שאלה למי שעשה רשיון נהיגה בחו"ל

nnaa11

New member
שאלה למי שעשה רשיון נהיגה בחו"ל

אני צריכה לדעת דוגמאות למחיר של עשיית רשיון במדינות שונות. הנה קטע ממכתב שאני שולחת לעיתונות, אבל חשוב לי קודם לשמוע את דעתכם... תודה רבה "החישוב למחירים בישראל: > אגרה למבחן תיאוריה - 113 ש"ח > שיעור של 40 דקות - 80-95 ש"ח (מינימום שיעורי חובה: 28, נדיר שלא לוקחים עוד לפחות עשרה לפני טסט ראשון). > טסט פנימי - 150 ש"ח (לכיס של המורה, עבור 10 דקות של התחלפות מורים, נסיעת כמה סיבובים כשכל מורה מעריך את התלמיד של השני. נדמה לי שזה גם מתבצע במסגרת הזמן של השיעור. אין שום תועלת בהמצאה המגוחכת הזאת חוץ מהתפחת הכיס של המורים). > אגרה לטסט - 113 ש"ח (למשרד הרישוי). > טסט 300 ש"ח (לכיס של המורה, עבור שימוש באוטו במשך רבע שעה). חישוב ההוצאה הכספית במקרה ממוצע של מישהו שעובר טסט שלישי: כ-5500 ש"ח. בשביל רוב התלמידים, צעירים שעובדים קשה להרוויח סכומים כאלה, זה לא צחוק. לא שמעתי על עוד מדינה שבה זה המחיר לרשיון נהיגה. (לעומת זאת יש מורים שאפשר לשלם להם מתחת לשולחן 500 ש"ח ויש לך רשיון)." (מכאן זה החתימה שלי, בלי קשר למכתב)...

moonshaa

New member
היי nna

אנחנו בדיוק עובדים על זה בימים אלה מכוון שמותר לנו לנהוג כאן רק שנה עם הרשיון בנלאומי. בתום השנה אנחנו צריכים לעשות טסט וזה מקנה לנו רשיון בריטי. עלות שיעור נהיגה זה בין 22-20 פאונד אם את מכפילה את זה בשער של 7.5(כדאי שתבדקי את השער הנכון להיום) זה יוצא 150 ₪ במינמום. תיאוריה עולה 80 פאונד.( 600ש"ח ) טסט עולה בערך 40 פאונד (אני לא סגורה על זה יכול להיות שזה יותר) ניתן אגב ניתן לעשות טסט ברכב שלך ולא של מורה הנהיגה. אין כאן מינמום שיעורים. וכן גם המורה אינו קשור למשרד הרישוי. זה אומר כשאני מרגישה מוכנה לטסט אני פונה למשרד הרישוי ומתאמת לי טסט. עוד משהו וזה לא קיים בארץ ניתן לעשות מבחן בדיקה שיש לך שליטה על הרכב, ואז את יכולה לנהוג עם נהג ותיק שיושב לידך. כשאתה מרגיש שאתה מוכנה לטסט את מתאמת לך טסט. בהצלחה

nnaa11

New member
תודה רבה!

זה דווקא יקר... כמעט כמו בארץ לא? עד עכשיו שמעתי דברים כמו 12$ לכמה טסטים שרוצים, שיעורי נהיגה חינם בביה"ס או עם ההורים, וכו...

moonshaa

New member
יקר,

עפ"י הנתונים שאת הצגת פה זה יותר יקר.
זה בסדר אנחנו נתמודד עם זה

משהילי

New member
רשיון נהיגה

אין ספק שיותר זול באמריקה. אין דבר כזה כמה שרוצים טסטים, יש מספר מוגבל בניו ורק למשל זה 2 ואז צריך לשלם שוב. עלות הרשיון בניו יורק זה בסביבות ה40$ כולל תיאוריה וטסטץ. בדיקת עניים הם עושים במקום. שיעורי נהיגה אפשר לקחת פרטי אם רוצים או שאפשר שאדם בעל רשיון ומעל גיל 25 ילמד אותך. בהצלחה משה

