שאלה למי שצפה בבטלסטאר גלקטיקה

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך

LRa

New member
שאלה למי שצפה בבטלסטאר גלקטיקה

אהלן,

סיימתי לראות היום את המיני-סדרה בת ה-3 שעות של בטלסטאר. די נהנתי, אהבתי את העולם, פחות אהבתי חלק מהדמויות, ואת קיצורי הדרך התסריטאים.

רציתי לדעת האם לדעתכם הסדרה שווה צפייה? האם לאחר 4 עונות היא מסתיימת עם סוף סגור ומספק או שעיקלו פינות כי הסדרה ירדה או סתם כתיבה רעה?

מה דעתכם?

נ.ב. אשמח להתרשמות לאור מה שכתבתי וגם קחו בחשבון שאני מאוד לא חובב סדרות טלוויזיה באופן כללי

תודה

AmirGol

New member
דעתי האישית - לא שווה צפיה.

אבל כנראה שאני החריג, כי נראה שהרוב דווקא אהב.

דמויות שמשנות את התנהגותן לחלוטין מפרק לפרק ללא כל סיבה, פיתולי עלילה חסרי היגיון, מכשירי עלילה (איך אומרים בעברית plot devices?) שמופיעים כשהם נדרשים ואח"כ שוכחים מהם לחלוטין וסוף אידיוטי. בהמשך ספויילר לסיום הסדרה, ראו הוזהרתם!

למה? כי ככה אלוהים רצה.

cordilio

New member
אחת הסדרות הטובות שיצא לי לראות

אני וזוגתי לא יכולנו להפסיק לראות פרק אחרי פרק.
בכל סדרה יש נקודות לא טובות, אבל בשורה התחתונה נהניתי לראות אותה מאוד. לא הייתי מוותר.
לגבי הסוף..... ספוילר בינוני בסוף

הסוף בהחלט סוגר קצוות, אבל בצורה לא מי יודע מה אלגנטית לטעמי. היה יכול להיות הרבה יותר מוצלח, אבל זה ממש לא השאיר טעם רע האחרי הסדרה המצויינת הזו.

Arthur Dent

New member
העונה הראשונה היתה פורצת דרך בכמה מובנים

ומרתקת, עם פוטנציאל ועם אקשן מוצלח וסצנות מדוייקות ומרתקות.

אז שווה, אלא אם אתה לא ממש אוהב סרטים עם הרג ורצח ודכאון.
יש סיכוי שהעונה הראשונה בפני עצמה שווה את זה.

העונה השניה כבר התחילה להיות יותר מבולבלת, אבל עוד שמרה על רוב המאפיינים הראשוניים.
מהעונה השניה והשלישית כבר התחיל להיות כמו שאמר לפני AmirGol - בלגן אטומי, כאוס בלי פוטנציאל להמשיך, דיכאון, רצח והרס וכל הדמויות עם פיצול אישיות מטורף. את הרביעית כבר לא ראיתי. עד כמה אפשר...

מיכאל ג

New member
זה היה נהדר לשתיים-שלוש עונות

ואז זה התחיל להתפתח בכיוונים שלא ממש תאמו לאיך שהסדרה היתה בהתחלה. היו לי ציפיות לאיזה סוף טוב שיתקן את כל התפתחויות העלילה המוזרות של עונה 4 אבל הסיום היה ממש רע לדעתי.
בגדול זו התוצאה של זה שהסדרה נכתבה "מהבטן" בלי יותר מדי תכנון מראש.

נורא קשה להגיד אם לראות או לא: העונות הראשונות באמת ממש טובות ומאוד אהבתי אותן. אני חושב שעדיין עם הסוף המעצבן עדיין הסדרה שווה צפיה לפחות עד אמצע עונה ארבע.

אחת ההפתעות המרנינות ביותר בתחום הרימייק.

אם לא ראית את הסידרה המלאה -- שווה את הזמן!!

כמובן שכמו בכל הסדרות הכי טובות שהיו אי-פעם
יש עליות וירידות פה ושם - אבל העליות עולות על
הירידות, כך שהסך-הכל מעולה.

aשרון

New member
אני ממליץ על הסדרה בחום...

אמנם המיני סדרה היתה לי איטית מדי כשצפיתי בה בזמנו, אבל בהמשך ממש נשאבתי לתוך העלילה והדמויות, אהבתי את המורכבות של העלילה והסיפורים. הדמויות מתפתחות נהדר ועוברות הרבה עד לקו הסיום. כל אחת מהן עוברת דרך חתחתים עד לגאולה בפרק האחרון. הכי אהבתי את הדמות של סטארבאק, היא הכוכבת האמיתית של הסדרה ואהבתי איך שסיימו את הסיפור שלה.

לדעתי, אנשים לא אהבו את הסוף בגלל שהם ציפו למחלמה גדולה עם הסיילונים ובמקום זה נתנו להם סיפור לאיך התחילו החיים של האדם על כדור הארץ וסיפור על השלמה עצמית.

אני אהבתי את זה .

למעלה