה כזה גבוה. כי הרופאה הפנימית צחקה כשאמרתי לה שאמא עם אלצהיימר ואמרה שאמא והיא יסתדרו יופי בלעדיי

ronnyw

New member
נוכחות בן משפחה

ענתי, תבורכי, את מזכירה לי ארועים שקרו לך, קרו לי, וכנראה משותפים לכל מי שמקורב לחולה אלצהיימר. אז ארחיב - כדי שאחרים ישמעו. אז בעניין בית חולים: אמא אושפזה בענייני לב. רציתי להיות נוכחת בסיבוב רופאים. הסברתי שהיא אינה יודעת מה קורה איתה, ביקשתי, התחננתי - לא נתנו לי להיות נוכחת. ואכן - כששאלו אותה אם אושפזה בעבר בעניין דומה אמרה שלא (כמובן שאושפזה), כששאלו איזה תרופות לוקחת - לא זכרה, אמרה שלא לקוחת וכו'. דברים חשובים ועקרוניים לה ולרופאים. עניין אי מתן לבן משפחה להיות נוכח בסיבוב רופאים הוא איזה שגעון נוהלי, אבל יש בתי חולים שקצת ירדו ממנו. בכל אופן יש לי כיום אפוטרופסות על אימא שלי, ובפעם הבאה (שאולי לא תהיה...) יהיה לי יותר קל. עצתי, כחכמה לאחר מעשה, פשוט - להיות אסרטיבי, לאמר לרופאים שהאחריות עליהם על כל פספוס בבגלל דיסאינפורמציה מהחולה וכו'. שנהיה בריאים !!

ענתי44

New member
נשמע מוכר והכי מצחיק אותי../images/Emo13.gif

החלפת המשמרות. במבטא רוסי כבד מבקשים ממני לצאת מהחדר ובמילא מדברים ברוסית...... את שינוי התדמית והחדרת המודעות חייבים לעשות לרופאים ואחיות. כי מה נלין על פקידה מושתנת בשכר מינימום כשרופאים גם מגלים בורות וגם סלידה.

פנטזי1

New member
בודאי שמגיע גמלת סיעוד

מביטוח לאומי שמשמעותה מטפלת ל 15 שעות שבועיות או מועדון,קודם כל תפנו לביטוח לאומי למלא את הבקשה על הטופס המתאים ולצרף אישורים רפואיים=את האבחנה על האלצהיימר,הם ישלחו אחות הביתה לבדוק את תפקודה ומאוד חשוב שיהיה מישהו מהמשפחה נוכח. לנו בכלל לא עשו בעיות האח שהגיע הביתה היה רגיש ומבין ואישר מיד בלי להביך בבדיקות מיותרות .הוא לא ביקש לראות אם אבי יודע להתלבש לבד או כל מיני דברים כאלה משפילים.הוא בעצמו הבין שדרושה כאן עזרה כדי שבת הזוג תוכל להמשיך ולתפקד בלי להתמוטט. אל תחכו תפנו מיד כי זה מגיע על פי חוק.

zs1957

New member
תגובה לינשופה

זכאית לעזרה על פי חוק. נא לפנות לעו"ס המחלקה לטיפול בקשיש או שרותי הרווחה בעיריה.למלא טפסים ולהגיש לביטוח לאומי +חוות דעת רפואית של נוירולוג או פסיכוגריטר. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר

היי ../images/Emo24.gif

היי, בוודאי שמגיע ולא רק מגיע אלא מגיע לה לקבל אישור העסקה לעובד זר. אני יכולה לספר שמניסיון שלי העסקת עובד זר משפרת את איכות החיים הן של החולה והן של המשפחה (ואני מדברת מהניסיון הפרטי שלי). אם תרצי אני אשמח לתת לך את הפרטים שנאספו אצלי עם הזמן. חיבוק ענק.

למעלה