alboran

New member
קצת עדכונים מאנגליה

הארץ שהמציאה את כל זה.. (טפסים, בירוקרטיה, וה ר ב ה זמן לחכות) אז, כאן צריך להוציא רשיון כדי ללמוד נהיגה... או לגשת לטסט (אם אתה נהג ותיק וצריך להחליף מרשיון בינלאומי..) . זה נקרא provisional license ועולה 29 ליש"ט. אה, כן ולוקח גם כמה שבועות לקבל אותו. http://www.dvla.gov.uk/drivers/applydl.htm#cost רק אחרי שקיבלת הרשיון תוכל לחכות למבחן תיאוריה (שבועיים- שלשה במקרה שלנו): 18 ליש"ט. http://www.dsa.gov.uk זה נכון שאפשר להתכונן ולגשת לטסט במכונית שלך, אבל התור לטסט המיוחל לוקח ל פ ח ו ת 3 חדשים, (נכון ובדוק לאזור מזרח אנגליה), והטסט עולה 39 ליש"ט. (את בטח מתארת לעצמך שבמקרה של נהגים חדשים, המורה לא יתאם טסט לפני שהתלמיד כמעט מוכן, ואז יש עוד 3 חדשים של "שיעורי רענון" – כסף קל למורים....) בסוף צריך להחליף את הרשיון הזמני בקבוע: 12 ליש"ט. אז לפי החישוב שלי – 98 ליש"ט (735 ש"ח) ולפחות ארבעה חדשים.. ( לא פלא שהם נותנים שנה לנהוג עם רשיון בינלאומי). המחיר הזה הוא רק ממשרד הרישוי הבריטי– מקביל כנראה לשתי האגרות בארץ (226 ש"ח, ממש מציאה, וכמה זמן צריך לחכות?) ולטסט 300 ש"ח (בשביל להשתמש באוטו של המורה, זה באמת מופרך, כאן אפשר לעשות את זה במחיר שעור אחד בערך 20 ליש"ט). סה"כ לפי מה שהבנתי 526 ש"ח, עדיין יותר זול. ודרך אגב – אם אתה נהג ותיק מרשימת מדינות ברות מזל – תוכל פשוט להחליף הרישיון הבינלאומי בבריטי בתשלום של 29 ליש"ט, וזהו. רשימת המדינות מתעדכנת מידי פעם (פעם היו בה רק מדינות בהן נהגו "הפוך", אבל עכשיו כל מדינות האיחוד כלולות ברשימה. ישראלים [ואמריקאים] עדיין צריכים לעבור את כל הנוהל...). מזמן מזמן, עשיתי גם רשיון אמריקאי בקליפורניה, לא זוכר מחירים אבל התהליך היה פשוט ומהיר יותר באפן ברור. אשמח אם מישהו יעדכן...

אני עסילתי בניו יורק

שיעור נהיגה עלה 50$ שעה תאוריה עלתה 40 $ טסט עלה 80 $ שיעור תאוריה חובה עלה 40 $ ועסיתי רק 3 שעורים....

stevie1

New member
about the UK

Not the driving instructor makes the test appointment but the student her/himself phones the DVLA and makes the appointment for whichever test centre they wat to use. the theory test now includes a hazard test - a video where you ahev to spot hazards and that is on top of the normal theory test in short - a nightmare, I am soo glad I am past it all now and hold a lovely pink card!!

stevie1

New member
UK

Not the driving instructor makes the test appointment but the student her/himself phones the DVLA and makes the appointment for whichever test centre they wat to use. the theory test now includes a hazard test - a video where you ahev to spot hazards and that is on top of the normal theory test in short - a nightmare, I am soo glad I am past it all now and hold a lovely pink card!!

kloei

New member
רישיון איטלקי

ממש בימים אלו אני ובעלי מתכוננים למבחן התיאוריה של הרישיון האיטלקי. בית-הספר ללימוד נהיגה עלה לנו 420 אירו כל אחד וזה כולל שיעורים תיאורטיים למבחן התיאוריה ו 9 שיעורים מעשיים וגם את האגרות לטסט (הבנחה שעוברים פעם ראשונה). בשבילנו הקורס הזה הוא גם מעין שיעור באיטלקית כי אנחנו לומדים המון מילים חדשות שבחיים לא יצא לי להגיד קודם.

למעלה