שאלה למי שעוסק בפסיכולוגיה מחקרית

reakwind

New member
שאלה למי שעוסק בפסיכולוגיה מחקרית

עכשיו תורי לשאול שאלות.
אני באמצע התואר הראשון בפסיכולוגיה והבנתי שבתכלס מה שבאמת מעניין אותי זה מדעי המוח והמדעים ה"קשים" יותר (התחום הסופר רחב של ניורוסיינס)
מה כדאי לי לעשות?
האפשרויות שלי כמו שאני רואה אותן הן:
1) לסיים את התואר בפסיכולוגיה ולהמשיך לתואר שני במדעי המוח\פסיכוביולוגיה עם כל ההשלמות שידרשו ממני.
2) להמשיך את התואר בפסיכולוגיה אבל להוסיף קורסים בביולוגיה כקורסי בחירה (וגם קצת מתמטיקה או מדעי המחשב) כדי שאוכל להמשיך לתואר מתקדם בלי השלמות.
3) לנטוש את התואר ולהתחיל תואר בביולוגיה כמעט מההתחלה (הקורסים בפסיכולוגיה יחשבו לי כ15 נקז קורסי בחירה).
4) לנטוש את התואר ולהתחיל תואר ממש מההתחלה במשהו מדעי\ריאלי יותר שגם יאפשר המשך לתואר שני בניורוסיינס וגם אולי, אם תרצה הוד איטריוטה, למצוא עבודה אחרי תואר ראשון. (כאשר האפשרויות ששקלתי הן: מדעי המחשב וביולוגיה דו חוגי או ביולוגיה מתמטיקה דו חוגי או משהו בסגנון הזה).

manson23

New member
אני לא עוסק או מעוניין לעסוק בפסיכו' מחקרית

אבל אם אתה באמצע התואר בפסיכולוגיה, אז או שתבדוק אפשרות לעבור למסלול דו חוגי (פסיכולוגיה-ביולוגיה, פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה, פסיכולוגיה ומדעי המחשב , פסיכולוגיה ומתמטיקה וכו'..)

או לחילופין במסגרת קורסי הבחירה שלך תיקח קורסים שרלוונטיים לתואר שני במדעי המוח.

לנטוש את התואר ולהתחיל שוב מאפס לא נשמע לי כל כך חכם, גם בשביל מה? אפשר להתקבל עם תואר ראשון בפסיכולוגיה לתואר שני במדעי המוח. אין עם זה בעיה.

reakwind

New member
כן אבל

אני מפחד שאני אבוא עם תואר ראשון בפסיכולוגיה לאיזה פרופסור למדעי המוח והוא ישאל אותי מה הניסיון המחקרי שלי ואני אגיד לו שלא דרכה רגלי במעבדה ושבמשך 3 שנים שיננתי טקסטים מספרי פסיכולוגיה ואז הוא יסתכל עליי ככה ---> :/

manson23

New member
נכון, בגלל זה

אתה צריך למצוא עבודה בתור עוזר מחקר , כך שיהיה לך ניסיון במעבדה + המלצות.

גם אני, שרוצה תואר טיפולי, עובד עם פגועי נפש ובמקביל גם מתנדב בגהה.

beltal8

New member
לנסות עכשיו דו-חוגי לא נשמע לי ריאלי, אלא אם

תמשוך עוד שנה-שנתיים (צריך כ-95 נ"ז בשביל התואר בביולוגיה, לפחות בחיפה). אבל אתה בהחלט יכול לקחת את הקורסי בחירה שלך בביולוגיה, ואני מאמין שזה יעזור (כעשרה קורסים?), הרי בכ"מ אפשר להמשיך למדעי המוח מתואר בפסיכולוגיה, לא? אני רק בשנה ראשונה ולא מבין הרבה, אבל אני חושב שבצורה הזאת אולי תהיה בחסר לעומת הפסיכולוגיה-ביולוגיה דו-חוגי, אבל תהיה ביתרון על פני החבר'ה שעשו רק פסיכולוגיה (ואני מכיר הרבה כאלה אצלנו - פסיכולוגיה נוירולוגית).

reakwind

New member
לא הייתי ציני

לא ידעתי שהתכוונת לנוירופסיכולוגיה
חשבתי שאתה בכלל בתואר ראשון
אז בעצם אתה אומר שלמי שלמד ביולוגיה יש הקלות בתנאי קבלה לנוירו? דווקא חשבתי שזה אותו תהליך קבלה כמו לקלינית פחות או יותר

beltal8

New member
אני בתואר ראשון
אפילו שנה א'

