שאלה למי שעברה כימוטרפיה ?

noam120

New member
שאלה למי שעברה כימוטרפיה ?

בתור אחת שתמיד מאוד חוששת מהבלתי נודע.... איך התגובה של הטיפול הראשון לעומת הבאים אחריו קשה/קל /אותו דבר? אם שרדתי את הראשון יחסית בסדר, זה אומר שגם בפעמים הבאות זה יהיה כך? או שאני אמורה לצפות למשהו אחר?

היי נועם ../images/Emo39.gif

ברוכה הבאה לפורום. :) אז בתור אחת שעברה.. אצלי זה השתנה מטיפול לטיפול. כל פעם הרגשתי קצת אחרת. לפעמים התחילו הבחילות לפני הטיפול ולפעמים התחילו רק אחריו. יכול להיות שאת מקבלת טיפול פחות אגרסיבי ממה שאני עברתי ולכן הוא עבר יחסית בסדר (אני מקנאה כמובן ) אבל זו גם שאלה של מה את עושה בין לבין. אם את ממשיכה לעשות דברים שעושים לך טוב וממשיכה לפגוש חברים זה ממש מעביר את כל התחושות הלא טובות, במידה ויש כאלו (אני המשכתי לעבוד וללמוד כמה שיכולתי והשתדלתי כמה שפחות להשאר בבית עם הראש תקוע בדלי). בסופו של דבר כמה שמתכוננים כל אחד מגיב שונה ולומד תוך כדי הטיפולים את תגובות הגוף שלו ואת מסגרת המגבלות והאפשרויות במהלך זמן הטיפולים. רק בריאות! גלי

דגנילי

New member
אחות פעם אמרה לי..

שאין טיפולים קלים... הטיפול הראשון שקיבלתי היה יחסית נסבל, אחרי הטיפול השני שלי בקושי שהיו לי תופעות לוואי.. והשלישי הרבה יותר קשה.. שבאתי לקבל את הטיפול הרביעי - שאלתי את האחות: אם הפעם זה טיפול קל או קשה? והיא ענתה לי: שאין טיפולים קלים...יש קשים יותר.. ונסבלים.. הכל טמון בהרכב החומרים הכימיים, ולפעמים הוא שונה מטיפול לטיפול. תהיי חזקה, תנסי להעזר כמה שאפשר בדברים נגד תופעות לוואי.. ואנחנו כאן בשבילך, מאחלת לך הרבה בריאות
.ושהתקופה הזאת תעבור לך מהר.

אביתר27

New member
בעיקרון

כל טיפול יכול לעבור באופן שונה, אני חושב שאצלנו בדר"כ הטיפולים לא נעשו קלים יותר, וגם לא נעשו יותר קשים. אבל כמו שגלי אמרה מתרגלים, הגוף מתרגל, לומדים מה עוזר, מה לא עוזר, איך להתארגן, ומה צפוי לקרות. עם זאת מצב רוח בזמן הטיפול יכול מאוד להשפיע והנה 2 דוגמאות: את אחד הטיפולים אשתי עברה מיד אחרי שחזרתי משירות מילואים זה שימח והרגיע אותה (דרך אגב אפשר לקבל פטור ממילואים כשבן משפחה חולה אבל לא התארגנו בזמן, בסוף קיצרו לי ). אחרי אותו טיפול תופעות הלוואי היו מינימליות עד כדי כך שחשבנו שאולי נתנו לה טיפול מדומה = פלצבו. חשבנו שזה השקט שלפני הסערה, אבל יומיים אח"כ בשבת היא קמה מוקדם בהרגשה טובה והלכנו להתפלל בבית כנסת במניין שנועד למשכימי קום שמתחיל ב6:30 (בדר"כ יומיים אחרי טיפול לא היה עם מי לדבר). הבעיה היחידה שנוצרה זה שאמא של אשתי שבאה לבדוק מה שלומה לא מצאה אותנו, וחשבה שקרה משהו ושנסענו לבית חולים. (כי זה קרה בעבר) דוגמא שניה והפוכה את אחד הטיפולים אשתי עברה בשבוע שסבתא שלה נפטרה באופן פתאומי, מעבר לים, מיותר לציין שזה לא היה קל... תזכרי שככל שעוברים יותר טיפולים, הגוף נחלש וזקוק ליותר זמן כדי לגייס את הכוחות לשקם עצמו, ולכן עם הזמן הטיפול אולי לא נעשה קשה יותר אבל לגוף קשה יותר להשתקם ויכולה להתפתח אנמיה, ירידה בייצור טרמבוציטים, בייצור תאים לבנים ועוד... לכן צריך כבר מעכשיו לדאוג שהתזונה מחזקת וכשתגיעי לשם אם יהיה קשה תזכרי שזה הסוף ועוד מעט רואים את האור שבקצה המנהרה. בהצלחה ובריאות בקרוב

noam120

New member
הרבה תודה על העידוד

תחל שנה וברכותיה לכולנו בכל המישורים הלאומי, האישי...כל טוב

מיליתו

New member
כימוטרפיה

בעיקרון, יש מעין איזון בין הטיפולים. לדעתי, מבחינה נפשית הטיפול הראשון הוא הכי קשה כי הגוף מגיב בהלם. מבחינה פיזית, תופעות הלוואי מתחילות פעמים רבות רק שבועיים לאחר הטיפול. בנוסף, מטיפול לטיפול הגוף נחלש, ולכן התגובה קשה יותר. עם זאת, מטיפול לטיפול גם לומדים למה לצפות וכל מיני טריקים להתמודד עם תופעות הלוואי וזה מקל עליהן... בהצלחה

למעלה