שאלה למי שעבר את הניתוח דרך כללית

ortal30050

New member
שאלה למי שעבר את הניתוח דרך כללית

יש לי bmi 41 נשלחתי על ידי המרפאה שלי למרפאת השמנת יתר ושם עברתי מדידת משקל וגובה ואכן נרשם לי bmi 41 לדברי הרופא שם אני עכשיו צריכה להיפגש עם דיאטנית לפחות פעמיים או שלוש ולהוכיח שאני באמת יכןלה לעמוד בדיטאה ולהוריד קילו או שתיים ורק לאחר מכן הם יחליטו אם לאשר לי או לא!?!?
יש עוד מישהו שעבר דבר כזה?? כשאמרתי את זה לרובין המזכירה של אבינוח היא אמרה שזה פעם ראשונה שהיא שומעת על זה!!!

שרון512

New member
כללית מושלם

התהליך אצלי היה קל וכזה:
פגישה עם דר אבינוח באסותא ראשון לציון
רופא משפחה בכללית נתן לי הפניה לבדיקות + אישור לוועדה (דרך המשרד במרפאה)
עשיתי את כל הבדיקות
התפנה תור שביטלו לניתוח
כל התהליך בדיוק שבועיים!!!!!
לי לקח קצר כי תיקתקתי...

ortal30050

New member
שרון 512

מה זאת אומרת שהרופא משפחה נתן אישור לוועדה, הרופא שלי מא מבין מה זה, מה לבקש בדיוק?
ואם עברת וועדה איפה עשית אותה?

שרון512

New member
אין שום ועדה

ועדה היא מאחורי הקלעים
בדיוק כמו שאופירה רשמה
רק אישור מרופא משפחה וזהו!!!
בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
לקחת קשה מידי את השטויות של הרופא

במרפאה להשמנת יתר של הכללית.
הוא לא קופת חולים כללית. הוא לא קובע את הקריטריונים לניתוח. גם אם תרדי 5 קילו ב-3 פגישות אצל דיאטנית, ויש לך BMI41, יאשרו לך את הניתוח. שלא יבלבל את המוח.
בקופת חולים אין וועדה מרכזת שבוחנת את המנותח, לכן הולכים לרופא, ואח"כ לדיאטנית (ואולי נדרשת גם חוות דעת פסיכולוגית).
קבעי תורים זריזים לדיאטנית, דברי איתה על הרקע שלך באכילה ובהשמנה, והעניין ייסגר מהר ממה שחשבת.

השאלה היא אחרת לגמרי - מה ההיסטוריה של ההשמנה שלך. האם את מנוסה בדיאטות שמרניות שלא הצלחת להחזיק בהן מעמד בגלל רעב.
האם את יודעת ממה ההשמנה שלך, מאיזה סוג של תזונה.

כי אם לאדם אין מודעות תזונה כלל, והוא שותה 2 ליטר פטל מתוק ביום או תה עם מלא סוכר, אוכל פיצה וצ'יפס דרך קבע ומקנח בסברינה וגלידת שמנת למכביר - הניתוח לא יעזור לו. הוא צריך ללמוד למה ואיך לוותר על מאכלים אלה, ולהכניס לתזונתו ירקות, דגנים מלאים, חלבון איכותי, להעיף סוכר לחלוטין מהשתייה לפחות (הנזק שבממתיקים המלאכותיים קטן לאין ערוך מהנזק של הסוכר לחילוף החומרים של השמן המורבידי), ולפתח הרגלי פעילות גופנית. הוא צריך ללמוד לאכול כל 3 שעות ולא פעמיים ביום ברמה של סעודת שלמה המלך בשעתה, כשהוא נוחת על האוכל מוטרף מרעב.
אם לא יפנים ויסגל לעצמו הנהגות אלו, יחזור וישמין לאחר הניתוח, בהדרגה.

ortal30050

New member
אופירה

אז לגבי שאלתך - כן עברתי את.כמעט כל סוגי הדיאטות וירדתי אבל לט הצלחתי לשמור! וכן נפגשתי גם עם עובדת סוציאלית שתיחקרה אותי גם לבי רקע פסיכולוגי, הבעיה היא שיש לי כבר תאריך לניתוח באפריל והם אומרים שהמפגש עם הדיאטנית הוא במרץ ואני לא יודעת אם אני אספיק.
אני כבר ממש מבולבלת ולא מבינה למה רק אני צריכה לעבור את התהליך המייאש הזה כי לפי שיחות עם אנשים אף אחד לא עבר את זה
אני ינסה שוב לדבר עם המושלם ואבדוק את זה שוב ..