ולא יודע אם הייתי אומר הקלות, אבל משיחות עם המתרגלים (שבתואר שני נוירופסיכולוגיה) הבנתי שלדו-חוגי הזה בד"כ יש יתרון. (גם מבחינת המעבדות שאפשר להתנדב בתור עוזר מחקר, יש גם הפסיכוביולוגיות וגם נוירוביולוגיות שאליהן לא לוקחים סטודנטים של פסיכולוגיה). אבל הדבר באמת הכי חשוב הוא להתחיל לעבוד במעבדות - זה ניסיון, זה ליצור קשר עם הדוקטורים שמנהלים את המחקר.. אני מכיר ארבעה שכבר עושים את זה מהשנה שלי. לדעתי, תברר אילו מחקרים מנהלים כל מיני אנשים מהסגל שלך, תראה מה מעניין אותך ותנסה להיכנס לשם בתור עובד (ואם אתה חושב שזה יעזור, תבדוק במיוחד את המחקרים שמנהלים ראשי החוגים הרלוונטיים למה שתרצה להיכנס בהמשך), ובמקביל באמת תיקח קורסי בחירה מתחום הביולוגיה/נוירולוגיה.
אני יודע שאני מדבר הרבה, יחסית לפישר שאני, פשוט נראה לי חבל שתתחיל דו-חוגי מלא או שתתחיל תואר בביולוגיה כשזה לא באמת נחוץ.. אפשר להגיע ל'מדעים הקשים' גם מתואר בפסיכולוגיה, אם עושים אותו נכון (מבחינת הלהשתלב במחקרים וכו').

beltal8

New member
*הכל בהסתייגות שתרצה משהו

מתחום הפסיכולוגיה ולא נוירוביולוגיה או דברים כאלה..*

לפי דעתי...

כאשר עוסקים בפסיכולוגיה מחקרית. קודם כל חושב לדעת פסיכולוגיה.

ז"א לא הייתי ממליץ לך לנטוש את התואר בפסיכולוגיה ולגשת לזה מהבחינה הביולוגית.

גם הפרופסור למדעי המוח יותר מתעניין בתשוקה שלך למחקר והאם אתה מבין כיצד חוקרים....שיטת מחקר וסטטיסטיקה בעיקר.

לא יזיק לדעת גם ביולוגיה ובעיקר נוירולוגיה, כן, מטקסטים מספרי פסיכולוגיה וביולוגיה.

צריך לזכור שבסופו של דבר החקר הוא בפסיכולוגיה, זו שאלת ה "מה" ? , הביולוגיה או הנוירולוגיה , זו שאלת ה "איך" ?

:)

Columbina

New member
אתה צריך לעשות את ההחלטה הקשה

של מה במדעי המוח מעניין אותך כי זה תחום סופר רחב.
אם מעניין אותך נוירוביולוגיה אז אין מנוס מלימודי ביולוגיה. אם לא, יש מספיק תחומים שבהם פסיכולוגיה מספיקה כאשר נוירואנטומיה למשל ודברים רלוונטים אחרים לומדים בתארים מתקדמים.

מצטרף לכל הנאמר פה...

מבחינת זה שאם מחקר ניורולוגי מעניין אותך אז חושב לדעת ביולוגיה, וכן לא יזיק להעמיק את הידיעות לגבי המוח ומבניו בפרט.

אם תמצא מקום כעוזר מחקר (אפילו בהתנדבות) זה פלוס רציני, למרות שזה לא הכרחי. בראיונות הקבלה בעיקר מחפשים לראות את למועמד יש את אש המחקר בעצמותיו.

מה שכן חשוב הוא ציונים גבוהים בשיטות מחקר ובסטטיסטיקה....

תראה למשל את תכנית ה BCN באוניברסיטת ת"א.

או את התכנית של המגמה הפסיכוביולוגית.

שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר :)

reakwind

New member
אלה התוכניות שפחות או יותר על הכוונת שלי

ואני גם חושב שאני יותר בקטע של "איך" מאשר "מה" אבל עדיף לי כבר לסיים את התואר בפסיכולוגיה ולקחת כמה קורסים בביולוגיה\מתמטיקה כדי להמשיך אחר כך לתואר שני ב"איך" ביולוגי או "איך" חישובי
כי אם אתחיל תואר חדש אני אסיים תואר ראשון בגיל 30 בערך וזה לא בא בחשבון :/

תודה על העצות כולם :]

למעלה