שאלה למי שקיבל PR ואזרחות בעקבות זוגיות עם אוסטרלי

Silver224

New member
שאלה למי שקיבל PR ואזרחות בעקבות זוגיות עם אוסטרלי

שלום לחברי הפורום.
יש לי שאלה שמיועדת לזוגות שאחד מבני הזוג הוא ישראלי והשני בעל אזרחות אוסטרלית, וקבלת אזרחות אוסטרלית בעקבות זוגיות זו:
1. האם ניתן לבקש ולקבל PR על סמך זוגיות/נישואין גם אם אתם חיים בישראל ולא באוסטרליה?
2. במידה ואפשר - מהי הפרוצדורה שעברתם מלבד הגשת המסמכים הרלוונטיים, כפי שמפורט באתר רשות ההגירה האוסטרלית?
(הבנתי שמזמנים את בני הזוג לראיונות ונכנסים לפרטים אישיים כדי לאמת את תקפות הזוגיות).
3. כל היבט נוסף שעולה על דעתכם לשתף - אשמח.

ניתן לשלוח לי הודעה פרטית, במידה וזה מסתדר לכם יותר מבחינת השמירה על הפרטיות שלכם

תודה!

ANZ1

New member
הערה בנושא

בן זוג של אזרח אוסטרלי יכול לקבל PR למטרת איחוד משפחות באוסטרליה, המטרה של קבלת הPR זה ששניהם מתכננים לגור ביחד באוסטרליה לא בישראל, לפי מה שכתבת שאתם מתכננים לגור בישראל, וזה חסר תועלת, הPR יתבטל אחרי כמה שנים.
את האזרחות לא מקבלים בגלל זוגיות עם האזרח, אלא אחרי מגורים של X שנים באוסטרליה בתור PR

Silver224

New member
שאלה נגזרת מדבריך..

אז את ה - PR ניתן לבקש ולקבל גם כשחיים בישראל (אחרי שלב של TR, להבנתי)? - ולכמה זמן ה - PR הזה תקף עד שהוא מתבטל? (אם לא עוברים לאוסטרליה)?

אשמח גם לדעת אילו דברים השלטונות בודקים במסגרת אימות הזוגיות?

תודה

ANZ1

New member
2 המלצות

1. אני לא באוסטרליה, אלא בניו זילנד, וגם מי שבאוסטרליה ועבר את התהליך לפני כמה שנים לא מעודכן במצב ובדרישות כרגע, אם אתם רצינים לעבור לאוסטרליה, תפנו לסוכן הגירה לשיחת ייעוץ והוא יגיד לכם את כל המידע המעודכן הרלוונטי, כן זה יעלה קצת, אבל כל התהליך יעלה הרבה יותר, משום מה אוסטרליה וגם ניו זילנד החליטו שהגירה זה עסק ריווחי והקפיצו את כל נושא עלויות הויזה.
אגב בניו זילנד הדבר היחיד שמבקשים להוכיח בויזה כזו זה מגורים משותפים של שנה, שזה מצחיק כי סטודנט זר שגר בשותפות עם אזרח יכול להגיש בקשה לתושבות.
2. אם אתם לא מתכננים עדיין לעבור, אין טעם להגיש בקשה, שנה לפני המעבר המתוכנן תגישו בקשה אחרת סתם תזרקו אלפי דולרים.

Silver224

New member
מדוע זה יהיה זריקת כסף?

האם ה - PR שמקבלים מתוקף זוגיות עם אוסטרלי פג תוקפו אחרי X זמן? (אם עדיין גרים בישראל ועדיין לא עוברים לאוז)?
אם כן - אחרי כמה זמן פג התוקף?

ANZ1

New member
סוכן הגירה

לכל PR אוסטרלי יש תוקף שבו הוא פג תוקף וצריך לחדש אותו אם גרתם מספיק זמן באוסטרליה, בניגוד לPR ניו זילנדי שהוא לתמיד.
אני לא בטוח שתקבל PR ולא ויזה זמנית כלשהיא.
כל התשובות כמו שכבר כתבתי תשאל סוכן הגירה או באתר ההגירה הרישמי, אלו 2 המקורות היחידים שיכולים לתת לך מידע מעודכן, כל שאר הדברים אלו מחשבות לא מחייבות.

Silver224

New member
תודה. אשמח אם זוגות שעברו את התהליך ישתפו

לגבי מה שנדרש מהם להציג בפני הרשויות מלבד חוזה שכירות וחשבונות על שם שני בני הזוג, תמונות מחופשות וכו'..
האם הם עורכים ביקורים? האם הם מראיינים בנפרד ושואלים שאלות טריקיות/אישיות?
האם הם מראיינים בני משפחה וחברים?

תודה רבה למשיבים

chemicalbrother

New member
לא נראה לי

אם אני מבין נכון את התהליך, מקבלים ויזה שמאפשרת להיכנס ולגור באוסטרליה כתושב זמני. מרגע אישור הבקשה חייבים להגיע לאוסטרליה תוך זמן מסויים, אחרת הויזה מבוטלת.
רק אחרי שנתיים מרגע שהפעלת את התושב הזמני (בזה שנכנסת לאוסטרליה), מקבלים תושב קבע (PR).
&nbsp
בכל אופן, כל המידע פה
http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/309-
&nbsp
לא ברור מה אתם מנסים להשיג ולמה. זה עסק יקר וכאב ראש ביורוקרטי לא קטן, אם לא מתכוונים להגר לאוסטרליה אז בשביל מה זה טוב?

קצת מהנסיון שלי

1. את הבקשה ל PR הגשנו מישראל לאחר קבלת ה PR היה לנו שנה מהבדקות הרפאויות לגיעה לאוסטרליה, לאחר מכאן נתן לצאת. ה PR תקף 5 שנים מיום הוצאתו בתור ויזה לכניסה/יציאה מאוסטרליה אבל אין לו להגבלת זמן אם אתה באוסטרליה.
2. הגשנו הרבה הוכחות שאנחנו זוג (מגורים משותפים, ילדים, חשבונות בנק משותפים, ביטוחי חיים שבהם בן הזוג הוא המוטב, תמונות ועוד כל מה שאפשר לחשוב) בחובר הסבר שמורידים מאתר ההגירה יש דרישות מדויקות. לא עשו לנו שום ראיון או בדיקה נוספת.
&nbsp
כמו שאמרו קח בחשבון שזה היה לפני 6-7 שנים ודברים יכולים להשתנות.
אנחנו הגשנו ישר ל PR ולא ל TR כי הינו נשואים מעל שנתיים ועם ילדים.
&nbsp
בגדול הם לא דרשו שום דבר שאמור להיות מסובך לבני זוג להגיש
&nbsp
בהצלחה

למעלה