שאלה למי שרכב את מירון-כזיב

רונן כץ

New member
שאלה למי שרכב את מירון-כזיב

חבר ואני יוצאים מחר ב-17:00 מחניון מירון לפי המסלול המומלץ כאן (והמון תודה למי שטרח ותיאר את המסלול והעלה את המפות). לפי הכרותכם, היכן כדאי לי לתכנן את נקודת הסיום בהתחשב בכך שסוף היום כשלוש שעות לאחר מכן ? חשבתי על אלקוש. מתאים ? לחילופין - האם כזיב-כברי מתאים ללילה ? תודה, רונן.

IlanShacham

New member
נראה לי שחורפיש...

להגיע לגשר אלקוש לפני החשיכה יהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי. בסוף נחל נריה יש דרך ג'יפים מסומנת בשחור שעולה צפונה - רכבו עליה. אם יש מספיק זמן אפשר לנסות להמשיך הלאה ולעלות בשביל המסומן בכחול - החלק שרואים מהמסלול נראה רכיב ונחמד, לא מוכן להתחייב לגבי ההמשך שלו... את נחל נריה, למרות המרחק הקצר לוקח הרבה זמן לעבור. חלק ניכר ממנו הוא בעומק הצמחיה, כך שגם אם עוד לא החשיך לגמרי יהיה כבר קשה לראות. אגב, ב 19:30 כבר חשוך למדי. ב 20:00 חושך מוחלט...

IlanShacham

New member
כזיב עליון או תחתון?

עליון - ממש לא. תחתון... גם לא ממש, אולי בירח מלא (או עם מערכת תאורה רצינית). הדרך ברובה דרך רחבה ולא ממש מוצלת (אם לא נכנסים לשביל שליד המים) אבל כוללת הרבה מאוד מעברי נחל שלא רצוי לעשות בלי לראות. גם ירידת הכביש לכיוון תחילת המסלול מסוכנת מאוד אם אתה לא רואה טוב את הכביש.

למעלה