שאלה למי שעברה IVF

אווה*

New member
שאלה למי שעברה IVF

שלום אנחנו לפני הפריה שניה ומאד מעניין אותי לשמוע באיזה גודל של זקיקים קיבלתם כוריגון? וגם אם מישהי עברה את זה יותר מפעם אחת,אם היו הפריות טובות יותר כששאבו ביציות מוקדם-נניח 18 מ"מ או מאוחר יותר-זקיקים של 21,22. תודה וערב טוב

נועם@בת

New member
שלום אווה. 18 מ"מ זה מינימום

ובדרך כלל לא נוהגים לשאוב בגודל כזה, אלא אם כן יש עליה בפרוגסטרון או חשש לפגיעה בביציות. בדרך כלל הרופאים מחכים ל21-22 כדי להזריק כוריגון, כלומר שואבים בגודל 22-24. בהצלחה נועם

אווה*

New member
נועם,אם הפרוגסטרון נשאר נמוך

אפשר לחכות עם הכוריגון ולתת לביצית להבשיל? כי הרופא הקודם נתן לי כוריגון בזקיקים של גודל 18 והיו דוקא עוברים טובים והרופא הנוכחי רוצה באמת לחכות יותר ואני מפחדת שהביציות כבר יהיו פחות טובות או יהיה ביוץ מוקדם.אז אם הבנתי נכון מתשובתך מסתכלים יותר על הערכים של בדיקות הדם? תודה על התשובה המהירה.

love joy

New member
בעיקרון אם קיבלת דיכוי לא יהיה ביוץ

אם קיבלת דיכוי לא אמור להיות ביוץ ללא כוריגון, לכן ייתכן שהרופא צודק כשהוא רוצה לתת לזקיקים לגדול על מנת שהם יהיו יותר בשלים. המון המון בהצלחה LOVE JOY

נועם@בת

New member
לפי מיטב ידיעתי הלא מקצועית

מעדיפים למשוך עוד קצת כדי שיבשילו יותר. אין סיבה לביוץ מוקדם שכן סביר להניח שקיבלת או עודך מקבלת דיכוי. הביציות לא יהיו פחות טובות אם יעברו עוד יום יומיים, אלא להיפך, יש פחות חשש לאי בשלות של הביציות. מסתכלים על הכל- על תוצאות בדיקת הדם, על הUS ועל התוצאות של טיפולים קודמים. בהצלחה נועם

אפרת**

New member
זה נורא אינדיבידואלי

יש בנות שאצלן 18 מ"מ זה מצויין ויוצאות בייציות בשלות ויפות. ויש כאלה שאצלן זה מוקדם מידי. אין ברירה.. חייבים לנסות ולבדוק. בפעם הראשונה קיבלתי כוריגון כאשר הזקיקים שלי היו בגודל של 18 מ"מ. וזה היה מוקדם מידי - כל הביציות שלי היו צעירות מידי. בפעם השניה - קיבלתי כוריגון כאשר הזקיקים שלי היו קצת גדולים יותר. הגדול שבינהם היה 25 מ"מ. "בישלו" אותם קצת יותר ואכן התוצאות היו יותר יפות... יותר הפריות. אבל עדיין לא הצליח לנו. נראה לי שאין כללים בדבר הזה. אווה, שיהיה בהצלחה. אפרת

למעלה