אופירA

New member
מנהל
במקביל, תלחצי על המרפאה

להקדים הפגישות עם הדיאטנית. מאמצע פברואר ועד אמצע אפריל אפשר לקבוע הרבה יותר מ-3 פגישות ולא צריכה להיות בעיה.

לגבי לא הצלחתי לשמור - מאוד חשוב להבין בדיוק מה הסיבה. האם ייאוש וגישה של או הכל או לא כלום, כלומר חזרה לתזונה מופרעת חסרת אחריות, או שלמרות שהמשכת להקפיד על כללים סבירים, לא הצלחת לשמור על כמויות מזון קטנות בגלל רעב.
כי אחרי הניתוח ואחרי השנה של ההרזיה הגדולה, צריך יהיה ללמוד לשמור. הניתוח יסייע בנוגע לכמויות, אבל יכולת האכילה תהיה גדולה יותר, וללא אחריות התנהגותית (במסגרת האפשר, כמובן) לא ניתן יהיה לשמור על ההרזיה.

אופירA

New member
מנהל
בוודאי

לא כל BMI40 מתאים לניתוח.
לא מתאימים: אנשים עם בעיות נפשיות קשות מהסוג שיכול להחמיר לסכנת נפשות עקב ההרזיה.
אנשים עם מחלות/בעיות שמונעות הרדמה מלאה וניתוח.
אנשים שההשמנה שלהם נגרמת בגלל בלוטת תריס לא מאוזנת, והם לא הצליחו לאזן את בלוטת התריס באמצעות תרופות.
אנשים שאוכלים בלי שום חשבון ובלי שום צורך נפשי, כי בא להם וכי טעים להם, ולא רוצים בכלל לעשות דיאטה. הם חושבים שהניתוח זה במקום דיאטה.
אנשים שאוכלים באופן מובהק לא בריא ולא נכון, ולא מבינים כלל את הקשר בין התנהגותם לבין ההשמנה.

שני הסעיפים הללו מיועדים לבירור אצל הדיאטנית.

כל המקרים הללו זה מקרים קיצוניים בד"כ, ולא מצבים סטנדרטיים או מצויים.

אצלי גם היה סיפור דומה אבל עם הפסיכיאטרית

גם לי יש BMI גבוהה מאוד, ובפעם הראשונה לפני שנתיים שביקשתי להתנתח לא אישרה לי הפסיכולוגית את הניתוח באותה טענה בדיוק.
אבל אחרי שנה באתי אליה שוב והסברתי לה שעבדתי על עצמי ואני אוכלת פחות מאז, והיא אשרה לי.
אבל אין בתכנון של הכללית בבקשה לניתוח הזה את נוהל הדיאטנית יותר, לפחות לפני פחות משנה לא היה.
לכי אליה, תגידי לה כמה שאת עובדת עם עצמך ושאת הפחתת המון בכמויות של האוכל והממתקים במיוחד, ושאת לא יורדת כי את לא עושה פעילות בכלל ואפילו לא יוצאת מהבית לפעמים. ושאת רוצה את הניתוח כדחיפה ראשונית להרזייה כדאי שתוכלי להתחיל לעשות ספורט. ושאת יודעת שזה לא תרופת פלא ושיש הרבה עבודה לעשות אחר כך.
ותראי שהיא תאשר לך ניתוח אולי אפילו בלי פגישות מרובות.
מקווה שהייתי לעזר.
בהצלחה.

ortal30050

New member
תודה

מקווה שכל הפרוצדורות האלו יסתימו כבר!!

למעלה